Poniższy gulasz skradł moje serce, ponieważ jest gęsty, sycący, lekko pikantny i bardzo smaczny! Przygotowałam go w szybkowarze, aby przyspieszyć czas gotowania. Jeżeli nie macie szybkowaru
UgotowaćJeszcze troszkę przetworów. Tym razem dzielę się z Wami przepisem na gotowe leczo, które w zimie wystarczy tylko przynieść z piwnicy i połączyć z podpieczonym
Kuchnia w czekoladzieLubicie kuchnię ormiańską ? Ja od pewnego czasu zaczęłam się nią bardzo interesować i stała się ona chyba jedną z moich ulubionych choć zdaję sobie sprawę z
sierotka maRysia w kuchniMięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie
Weekendy w domu i ogrodzieZastanawialiście się kiedyś ile składników wystarczy aby przygotować szybki i smaczny obiad? Już odpowiadam… Potrzebujemy dosłownie kilku składników aby przygotować niezwykle aromatyczne i rodem wywodzące
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa pizza z kiełbasą, szynką i papryką to fantastyczne danie dla dzieci. Jak już pisałam wcześniej moje dzieci od małego lubiły jeść zupy stąd na blogu
codojedzeniaswojemu dorzuciłam to i owo, podlałam obficie winem i dłużej gotowałam soczewice żeby była bardziej miękka na życzenie lubego. Wyszło danie idealne na styl azjatycki nadające się na obiad jak i również do pracy na II śniadanie. Składniki (1 próbny i 8 dobrych naleśników) 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej (u mnie żywiec zdrój mocno(...)przekładamy do miski. Na tej samej patelni roztapiamy masło, wrzucamy marchewkę, chwilę smażymy żeby się zrumieniła ok 2-3 minuty, dodajemy cebulę, pora i chwilę smażymy. Dodajemy cukinię i pieczarki pokrojone w plastry całość smażymy do momentu jak pieczarki robić się miękkie wówczas dodajemy przyprawy curry, obie papryki w proszku, sos sojowy, ostrygowy i chilli. Całość dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu
Piekielna Kuchnia PatiZiemniaki kojarzą mi się przede wszystkim z zakończeniem wakacji. W domu rodzinnym przeważnie końcem sierpnia organizowane były wykopki- do tej pory myślę, że to nie o
Kuchnia w czekoladzieKotlety mielone robię rzadko, głównie ze względu na wstręt, które budziły we mnie od dzieciństwa. Chodziło i o ich konsystencję, i o smak. Z czasem musiałam
Weekendy w domu i ogrodzieJakiś czas temu natknęłam się na sorgo i z czystej ciekawości nowych smaków kupiłam. Nigdy nie miałam okazji go jeść więc postanowiłam spróbować. Sorgo to
HealthyCreationsOto pizza, której ciasto ma wiele zastosowań i poznaliście je już przy okazji keto pasztecików Powstała przez modyfikację znanej Wam już keto pizzy, gdzie odchodząc od
Ola la LCHFPIEROGI Z MIĘSEM DUSZONE W GLINIANKACH Jak zrobić pyszne, domowe pierogi duszone w glinianym garnku - przepis krok po kroku. Fantastyczne, a do tego ciekawie podane pierożki
Moja Książka Kucharskanachodzi mnie ochota jesienią. Kiedy robi się chłodno wolę bardziej treściwe i sycące potrawy, a przy tym wypełniające dom pięknymi zapachami. Taka jest zapiekanka ziemniaczana, którą zrobiłam wczoraj na obiad. Wyszło jej tyle, że nie wiem, czy dziś ją dokończymy. Jest to wiec nie tylko smaczne, ale i niedrogie danie. Naprawdę polecam. Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kiełbasą Potrzebujemy(...)stopni i podpiekamy jeszcze 5-10 min. albo aż ser się ładnie przyrumieni. A tu już upieczona. Tuż po wyjęciu z piecyka Do takiej zapiekanki można dodać również podsmażone pieczarki. Będą świetnie pasować. Jest to też świetny pomysł, jeśli macie w lodówce wędlinę, którą należałoby już zjeść, bo inaczej trzeba będzie wyrzucić. Sos można również modyfikować na wiele sposobów
Ratunku obiadSporządzenie przepisu na puszystą, drożdżową pizzę bezglutenową nie jest wcale prostym zadaniem. Spody bez glutenu przeważnie nie są tak wyrośnięte jak te tradycyjne. Kluczem do sukcesu
Powiedz dietom nieSmaki curry nie wszystkim odpowiadają. Z moich obserwacji albo się je lubi, albo nie. Nie spotkałam się z obojętnością. Ja ostatnio dość często przygotowuję potrawy o
Codzienna kuchnia niecodzienna