Tego przepisu nie było na blogu, pora najwyższa na klasyczny, czysty barszcz czerwony. Robię go bardzo często, zwłaszcza wtedy, gdy temperatury za oknem sprawiają, że mamy
Moja smaczna kuchniaNa podobny przepis, który był zresztą pierwowzorem mojego napotknełam się parę lat temu w programie telewizyjnym "Buddy Valastro gotuje". Od tego czasu robię raz na jakiś
Lubczyk i WaniliaBigos... przepisów na to jedno z najbardziej klasycznych dań kuchni polskiej jest tyle ile gospodyń. Jedne przepisy przechodzą z pokolenia na pokolenie, inne pojawiają się po
Kulinarne przygody GatityTaki banał, że w sumie nie ma co za dużo pisać, ale tak dobre, że na blogu musi się pojawić :) Nawiasem mówiąc przepisów na ziemniaki z
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEOd czasu do czasu każdy z nas sobie na niż pozwala, w większych lub mniejszych porcjach. w naszym domu pizza na stole króluje dość często
Słodkie PrzyjemnościRyżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D Mogą być z
SzczyptaSmaQWołowina ma bardzo wiele zalet, a odpowiednio przyrządzona smakuje wybornie :) Kiedy Marzena kupiła wolnowar przysłała mi zdjęcie z podpisem: "mam wolnowar i nie zawaham się go
zadanie-gotowaniemałą, to mięso wraz z tłuszczem należy przelać do większego garnka. Ogórki konserwowe , paprykę i pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Do brytfanny z mięsem dodać fasolkę szparagową, ogórek konserwowy, pieczarki i p aprykę (wody z papryki i ogórków nie wylewać). W międzyczasie w dużym garnku zagotować wodę na kluski. Wrz ucić je do wrzątku, poczekać aż wypłyną i gotować(...)zimną wodą. Dzięki temu nie będą się lepić do siebie. ps. Jak robię bogracz na urodziny, to robię go bardzo dużo, bo na następny dzień idealnie nadaje się na obiad
Passions hobbies lifeKasze to bardzo dobre źródło węglowodanów, dających nam siłę i energię do życia. To także błonnik ułatwiający trawienie, cenne witaminy i minerały
Codzienna kuchnia niecodziennaWczoraj wraz z moim ukochanym byliśmy na parapetówce naszych znajomych. Bardzo przyjemna imprezka, super ludzie, a moja kumpela zrobiła wyśmienite jedzenie! Z tego miejsca, chciałabym podziękować
Be Fit Be Strongśledzia, szprotek czy makreli – mówi Grzegorz Łapanowski, założyciel Fundacji Szkoła na Widelcu. W ramach projektu prowadzono szereg działań edukacyjno-informacyjnych. Wydano 420 tys. poradnika Jaka ryba na obiad , który dzieli najpopularniejsze gatunki ryb i owoców morza na 3 grupy. Pierwsza z nich, oznaczona zielonym światłem, to gatunki, po które można sięgać bez obaw, bowiem stan ich stad(...)ramach projektu. A w trakcie warsztatów oczywiście prym wiodły ryby. Przygotowaliśmy między innymi karpia disco panko, sałatkę śledziową z ziemniakami, czarniaka gotowanego w mleku, przegrzebki z groszkiem i pieczarkami oraz smażone sardynki z pieczonymi ziemniakami
Kulinarne przygody GatityCi którzy mnie znają pewnie będą zdziwieni, że zrobiłam pizzę. Ale czasami przychodzi chęć nawet na rzeczy, za którymi się nie przepada. I tak było u
Passion of CookingPomysł na obiad prosty, szybki i smaczny W Błyskawiczny Piątek ma być szybko, smacznie i bez komplikacji . Zwłaszcza że Święta tuż tuż i w przedświątecznym rozgardiaszu czasami nachodzi ochota na posi ł ek błyskawiczny i bezproblemowy :) Kwintesencją tej zasady w ramach cotygodniowej fejsbukowej akcji jest dla mnie właśnie leczo . Tym razem z lekko nietypowym dodatkiem przyjemnie słodkiej marchewki(...)znaleźć na blogu ... - link wkrótce :) Składniki na 4-5 solidnych porcji: 2 papryki zielone - średnie 1 papryka czerwona - duża 1 cukinia - mała 3 marchewki - średnie 8 szt. pieczarek - średnich 2 cebule - średnie 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojony ch 1 pętko kiełbasy - duże, ok 30 cm 1/2 szkl. soku z pomidorów - można dodać więcej jeśli lubimy leczo
Grunt to przepis!Wiosennego detoxu ciąg dalszy i dzisiaj wreszcie zjem coś konkretnego bo na obiad będzie cudowny dorsz! Jedna z moich ulubionych rybek! Nie mam nic do zarzucenia przedwczorajszej sałatce z zielonych warzyw , ale tęsknię już trochę za białkiem. Jestem bardziej drapieżnikiem niż roślinożercą a warzywa najbardziej smakują mi w towarzystwie czegoś bardziej konkretnego. 6 dzień detoxu to przedostatni dzień tej diety(...)Podobno siedzą w szafie i zszywają w nocy ubrania... Jeśli lubicie dorsza tak jak ja to mam dla Was inną propozycję na podanie tej ryby. Spróbujcie dorsza smażonego z pieczarkami i pomidorami - pyszności! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza