Od czegoś należałoby zacząć, a ja zaczynam od poplątania z pomieszaniem.... Uwielbiamy sałatkę gyros, więc postanowiłam wpakować ją do calzone :) Gyrosik w pysznym drożdżowym cieście :) Składniki
Nie tylko w kuchniO ten przepis prosiło mnie wczoraj wiele osób więc wrzucam na bloga. Jest świetną alternatywą dla zwykłej pszennej pizzy. Można zjeść całą! Bez wyrzutów sumienia. Inspiracją
CzarnawisienkaBiłam i biję się z myślami, czy dobrze zrobiłam dodając zdjęcie do tego posta. Sos na zdjęciu wyszedł fatalnie, nie takiego efektu oczekiwałam :( Cóż raz się
ClauditteMissCookingCordon Bleu, czyli popularny kotlet szwajcarski, to nic innego ja sznycel z serem, szynką zapanierowany i usmażony. Sam kotlet wywodzi się faktycznie ze Szwajcarii, ale przepis
Bernika - moj kulinarny pamietnikKurczak i karkówka to chyba najpopularniejsze potrawy z grilla jakie możemy spotkać na większości spotkań. Jednak aby były smaczne, kruche i rozpływające się w ustach musimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Danie jednogarnkowe robi się szybko i bez brudzenia niepotrzebnie naczyń. Moja kolejna propozycja na obiad z jednej patelni tym razem jest z makaronem, kurczakiem i oliwkami. Mam nadzieję, że takie zestawienia Wam się spodoba i przepis przetestujecie je u siebie w kuchni. var metaslider_8918 = function($) { $('#metaslider_8918').nivoSlider({ boxCols(...)Ilość porcji: 6 – 8 porcji Składniki: 600 g fileta z kurczaka lub indyka 2 niewielkie papryki (czerwona i żółta lub zielona) 250 – 300 g pieczarek 30 sztuk czarnych oliwek 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 szklanki makaronu kokardki (130 g) 100 g sera żółtego 1 ½ szklanki bulionu (375 ml) 1 szklanka śmietanki kremówki
KuchniaWeDwoje.plIdealny obiad na lato to potrawka z cukinii i kaszy bulgur. Zdrowe danie z cukinii nie tylko dobrze smakuje, ale jeszcze bardzo szybko się przygotowuje. Kolejne danie z tych jednogarnkowych, które w wersji podstawowej jest lekkostrawne, a po dodaniu mięsa zaspokoi głód również osób potrzebujących bardziej energetycznego posiłku. Moja potrawka jest z bardzo smaczną kaszą bulgur, ale jeśli(...)Składniki: (5 - 6 porcji) 500 g młodej cukinii (3 małe sztuki) 1 duża czerwona papryka 2 średnie marchewki 2 średnie pomidory 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 200 g pieczarek mała wiązka natki pietruszki 2 małe gałązki koperku 2 łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili sól i pieprz do smaku
Kuchcik gotujeDzisiaj zrobiłam pyszną pizzę wg. przepisu Iwony Zasuwy ( Matka Smakoterapia ). Podeszłam sceptycznie do tego przepisu i aż do pierwszego kęsa nie wierzyłam że będzie dobra. Ale
Co na wege obiad?Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wiosenny ryż z patelni Wiosenny ryż , to taka śliczna , apetyczna i doskonała w smaku potrawa , która do tego jest banalnie prosta . Tu nie ma co schrzanić
Ogrodnik w podróżyusmażone pieczarki przełożyć do większej miski (jeśli na talerzu zebrała się woda po pieczarkach – nie dodawać jej) – zblendować na niejednorodną masę (nie blendować długo, część kaszy i mniejsze kawałki pieczarek mogą pozostać w całości). Do masy dodać usmażone warzywa z grzybami (przed dodaniem ich usunąć liść laurowy oraz ziele angielskie), zmielone orzechy, majeranek, lubczyk i pietruszkę, czarny i odrobinę białego(...)minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego
Even Better FoodPierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia. Obiad. Prawdziwy, pachnący bigos i świeży pszenny chleb. Nie wiem jak Wy, ale ja już nie potrzebuję niczego więcej. Bigos gotujemy przez 2-3 dni pod rząd, ale nie jest ani czaso- ani uwagochłonny. Im dłużej i wolniej odgrzewany, tym bardziej smaki się mieszają, a całość nabiera aromatu, koloru i głębi. U mnie w domu(...)zjadłam. Kilka nawet wyplułam i odstawiłam talerz… Bigos to nie jest dla mnie mieszanina słodkiej surowej i kiszonej kapusty. To nie jest rozpaćkana, bezkształtna jasna breja z bladymi pieczarkami, suchym wypieczonym schabem, szynką i powidłami. Tak, to co moja była teściowa na wyrost nazywała bigosem – wyplułam. Niejadalne. Bigosu z winem też nie lubię. Prawidłowo przygotowana kapusta, mocno skarmelizowane mięso
Karo in the KitchenZapomniane śniadanie na wynos :D Wstaliśmy z samego rana.. spakowaliśmy się szybko na ferie... i przygotowaliśmy śniadanie by zjeść w drodze... Na wycieczkach lubię dobrze
MarciochaKucharzyDzisiaj u nas szybka, rozgrzewająca potrawka mimo, iż za oknem już coraz cieplejsze dni. Chociaż dzisiaj u nas pochmurno. Myślę, że potrawka przypadnie do gustu przede
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipracy, gdy od progu słyszę: mamo, co dziś na obiad?? (i fakt, że szkolna stołówka serwuje dzień w dzień dwudaniowe obiadki nie ma tu istotnego znaczenia - obiad w domu i tak musi być zaliczony,najlepiej z dokładką:) - wskazane jest podjęcie szybkiej akcji kulinarnej - drugi warunek to dostępność spożywczego asortymentu znajdującego się(...)kurczakiem wyszperałam w sieci narzędzie do wyliczania poniższych parametrów na podstawie składników -super prawda?:) Składniki: 400 g makaronu pene podwójny filet z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 2 ząbki czosnku ulubione zioła ( u mnie świeży tymianek) sól, pieprz, curry oliwa z oliwek Makaron ugotować al dente. Filet pokroić w cienkie paseczki, oprószyć solą, pieprzem i curry, podmażyć
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała