Mięso królika charakteryzują nie tylko walory smakowe, lecz także dietetyczne. Niska zawartość cholesterolu, bogactwo aminokwasów i witamin, szczególnie z grupy B. W dodatku przyswajamy aż 90
Smakowity Blog KulinarnyI znów zaglądamy do kuchni regionalnej. Kugel choć to potrawa żydowska, to nazwa z niemieckiego znaczy piłka i to by się zgadzało. Zazwyczaj był pieczony w
Dieta moja pasjaPrzepis ten podpatrzyłam gdzieś, kiedyś w internetowej czasoprzestrzeni i wiedziałam, że prędzej czy później go zrealizuję. Na specjalną okazję oczywiście. A czy może być bardziej specjalna
bastalenaDzisiaj mała innowacja – naleśniki z ugotowanej kaszy jaglanej (o jaglance możecie poczytać tutaj ). Gdzieś się kiedyś przewinęły i nie dawały mi spokoju. Przyznaję, że początkowo nie
Powiedz dietom nieCepeliny wegetariańskie z soczewicą i ryżem w sosie pieczarkowym Jakiś czas temu byłam w restauracji w której serwowano cepeliny wegetariańskie, pierwszy raz wtedy z tym daniem
Mój pomysł naPodczas jednej z bezcelowych wycieczek po sklepie i oglądania niemal wszystkiego co znajduje się na półkach, przez przypadek natknęłam się na paczuszki z makaronem Diet Pasta
Taste Of My DayWiem, już po Wigilii, ale nie było kiedy pisać przez Święta. Nawet nie otwierałam komputera, żeby poczytać a co dopiero mówić o prowadzeniu bloga! Przepis jest
Mama z MotylemOstatni dzień zwolnienia. Nie sądziłam, że kiedyś tak bardzo będę się cieszyć na myśl o końcu wolnego i powrocie do pracy Cieszę się, bo w końcu
365 dni dookoła kuchniDziś, u mnie w domu wielkie pichcenie. Postanowiłam przygotować i upiec wiele zdrowych pyszności dla mojego kochanego dziadka, by zrozumiał, że zdrowe jedzenie również może być
Be Fit Be StrongTak, dziś są moje urodziny i postanowiłam, że mój tort będzie inny niż zwykle, czyli słony :) To był bardzo dobry wybór, drożdżowa gwiazda to coś więcej
MamaOskarkaSą takie przepisy, że wystarczy 1,5 godziny wieczorem i wszystko napisane, zdjęcia gotowe, klikam "publikuj" i poszło. A są takie jak ten, nad którym ślęczę
bistro mamaMój ukochany zażyczył sobie pewnego dnia mięso w tempurze. Nigdy wcześniej jej nie robiłam, ale po rekonesansie w sieci okazało się, że tak na prawdę jest
karmelowyUwielbiam pierogi. Ale nic w tym dziwnego, to takie typowe polskie danie, którym częstuje się niemalże każdego obcokrajowca, który nasz piękny kraj odwiedzi. Pierogi są też
Przepysznik - BLW i nie tylkoKochani Moi! Czasami w życiu jest tak, że nie zawsze pędzimy. Życie samo chwyta nas za szelki i hamuje ten nasz pęd. Hamowanie. Nie lubię tego
Kuchnia smakówMiniony piątek. Pismo z urzędu dostałam. Łoo, matko! Zrozumiałam, że trzeba się stawić i wyjaśnić. I dogadać ;) Zerwałam Lucjanka wczesnym rankiem. Mistrzu, o dziwo
bastalena