bardzo prosta. Odrobina musztardy dodaje potrawie charakteru, Całość bogata w kalorie no ale raz kiedyś można pozwolić sobie na takie szaleństwo. Składniki: 250g makaronu (najlepiej kolanka natomiast u mnie penne) 50g masła 50g mąki pszennej 600ml mleka 250g sera żółtego 3 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Makaron wstaw do wrzątku by się gotował
wysmienitySkładniki: -3 pojedyncze piersi z kurczaka -100 g. makaronu penne -150 ml. śmietany 12% -50 g. startego sera żółtego -sól -pieprz -majeranek -tymianek -odrobina oleju -odrobina wody Sposób przygotowania: Piersi myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy przyprawy i jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dolewamy wody i wrzucamy makaron. Gotujemy aż makaron będzie miękki
Magia jedzenia.wyjątkowość tak podanej ryby. Propozycja szybkiego, pysznego i zdrowego obiadu na dzisiaj :) Składniki na 2 porcje: 250 g łososia (filet) 250 g szpinaku (liście) 100 g makaronu pełnoziarnistego (penne) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki startego parmezanu sól, pieprz ostra papryka - szczypta gałka muszkatołowa - szczypta Przygotowanie: Łososia oczyść ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki
Alutka-Gotujesmak. Inne cudowności - kiełki obniżają również poziom (tego złego) cholesterolu LDL, zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Składniki: około 250 - 300 g makaronu, świderki, kolanka, penne, do woli, może być krótki lub długi typu spaghetti 1 duży pomidor 1,5 łyżki fety 1 średnia cebulka kilka "plasterków", talarków, jak kto woli papryczki chili puszka kiełków fasoli
Zasmakuj Kuchniteż pokrojonego w kostkę i usmażonego kurczaka, jeśli chcecie żeby danie było bardziej syte. Ja lubię obie wersje. SKŁADNIKI: ( 2-3 porcje) ok. 350 g – 400 g makaronu penne (ja użyłam pełnoziarnistego) 1 brokuł 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki śmietany 30 % 3 łyżki wody z gotowanego makaronu ok. 3 łyżki startego sera żółtego 2 łyżki startego
Calzonella.comklasycznych lecz zarówno najprostszych dań. Klasyczne domowe spaghetti bolognese z makaronem muszelki w mojej wersji, lecz wybór należy do Was, nie musicie przecież używać klasycznego spaghetti, może to być penne, świderki lub jak u mnie muszelki, dlaczego nie! Smakuje tak samo, przecież ;) Spaghetti bolognese najlepiej zrobić z mięsa mielonego wieprzowego, u mnie akurat jest z wołowego, ale dlatego
Klasyka Gotowaniapomysłów, jedna Lubella”. Sezon na paprykę powoli dobiega końca, zachęcam do przygotowania dietetycznego pysznego sosu z papryki z makaronem razowym penne.Danie jest bardzo lekkie, zdrowe. Składniki 1 szkl makaronu penne razowego Lubella 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1/2 szt cebuli
Kulinarne pyszności Molkiróżnego rodzaju sałatki. Jednym ze składników jest makaron pełnoziarnisty Lubella, który jest bardzo zdrowy. Zgodnie z hasłem „1000 pomysłów, jedna Lubella”. Polecam sałatki z makaronem :) Składniki 1szkl makaronu razowego penne Lubella sałatka lodowa pomidorki koktajlowe czerwona papryka czerwona cebula
Kulinarne pyszności Molkimakaron z piersią kurczaka w sosie pomidorowym z dodatkiem suszonych pomidorów. Przepis jest jak zwykle bardzo prosty, a w dodatku szybki w zrobieniu. W tym przepisie użyłam makaronu penne, ale na pewno będzie tak samo smaczny z spaghetti lub świderkami. Polecam bardzo serdecznie :) Składniki: * 3 szklanki makaronu * 2 duże piersi z kurczaka * sól, pieprz * suszona pietruszka * 3 łyżki przecieru
Klasyka Gotowaniasię super szybko i nie wymaga wielu składników ani umiejętności. Makaron idealnie komponuję się z boczkiem, który znowuż idealnie komponuję się z ziołami prowansalskimi. Musicie wypróbować :) Składniki: * opakowanie makaronu penne lub tagliatelle * 5 plastrów wędzonego boczku * łyżka oliwy z oliwek lub masła * łyżeczka ziół prowansalskich * łyżka wegety Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Boczek kroimy w średniej wielkości
Klasyka Gotowaniapietruszki (spokojnie możecie zastąpić innym zielonym smacznym i zdrowym czymś). Makaron (także!, jak miło) możecie zastąpić bezglutenowym, nawet ryżem lub kaszą - dowolność. Sprawdzą się też inne kształty makaronów, np. penne, kolanka, nawet spaghetti (tylko wtedy mięso lepiej pokroić na drobniejszą kostkę lub zastąpić mielonym, dodać cukinię i mamy nowe danie;). Składniki: 300 g makaronu świderki 1 mniejsza pierś z kurczaka
Zasmakuj Kuchnipotrawy w takiej postaci, co również świetnie smakuje. Składniki na 2 porcje: 1 średni por 2 spore garści szpinaku 2 ząbki czosnku 2 porcje ugotowanego makaronu (u mnie bezglutenowe penne) sól, pieprz, mielona kozieradka, gałka muszkatołowa masło klarowane lub oliwa do smażenia „Śmietana” z migdałów: 2/3 szklanki migdałów 1 łyżeczka soku z cytryny, sól woda Migdały zalać wrzątkiem, pozostawić
Even Better Foodprzyprawy i zioła: po 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, kurkumy, kozieradki, czarny pieprz i świeżo mielona gałka muszkatołowa do smaku, oregano 200-300g makaronu ugotowanego al dente (użyłam bezglutenowe penne, świetnie sprawdzi się również spaghetti czy tagliatelle) /zachować kilka łyżek wody z gotowania makaronu/ pomidorowe klopsiki jaglane Szalotkę pokroić na cienkie półplasterki, czosnek posiekać. Miąższ dyni pokroić w niedużą
Even Better FoodPolecam przepis na pyszną zapiekankę z makaronem i wędzonym łososiem. Idealna na bezmięsny obiad. Składniki: 250 g makaronu penne lub innego ulubionego por ok 300 g łososia wędzonego 150 g sera żółtego łyżka mąki pół szklanki śmietany 18% sok z 1/2 cytryny mały pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w posolonej wodzie al dente. Pora kroimy w półplasterki
e-PrzepisyKulinarnezapiekanka z bukietem warzyw. Ostatnio staram się ograniczyć spożycie mięsa, dlatego zapiekanka jest wegetariańska, ale oczywiście można do niej dodać pierś z kurczaka lub wędlinę. Składniki: 30o g makaronu penne 400 g brukselki (dałam mrożoną) mała cukinia mały por cebula czerwona papryka 150 g sera żółtego 4 łyżki śmietanki 18% pieprz, sól, papryka ostra lub słodka pęczek szczypiorku Przygotowanie Makaron
e-PrzepisyKulinarne