pasztet z warzyw - 1021 przepisów (strona:5/69)

Pasztet drobiowy z bobem 124

Jeśli zastanawiacie się w jaki sposób wykorzystać pozostałości ugotowanego bobu a lubicie takie drobiowe pieczenie to polecam Wam te przepis. Bardzo smaczny z sezonowym warzwem oraz

Mango Papaja
The best of 2018, czyli najpopularniejsze przepisy w 2018 roku. 108

blogu. Przedstawiam Wam zestawienie 9 najczęściej odwiedzanych przepisów w 2018 roku! Wszystkiego najsmaczniejszego! #Bestnine2018 Jak zrobić sos pieczeniowy? Przepis na zrazy wołowe zawijane Pierś kurczaka zapiekana z warzywami Najlepszy pasztet wielkanocny Golonka gotowana z wody Bitki z szynki wieprzowej Schab pieczony w niskiej temperaturze Sos grzybowy Placek ziemniaczany z piekarnika z kiełbasą i papryką The post The best

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet pieczony z cukinii 199

Słyszałam o nim od dawna i już wiele razy miałam go zrobić-wreszcie się wzięłam i zrobiłam -pasztet z cukinii ,bo o nim mowa-Wyszedł genialny

Swojskie jedzonko
Aromatyczny Sos Pomidorowy 171

wymyśliłam specjalnie do ryżowych kotletów, ale równie dobrze pasuje do pasztetu z warzyw, ryżu lub makaronu. Sos jest prosty do wykonania i bardzo dobry. Składniki: 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 mały kubek śmietany 18% 1 świeża lub z oleju papryczka chilli 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kardamonu ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru ½ łyżeczki kurkumy

Mama Gotuje
DOSKONAŁY PASZTET Z CUKINII ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI, BEZGLUTENOWY 233

   Po sukcesie placków z cukinii z ziołami, przetestowaliśmy pasztet z cukinii, również ze strony Agnieszki Maciąg . Tak jak i placki również i on bardzo

Smaczne Zdrowe
Marchewkowy pasztet z soczewicą, tartą dynią i cukinią 129

Lubię pasztety zarówno te z dodatkiem mięsa, jak i te całkiem warzywne. Pasztet marchewkowy z czerwoną soczewicą, z dodatkiem tartej cukinii oraz dyni jest smaczną propozycją

Mango Papaja
Pasztet z selera z chrzanem 219

Pasztet z warzyw o zaskakującym smaku, nadanym mu przez sos sojowy, chrzan i czosnek. Może być podawany na ciepło, z sosem i ziemniakami. Może również pełnić rolę zimnej przystawki. Przepis na bazie przepisu Ewy Wachowicz. 650 g selera 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki chrzanu ze słoiczka 100 g masła 1 łyżka sosu sojowego 2/3 szklanki bułki

Trzeci talerz
Pasztet z cukinii 3115

dodatkami, które sprawiają, że pasztecik wychodzi super smaczny i aromatyczny.  Jeśli lubisz pieczone warzywa, to spodoba Ci się również mój przepis na pasztet z soczewicy lub  pasztet jaglany z warzywami

AniaGotuje.pl
Pasztet na święta wg Ann Ma Rie 155

mniej więcej zachowując proporcje między poszczególnymi składnikami. Zatem podaję przepis na niezły pasztet - wbrew znaczeniu tego frazeologizmu - pasztet wychodzi naprawdę wyśmienity. Tajemnica delikatności tego pasztetu tkwi w dodaniu warzyw i bulionu, dzięki którym pasztet nie jest suchy i ma rewelacyjną konsystencję (kiedyś tata dodawał do pasztetu namoczoną bułkę, ale odkąd wprowadziliśmy wyżej wymienione - moje ;-) modyfikacje - pasztet przygotowujemy tylko(...)sposób). Obowiązkowo tata dodaje także mielony korzeń lubczyku. Dla urozmaicenia pasztetów zazwyczaj kilku foremek dajemy jakieś dodatki, np. suszone pomidory albo wędzoną śliwkę lub żurawinę. Składniki: • 1 kg chudej wołowiny • 1 kg mięsa z udźca indyka • 25 dag wątróbek drobiowych • 40 dag surowego podgardla • 8-9jajek (w zależności od wielkości) • 2 marchewki • 2 pietruszki • pół niedużego selera • kilka kapeluszy

W mojej kuchni
Pasztet drobiowy w boczku 137

błyskawicznie i cieszę się, że w ogóle udało mi się go dorwać do zdjęcia XD Ja przygotowałam pasztet od początku, ale śmiało możecie wykorzystać do niego mięso i warzywa z rosołu. Pasztet drobiowy w boczku Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka (lub cały kurczak o wadze około 1,5 kg) 200 g wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 pietruszka połowa małego selera(...)kilka ziarenek pieprzu (5-6 szt.) słodka i ostra papryka do smaku 2 ząbki czosnku sól Dodatkowo: około 18 cienkich plasterków wędzonego boczku smalec do wysmarowania formy Warzywa obieramy. W dużym garnku zagotowujemy wodę. Do gotującej wody wrzucamy umyte ćwiartki kurczaka. Gotujemy około 20 minut. Po tym czasie zbieramy szumowinę i dorzucamy marchewkę, pietruszkę, seler, liście laurowe, pieprz, ziele angielskie

PatiGotuje
DOMOWE PASZTETY NA ŚWIĘTA - 3 wypróbowane przepisy na pyszne pasztety świąteczne 141

Wielkanoc.  Polecam. ŚWIĄTECZNY, DOMOWY PASZTET WIEPRZOWY, pieczony .  Potrawy na Wielkanoc - pasztet pieczony. Domowy pasztet wieprzowy. Przepis na pasztet pieczony na święta. Doskonały, kremowy pasztet z suszonymi śliwkami, grzybami, wątróbką, mięsem wieprzowym i warzywami gotowanymi w rosole. Wykwintny, idealny na świąteczny stół pieczony pasztet.  Ulubione zioła i przyprawy sprawią, że pasztet będzie jeszcze lepszy i niepowtarzalny. Jak zrobić(...)kremowy i aromatyczny. Jednego jestem pewna. Tak kremowego i aromatycznego pasztetu jeszcze nie jadłam! Szkoda, że internet nie przenosi zapachów ;) Dziś można zapomnieć o diecie. Delikatny, wykwintny pasztet drobiowy z kaczki i warzyw gotowanych w rosole.  Niedługo święta, niektórzy z nas zastanawiają się już pewnie, co zagości na Wielkanocnym stole. Zaskoczcie najbliższych ciekawym smakiem i przygotujcie pieczony pasztet

Moja Książka Kucharska
ŚWIĄTECZNY, DOMOWY PASZTET WIEPRZOWY, pieczony 251

Pasztet wieprzowy fot. Moja Książka Kucharska Domowy pasztet wieprzowy. Przepis na pasztet pieczony na święta. Doskonały, kremowy pasztet z suszonymi śliwkami, grzybami, wątróbką, mięsem wieprzowym i warzywami gotowanymi w rosole. Wykwintny, idealny na świąteczny stół pieczony pasztet.  Ulubione zioła i przyprawy sprawią, że pasztet będzie jeszcze lepszy i niepowtarzalny. Pieczenie pasztetu.   Aby zapobiec wysychaniu pasztetu podczas pieczenia(...)jego skórka nie wyschnie i nie zrobi się twarda. Upieczony i wystudzony pasztet przechowujemy w lodówce do 10 dni. Pasztet mięsny.     Pasztety przyrządzamy z najróżniejszych surowców : surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, podrobów, grzybów, warzyw, ryb, a nawet z dodatkiem owoców np. żurawiny lub śliwek. Najczęściej pasztet podajemy po schłodzeniu jako przystawkę np. z pieczywem i chrzanem. Kiedyś pasztety

Moja Książka Kucharska
Pasztet z ciecierzycy 191

mojprzepisna.pl | Pasztet z ciecierzycy Ostatnio nie mam zbyt wielkiej ochoty na mięso, za to chętnie sięgam po warzywa czy ryby. Powoli wprowadzam do swojej kuchni więcej strączkowych roślin, ostatnio na tapecie mieliśmy przepyszną zupę z soczewicy – autorstwa mojego męża (jak chcecie przepis to dajcie znać), zupę z ciecierzycy, hummus oraz pasztet z ciecierzycy. Mam też w planach zrobienie chlebka(...)przez 5 min. Przełożyć do ciecierzycy, zmielić blenderem ręcznym na gładką masę. Słonecznik podprażyć na suchej patelni, tak aby miał lekko złoty kolor. Dodać do zmielonej ciecierzycy z warzywami, wymieszać, spróbować pasztet, w razie konieczności dodać soli czy pieprzu. Dodać jajka, wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 st – 200 st. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę, wyrównać. Wstawić

moj przepis na
Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 119

preferencji. Pasztety robimy zawsze z gotowanego, mielonego mięsa z dodatkami typu wątróbka, boczek, słonina, grzyby, warzywa, suszone owoce i orzechy. Mój dzisiejszy pasztet jest z kurczaka z warzywami i suszonymi grzybami. Składniki: • 1 kurczak • 2 marchewki • 2 pietruszki • 1/2 selera • 1/2 pora • 1 duża cebula • sól, pieprz • 2 liście laurowe, kilka ziaren ziela(...)osolonej wodzie z warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim, jak gotujemy rosół na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Wywar z kurczaka i warzyw wykorzystać jako rosół lub jako baza do innej zupy. • Namoczone grzyby gotować 15 minut, odcedzić. • Bułki namoczyć w ciepłej wodzie, dokładnie odcisnąć z wody. • Po wystygnięciu oddzielić mięso

To co kocham
Pasztet warzywny 158

Bardzo smaczna alternatywa dla pasztetu mięsnego. Pasztet na bazie warzyw korzeniowych, czerwonej fasoli i odrobiny pieczonej dyni. Dynia nie jest konieczna, ja użyłam jej wyłącznie do nadania koloru. Do tego ulubione przyprawy i mamy gotowy pomysł na śniadania lub kolacje. Pasztet warzywny jest znakomity na zimno z dodatkiem ostrej musztardy, chrzanu lub domowego keczupu . 4 duże marchewki 1 pietruszka(...)wykorzystać np. do zupy). Fasolę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki (podsmażoną cebulę z czosnkiem, ugotowane warzywa i fasolę) oraz żółtka włożyć do wysokiego naczynia i zblendować. Można dodać pieczonej dyni (ja użyłam mrożonej) i blendować na jednolitą masę. Jeśli pasztet jest zbyt rzadki dodać bułki tartej albo kaszy manny. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i ulubionymi

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie