pasta - 17303 przepisów (strona:515/1154)

Papryka faszerowana warzywami i ryżem-pyszna 266

czerwonej pasty curry-opcjonalnie(...)pokroic w kostke.w rondelku rozpuscic 1 lyzke masla,dodac make i mieszajac doprowadzic do jednolitej konsystencji.Nastepnie caly czas mieszajac wlac mleko kokosowe wymieszanez woda,az sos zgestnieje.Zagotowac.Przyprawic czerwona pasta curry,sola i pieprzem.wlaczyc piekarnik na 190°C.Przygotowac naczynie do zapiekania.na patelni rozpuscic pozostala lyzke masla.Wrzucic pokrojna w kostke cebulke,lekko poddusic.Dodac starta marchew i pokrojonego pora i razem przesmazyc okolo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Por duszony w mleku kokosowym 162

smak pora,ale i jego wartosci odzywcze. Jest znakomity.Sprobuj,a sie sam przekonasz! Skladniki :2 pory-bez gornych ,mocno zielonych czesci1/3-1/2 szklanki mleka kokosowegosol,pieprzzielona natka pietruszki1/3 lyzeczki czerwonej pasty curryimbir-opcjonalnie1 lyzka masla gheeWykonanie :odciac korzonki,bardzo dokladnie wyplukac ziemie,ktora zebrala sie pomiedzy liscmi,az do bialej czesci.Najlepiej przeciac go wzdluz na pol,az do bialego miejsca(...)SMACZNEGO ! .UWAGI:bez dodatku pasty curry i imbiru jest rownie pyszny.Wowczas zamiast zielonej pietruszki dodaj koperek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowany łosoś z sałatką truskawkowo-melonową 177

lososiem salatka truskawkowo-melonowa z mieta,najsmaczniejsza podana mocno schlodzona.Zapraszam do przepisu.Skladniki na 4 porcje:4 filety z lososia norweskiego -700-800 gsolsok z limonki lub cytryny2 plaskie lyzeczki pasty curryolejSalatka truskawkowo-melonowaprzepis tutaj:klikWykonanie:swiezego lososia,koniecznie ze skora umyc,osuszyc i pokroic na porcje (mrozonego wczesniej rozmrozic)rybe skropic sokiem z cytryny i posolic,nastepnie posmarowac pasta curry.Pasta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Faszerowane ogórki 163

cebulę i posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i jogurt.Wszystko wymieszać aby powstała gęsta pasta.Ogórki umyć, obrać ze skórki i za pomocą kulkownicy wydrążyć środki.Środek ogórka napełnić przygotowaną pastą.Gotowe ogórki pociąć na plastry i podawać na śniadanie lub przekąskę

Ewa w kuchni
Kotlety ze słonecznikiem 274

przekroić na pół i ugotować. Złożyć po dwie połówki i włożyć rozmaryn.Pestki słonecznika wsypać do rozdrabniacza, dodać masło, żółtko, bułkę tartą, sól, pieprz, natkę i utrzeć na gęstą pastę. Słonecznik może być grubo rozdrobniony.Kotlety lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony. Wraz z tłuszczem przełożyć do naczynia lub blaszkę .Posmarować(...)pastą słonecznikową i zapiekać 10 minut w temperaturze 200 stopni.Podawać z ziemniaczkami i jeżeli możemy z tłuszczykiem wytopionym podczas zapiekania

Kulinarny karnet Christophera
Mięsne kwiaty z farszem 140

blogów. Zresztą podziwiam rękę tej blogerki Kuchnia u BroniMoje danie jest trochę zmodyfikowane, wyszło pyszne, efektowne. Jednym słowem polecam.SKŁADNIKI2 duże podwójne piersi z kurczaka50 dag pieczarek2 łyżki pasty z suszonych pomidorów1 cebula1 marchewka 1/2 pora1 opakowanie sera mozzarellanici do związania mięsa1 łyżka masła klarowanego2 łyżki sosu sojowegoprzyprawa do kurczakasól, pieprz do smakuWYKONANIEFilety wrzucić do miski, dodać(...)uwaga niezbyt cienki, ponieważ wypłynie nam farsz. Pieczarki opłukać, pokroić w poprzek. Cebulę w kostkę. Na patelnię dodać łyżkę masła, dodać pieczarki- poddusić, doprawić solą pieprzem.Rozbity filet posmarować pastą z suszonych pomidorów nałożyć łyżkę farszu, na wierzch plaster sera. Zebrać wszystko do środka, Obsznurować nicią tworząc płatki gwiazdy.Kwiatki obsmażyć na 1 łyżce masła, odstawić do wystygnięcia.Na tym samym

W kuchennym oknie Ewy
Bakłażan smażony 151

Kupiłam bakłażana, bo chciałam przygotować dip z bakłażana, pasty sezamowej, czosnku i oliwy. Niestety zapomniałam kupić pastę sezamową, więc trzeba było coś innego wymyśleć… i zupełnie niechcący wyszło mi to cudo… Super chrupiący, delikatny bakłażan smażony, który w połączeniu z czosnkowym sosikiem po prostu uzależnia! Właściwie w mojej kuchni rzadko przygotowuję bakłażana, ale to chrupiące cudeńko będę częściej

UgotujmyTo.pl
2 wyjątkowe przepisy na udziec jagnięcy z grilla 301

zmielonego czarnego pieprzuPrzygotowanie: Na około 40 minut przed grillowaniem odstawić jagnięcinę do pomieszczenia w temperaturze pokojowej. W międzyczasie w małej misce wymieszać oliwę, rozmaryn, sól i pieprz do wytworzenia pasty. Przygotowaną pastą natrzeć całą jagnięcinę. Przy pomocy ostrego noża w jagnięcinie wyciąć małe szczeliny i włożyć w nie plasterki czosnku. Przygotować grilla rozgrzewając go do około 250 stopni. Pod ruszt

naRuszcie
Polędwiczka wieprzowa a'la Wellington 198

sól, pieprzDzisiaj wyjątkowy przepis dla smakoszy lubiących polędwiczkę. Kiedy znudzi się już nam tradycyjne serwowanie obiadu, zachęcam do wypróbowania tego przepisy na soczyste mięsko, otulone delikatną i aromatyczną szynką, pastą z pieczarek oraz chrupiącym ciastem francuskim.Polędwiczkę wieprzową umyć i oczyścić z błon. Przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki pokroić na półplasterki, a następnie przesmażyć 2-3 minuty(...)rozgrzanej oliwie po ok. 1 min. z każdej strony i odstawić. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować roztrzepanym żółtkiem. Następnie ułożyć na nim plastry szynki i posmarować je pastą grzybową. Polędwiczkę dobrze posmarować musztardą (najlepiej za pomocą pędzelka) i położyć na szynkę (około 5 cm od krawędzi ciasta francuskiego). Teraz wszystko razem ściśle zawinąć jak roladę, mocno ściskając

Świat Domowej Kuchni
Czerwone curry z kurczakiem 365

typu greckiego1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka mieszanki garam masala (lub tikka masala) – jeśli nie mamy dodajmy pół łyżeczki cynamonu i więcej kminu rzymskiegołyżka masładuża cebula2 ząbki czosnku50 g czerwonej pasty currypuszka krojonych pomidorów lub przecieru pomidorowego200 ml słodkiej śmietanki 36%2 łyżeczki zmielonych nasion kolendry1 łyżeczka kminu rzymskiego2 łyżeczki przyprawy curry1 łyżeczka kurkumy1/2 łyżeczki chili w proszkuok. 2 łyżki sosu(...)minut.W tym czasie pokroić cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać masło a następnie usmażyć na nim cebulę wraz z wyciśniętym czosnkiem. Przełożyć na patelnię kurczaka wraz z marynatą. Dodać pastę curry i smażyć całość do czasu, aż kurczak się "zetnie" i nie będzie surowy.Następnie na patelnię wlać pomidory, a po 3 minutach śmietankę. Dusić około 10 minut na małym

Świat Domowej Kuchni
Kurczak cytrynowy z woka 320

smażymy kurczaka przez ok. 4 minuty ciągle mieszając.Wyjmujemy łyżką cedzakową i odstawiamy w ciepłe miejsce.Zlewamy olej z woka.SOS:Mąkę kukurydzianą mieszamy z 2 łyżkami wody , tworząc gładką pastę.Do woka wlewamy sok z cytryny i pozostałą wodę,Dodajemy sherry i cukier puder – zagotowujemy , mieszając aż cukier się rozpuści.Dodajemy pastę z mąki i ponownie zagotowujemy.Zmniejszamy temperaturę

Ostra na Słodko
Kukurydza na ostro 286

łyżki* sok z cytryny – 0,5 łyżeczkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Kukurydzę odsączamy z zalewy.W moździerzu tłuczemy kminek , posiekany czosnek , kolendrę , sól , posiekaną zieloną chili i drobno posiekaną cebulę na gładką pastę.Na patelni roztapiamy masło , dodajemy pastę i smażymy ok. 5-7 minut na średnim ogniu cały czas mieszając.Dodajemy zmiażdżoną czerwoną papryczkę chili , a następnie kukurydzę i smażymy jeszcze kilka

Ostra na Słodko
Domowa bulionetka warzywna. 167

garnka o grubym dnie wkładamy przygotowane produkty, dodajemy wodę, olej i sól. Całość doprowadzamy do wrzenia, a następnie podgrzewamy przez 45 min, ciągle mieszając. Po tym czasie można pastę jeszcze zmiksować. Powstałą pastę przekładamy do słoika. Przechowujemy ją w lodówce

Miksturownik
Weekend na Węgrzech - relacja 180

sery i wędliny w plasterkach oraz oczywiście dżemy, jogurty i muesli. Wybór był spory i na pewno można się najeść. Z ciekawostek węgierskich: podano paprykowe salami i ostrą paprykową pastę. Stoiska z rękodziełem na placu przy Węgierskim Muzeum Sztuki Ludowej (Hagyományok Háza) przy Corvin tér 8.Piękna nawet w deszczu restauracja Párizs Kertje (Pavillon de Paris) przy Fő utca(...)Túró Rudi - jeszcze nie jadłam, ale mam nadzieje, że jest tak pyszne, jak wszyscy opisują, butelkę Pálinki, kilka węgierskich piw i oczywiście różne przetwory z papryki (mielona, w tubce, pastę w słoiczku itd.) oraz salami z papryczkami. W drodze powrotnej do Polski wstąpiliśmy jeszcze na dwie godziny do Miskolc-Tapolca, gdzie zrelaksowaliśmy się w kompleksie basenów termalnych Barlangfürdő (Pazár István

Pasja Smaku
Zapiekanka śródziemnomorska z warzyw i makaronu 156

wierzch pokruszyć dużą ilość sera szopskiego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C i piec przez 30 minut.Sos paprykowy:3 czerwone papryki1 ostra papryczka1 cebula2 ząbki czosnku200 ml pasty pomidorowej1 łyżeczka musztardy (dałem Dijon)oliwa z oliwekświeżo mielony pieprzsólPrzygotowanie:Papryki poprzekrawać na duże kawałki, skropić oliwą i podpiekać w piekarniku lub na patelni grillowej do miękkości. W rondlu rozgrzać niewielką(...)ilość oliwy z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek. Chwilkę podsmażyć, następnie dodać upieczone papryki i zalać pastą pomidorową. Gotować przez 5 minut, a następnie zmiksować blenderem. Doprawić solą, pieprzem i musztardą. Do sosu można dodać również śmietanę oraz zioła, np. bazylię.Upieczoną zapiekankę serwować polaną sosem. Smacznego!* Przepis bierze udział w konkursie Fusion w kolorach #omnomnom.** Wpis bierze

Food Square

Proponowane wyszukiwania