kiedy dopada nas zwątpienie i brak pomysłów, dobrze jest poszaleć w kuchni i połączyć kilka rzeczy w jedną pyszną całość. Ta pasta jest naprawdę smaczna, a to dzięki pysznym i bardzo aromatycznym suszonym pomidorom w oleju PONTI. Składniki: 100 g szynki konserwowej60 g (lub więcej) pomidorów suszonych w oleju PONTIopcjonalnie ząbek czosnkubazylia do smakuWykonanie:Odsączone pomidory
Malinowe PocałunkiDzisiaj odmieniona popularna pasta z makreli. Wystarczy inny niż zazwyczaj dodatek np suszone pomidory a może być to nowa smaczna, ulubiona wersja starej pasty z makreli, idealna na kolację, czy przekąskę ze świeżym chlebem. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDziś przepis na błyskawiczną pastę do chleba. Właściwie "przepis" w cudzysłowie, bo pasta jest banalna ale jak mówię znajomym, jak ją zrobić, to zawsze proszą, żeby napisać ;) Potrzebne są więc: - suszone pomidory w oleju z ziołami - 1 słoiczek lub własny zestaw, - 4 łyżki słonecznika ALBO tyle samo pestek dyni ALBO 10 oliwek zielonych ALBO nic ;) Całą zawartość słoiczka przelewamy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIErzadko jadam wędliny na kanapki, za to często przygotowuję sobie przeróżne fasolowe pasty. Dziś przedstawiam Wam przepis na kolejną z nich - cudownie pachnącą suszonymi pomidorami i tymiankiem pastę z czerwonej fasoli. Pasta ma mocny(...)aromat suszonych pomidorów. Jeżeli wolelibyście łagodniejszy smak - zamiast oleju spod pomidorów użyjcie zwykłej oliwy. Ta pasta świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami albo żytnim pieczywem. Mam nadzieję, że posłuży Wam do przygotowania niezliczonych śniadań, przekąsek i podwieczorków, a zapakowana do słoiczka znajdzie zastosowanie nawet na wiosennym pikniku:) P.s. Do przygotowania dzisiejszej pasty użyłam suszonych pomidorów Ponti, które
Chilli Czosnek i OliwaJest to bardzo prosta pasta, idealna na kanapki. Jest jedną z najlepszych jakie jedliśmy, choć mąż typowy mięsożerca. Zatem do dzieła:) Składniki; puszka cieciorki, 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju, ząbek czosnku, sól, pieprz do smaku Wykonanie; Blendujemy razem cieciorkę z pomidorami, dodajemy czosnek i przyprawy do smaku
Anioły w kuchniSuszone pomidory, odkąd odkryłam, że takie są, uwielbiam. Najczęściej jadam jesienną i zimową porą, kiedy to nie ma świeżych.Robię czasem z nimi jajecznicę, ale pasty jajecznej dotąd nie robiłam. Pora to nadrobić, tym bardziej, że pasty jajeczne to moje ulubione sposoby na jajka.Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyCzy zdarza Wam się, że czasem zostaje Wam mięso, na którym gotowaliście zupę ? W takich sytuacjach nigdy nie marnuję jedzenia... zawsze da coś się z
Delicious TitbitsJakiś czas temu robiłam podobną pastę z suszonych pomidorów. Dzisiejsza jest z dodatkiem kaparów, czosnku i świeżej bazylii. Uważam, że równie pyszna… Składniki:250 g twarogu2 łyżeczki kaparów4 suszone pomidory w oleju1 ząbek czosnku2 łyżki oliwy z oliwek1/2 pęczka świeżej bazyliiszczypta cukrusól, pieprzPrzygotowanie:Wszystkie składniki oprócz bazylii dokładnie zmiksować na gładką masę. Bazylię posiekać i dodać
Oryginalny smakkanapek :) Przepis znalazłam na stronie 'Kuchnia na wzgórzu'. Pasta wyszła baardzo smakowita, sama nie dowierzałam, że do środka wrzuciłam tofu ;)Składniki na pastę:200 g tofu1 łyżka kaparów + kilka do dekoracji5 suszonych pomidorów + 1 do dekoracji1 łyżka czarnych oliwek + kilka do dekoracji1 ząbek czosnku3 łyżki oliwy z oliwekszczypta pieprzu świeżo mielonegoCZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWYPrzygotowanie
My Culinary ArtSkładniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 75 g suszonych pomidorów w oleju (połowa słoiczka) 1 łyżka oleju z pomidorów Surową kaszę umieszczamy w gazie na
kulinarnyswiatdomiKupiłam awokado z myślą o wykorzystaniu go do przepisu z nadziewanymi jego połówkami. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyWielkanocne śniadanie wcale nie musi być nudne, a może tak zrobić coś innego? Proponuje przepyszną pastę jajeczną z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami, z dodatkiem fety i świeżego oregano! Najlepiej smakuje na ciepłej i chrupiącej bagietce na zakwasie! Dzień dobry!!! ;-) Będzie pysznie! SKŁADNIKI: - 5 jaj ekologicznych - 4 plastry łososia wędzonego - 4-5 pomidorów suszonych (mogą być takie
SMYKWKUCHNIprawda uczciwość nakazuje wspomnieć, że te właściwości tracą nieco na wartości w przypadku wędzonej wersji makreli, niemniej smak proponowanej poniżej wariacji z pewnością zbilansuje tą stratę;) Pasta z wędzonej makreli i suszonych pomidorów Składniki: 1 wędzona makrela 1 mały słoik suszonych pomidorów w zalewie (polecam te z domowej spiżarni:) 2 jajka 1/2 cebuli pieprz Z makreli usunąć ości
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasztuk suszonych pomidorów w oliwie sól Wykonanie: Ciecierzycę moczymy w wodzie ok. 12 h. Po na moczeniu ciecierzycę gotujemy do miękkości (nie solimy!) Do blendera wrzucamy ugotowaną ciecierzycę, ketchup, koncentrat pomidorowy, 2 łyżki oliwy w której były pomidory, wszystko razem miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki pomidory i przyprawiamy solą i chili. Mieszamy i pastę mamy
IMPRESJA SMAKUAbsolutnie nie mam nic przeciwko, sama je bardzo lubię. Kombinuję jednak czym zastąpić masło i tak powstają kolejne wersje "smarowideł" czytaj past ;) Dziś zdradzę Wam pomysł, na jedną z nich. SKŁADNIKI: 1 puszka czerwonej fasoli 6 suszonych pomidorów (w oleju) 2 łyżeczki oleju (tego w którym były suszone pomidory) 2 ząbki czosnku świeże listki oregano i tymianku (ilość
Kuchnia w opałach