papryka - 32566 przepisów (strona:607/2172)

Peperonata 139

Uwielbiacie pieczoną paprykę? Jeśli tak to PEPERONATA będzie dla Was... Artykuł Peperonata pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
ODŻYWCZA SAŁATKA Z KALAFIOREM I JAJKIEM 559

Składniki na jedną dużą porcję: 2 jajka rozmiar L 300 g kalafiora 1/2 dużego pomidora (ok. 100g) 3 łyżki posiekanej natki pietruszki (ok. 20 g) 1/5 małej papryki czerwonej (ok. 35 g) 75 g jogurt naturalny 1 płaska łyżka majonezu (ok. 15 g) sól, pieprz, kurkuma 1. Kalafior podzieliłam na małe różyczki i gotowałam na parze(...)się rozpadać). 2. Jajka wsadziłam do małego garnuszka z wodą i gotowałam 4 min od momentu zagotowania wody. Następnie obrałam i pokroiłam na 8 części. 3. Pomidor i paprykę pokroiłam w kostkę. Z pomidora usunęłam pestki. 4. W misce zmieszałam wszystkie wyżej wymienione składniki z jogurtem, majonezem, 2 łyżkami natki pietruszki i przyprawami. Resztą pietruszki

Vroblewska-fitlife
Sałatka z selerem i jajkiem 509

Przepis na szybką sałatkę z selerem konserwowym i naciowym. Składniki: słoik selera konserwowego papryka czerwona 3 łodygi selera naciowego puszka kukurydzy pęczek szczypiorku 4 jajka 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie Seler konserwowy odsączamy na sitku i kroimy na drobniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Paprykę, seler naciowy i jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki

e-PrzepisyKulinarne
Papryka marynowana 199

Marynujemy. Dzisiaj w roli głównej papryka w swojej klasycznej odsłonie czyli papryka marynowana. Niezastąpiona na każdym stole podczas spotkań, przyjęć, imprez. Warto zrobić sobie na zimę kilka słoiczków i korzystać gdy tylko mamy ochotę. Prosty przepis, proste wykonanie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka z komosą ryżową i pesto bazyliowym 275

jako dodatek do mięs czy ryb. Komosa ryżowa z pesto bazyliowym porcja dla 5 osób Składniki: 1 szklanka komosy ryżowej około 450 g zielonej fasolki szparagowej 1 cukinia 1 papryka zielona pesto bazyliowe: 1 szklanka świeżej bazylii 1 łyżka natki pietruszki 30 g parmezanu 30 g płatków migdałowych 3 łyżki soku z limonki/cytryny 3 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy(...)instrukcją na opakowaniu. ( Posolić wodę ) Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Warzywa umyć. Od fasolki szparagowej odciąć końcówki i przeciąć ją na pół. Cukinię obrać, pokroić w słupki, paprykę pokroić w większą kostkę. Wyłożyć warzywa na blasze do pieczenia, skropić oliwą, posolić, popieprzyć. Wymieszać. Wsadzić do piekarnika i piec około 20 min. Pod koniec można włączyć funkcję grilla. Pesto bazyliowe

Jaglusia
Gulasz warzywny z ziemniakami na parze 144

spodziewałem się, że danie wyjdzie tak smaczne i faktycznie w jednym urządzeniu można przygotować tak smaczny obiad :) Przepis jest na 4 porcje. Składniki: 500g filetu z kurczaka, 2 małe papryki, 1 cukinia, 2 cebule, 100g fasolki szparagowej, sól, pieprz, szczypta tymianku (suszony), 250g ziemniaków, 500 ml wody Przepis na gulasz warzywny z ziemniakami na parze: Filet z kurczaka kroimy(...)dużą kostkę. Cebulę, paprykę, cukinię również kroimy w kostkę, a fasolkę w mniejsze kawałki. Kurczaka doprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i oprószamy mąką. W multicookerze ustawiamy program FRY na 15 minut , dodajemy odrobinę oleju, a następnie kurczaka. Smażymy go na złoto i dodajemy pozostałe warzywa. Po zakończeniu programu FRY ustawiamy program STEW na 40 minut , dodajemy wodę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowa sałatka ziemniaczano-śledziowa 135

Idealne są dla mnie sałatki, które można zrobić dzień wcześniej :) A sałatkom ziemniaczano-śledziowym takie nocne odczekanie na spożycie wyjątkowo służy :) Składniki : 2 duże ziemniaki 3 płaty śledziowe świeża papryka (u mnie pomarańczowa) chili garść natki kolendry 2-3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w grubą kostkę. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić(...)ostudzenia. Płaty śledziowe wypłukać, pokroić wzdłuż na 3 części, a potem w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę ciut mniejszą od śledziowej. Rozdrobnić chili (ewentualnie usunąć pestki). Kolendrę grubo pokroić. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać jogurt, doprawić pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Odstawić na kilka godzin do przegryzienia smaków. ----- Podobne: Sałatka ziemniaczano-śledziowa Śledzie z suszonymi pomidorami Polskie sushi

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka szwedzka na zimę 330

Składniki: około 3 kg ogórków gruntowych 5 średnich marchwi 2 duże czerwone papryki 3 młode cebule 4 łyżki soli kamiennej Zalewa: 3 szklanki wody 1,5 szklanki octu 10% 1,5 szklanki cukru 3 łyżki oleju ziele angielskie, ziarna pieprzu czarnego, gorczyca Sposób wykonania: Ogórki myjemy i kroimy nieobrane w plastry (przy pomocy malaksera bądź przy pomocy mandoliny). Marchew czyścimy(...)obieramy i również kroimy w plastry. Cebulę kroimy w krążki. Wszystko razem mieszamy i solimy. Odstawiamy na pół godziny, po czym odsączamy sok z warzyw. Paprykę szatkujemy w małe paski. Dodajemy do całości. Sałatkę wkładamy do słoików i dodajemy do każdego po parę ziaren ziela, pieprzu i gorczycy. W garnku łączymy wszystkie składniki zalewy i doprowadzamy do wrzenia. Mieszamy

Qchnia po prostu
Flaki wołowe 190

indyka 2 grzbiety z kurczka 4 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 1 mały por 3 listki laurowe 6-8 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz 1 łyżka stołowa słodkiej papryki w  proszku 1 łyżeczka papryki ostrej świeży imbir 4-5 cm kawałek 0,5 łyżeczki gałki muszkatałowej 1 łyżka majeranku Wykonanie: opłukane  grzbiety kurczaka i indycze golonki zalać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś zapiekany w cieście francuskim 116

sprawdzony przepis na przepysznego łososia w cieście francuskim: Składniki: arkusz ciasta francuskiego 2 kawałki łososia po ok. 200g 200 gramów szpinaku 100g sera feta 100ml śmietany 18% duża, czerwona papryka suszone pomidory w oleju zielone oliwki 200g sera mozarella oliwa z oliwek do posmarowania ciasta białko 1 jajka sok z cytryny sól, pieprz, czosnek, przyprawy do smaku Przygotowanie: Szpinak podgrzewamy(...)pergaminowym, w razie potrzeby nieco przy tym rozwałkowując. Kładziemy kawałki łososia, posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Pokrywamy je przygotowanym wcześniej szpinakiem, na górę kładziemy paski czerwonej papryki, suszone pomidory i oliwki. Całość spryskujemy oliwą z oliwek i posypujemy startym wcześniej na grubej tarce serem mozarella. Zawijamy wszystko w ciasto francuskie, łącząc je na brzegach. Następnie smarujemy ciasto

Aromatyczne Podróże
Sałatka Meksykańska (Sałatka z Kurczakiem i Warzywami charakterystycznymi dla Kuchni Meksykańskiej) 207

alternatywa dla klasycznej sałatki warzywnej. Całość tworzy niezwykle smakowitą sałatkę, którą z pewnością warto przygotować w naszych domach. Sałatka Meksykańska - Składniki: 2 podwójne, nieduże piersi z kurczaka przyprawy: słodka papryka, czosnek w proszku, chili, kolendra, oregano sól, pieprz (możemy ewentualnie użyć gotowej mieszanki przypraw do kurczaka lub dań kuchni meksykańskiej) olej do smażenia czerwona fasola (ok. 200 g) puszka kukurydzy(...)marchewka konserwowa (ok. 200 g) groszek konserwowy (ok. 200 g) marynowana papryka (ok. 70 g) 5 jajek 1 por ok. 300-400 ml majonezu (lub mniej - według uznania) pieprz   Sałatka Meksykańska - Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w niedużą kostkę, przekładamy do naczynia i dodajemy po ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw oraz ok. 2 łyżki oleju. Dokładnie mieszamy, aby pokryć

Słodka Strona
Leczo z papryką, kiełbasą i cebulą 252

Uwielbiamy dania jednogarnkowe za ich prostotę, a przede wszystkim smak!... Artykuł Leczo z papryką, kiełbasą i cebulą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Pikle wielowarzywne do słoika 468

brokuł w tym wydaniu smakują naprawdę wybornie Drukuj Automatycznie zapisany szkic window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 niewielkiego kalafiora 1 mały brokuł 3 marchewki cukinia 2 cebule 1 papryka ( u mnie czerwona) patison (opcjonalnie) 3-4 ząbki czosnku kilka gałązek natki Zalewa 1 szklanka octu 10 % 4 szklanki wody pół szklanki cukru łyżka soli 5 liści laurowych ziele angielskie Sposób(...)przygotowania Zalewa Zalewę gotujemy przez 10 min (woda, cukier, ocet, sól, ziele i liście laurowe) Pikle Kalafior i brokuł dzielimy na małe różyczki. Marchew tniemy w plasterki. Cukinię i paprykę kroimy w paseczki. Cebulę tniemy w półplasterki lub piórka. Marchewkę, cukinię, kalafior i brokuł blanszujemy przez 3 min we wrzątku. Przelewamy zimną wodą. Warzywa układamy warstwami w słoikach, dodajemy natkę

Mieszam w Garnku
Potrawka z fasolką szparagową 152

podsmażyłam cebulkę , kiełbaskę, a potem dodałam pozostałe składniki i ustawiłam urządzenie na duszenie. około 0,70 kg fasolki szparagowej 1-2 cebule 0,5 kg kiełbasy 1 papryka 1-2 pomidory 2 łyżki koncentratu pomidorowego listek , ziele sól, pieprz wegeta Cebulę pokroić  w piórka i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną kiełbasę i chwilę razem smażyć.Dodać pokrojoną paprykę

Moje domowe kucharzenie