Nacinamy w ósemki lub więcej nie przecinając jej do końca. Delikatnie oddzielamy każdą warstwę, uważając aby nie nie połamać cebuli. 3 łyżki mąki łączymy z przyprawami np. odrobiną pieprzu, papryki... Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka. Naszą przygotowaną cebulę zanurzamy w jajku i obsypujemy dokładnie mąką z przyprawami. Starając się zasypać każdy listek i znów zanurzamy w jajku. Panierujemy w bułce
Malinowe Pocałunkiząbków czosnku.- 2 łyżki pieprzu ziołowego (ja używam Kamisa, ponieważ jego smak jest jak dla mnie najbardziej optymalny)- 2 łyżeczki pieprzu naturalnego mielonego Kamis- 2 łyżki majeranku Kamis- ostra papryka według gustu Kamis ;) - gaza - sznurek bawełnianyPolędwicę (schab) płuczemy pod wodą. Dokładnie osuszamy. Nacieramy ja solą. Dokładnie zasypujemy. Najlepiej zrobić to w misce lub garnku. Przykrywamy i odstawiamy
Malinowe Pocałunkiplasterka salami. Zwijamy dość ciasno w ruloniki. Jajko roztrzepujemy, moczymy w tym nasze roladki i smażymy na złoty kolor. Zdejmujemy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy papryką i np. innymi ulubionymi przyprawami. Możemy podać je w całości lub pokrojone na kawałki.Kolejny fajny przepis na Smakowite tosty francuskie
Malinowe Pocałunkiśmietany 36 % (rzadkiej) sól biały pieprz puszka kukurydzy czosnek (do smaku) ok 1 łyżki masła klarowanego ok 100 g ziemniaków kapusta pekińska/sałata lodowa 1 mała papryka chili Imbir (kawałek świeżego) miód (ok 2-3 łyżek) cytryna (sok +otarta skórka z 1/2) limonka (odrobina soku i otartej skórki) olej/oliwa z oliwek (ok 4-5 łyżek) Ocet balsamiczny
Malinowe PocałunkiNocy. Danie robi wrażenie wizualne i smakowe. Połączenie tego na co mamy ochotę i tego co najbardziej lubimy. Z czystym sumieniem gorąco polecam. Składniki: 5 jaj Farmio papryka czerwona szalotka szczypior rzeżucha sól, pieprz czarny Kamis Wykonanie:Jajka rozbijamy delikatnie widelcem, dodajemy drobno pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy roladę na styl omletu japońskiego. Czyli
Malinowe Pocałunkijako, że olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego też staram się wykorzystywać go bardzo często w mojej kuchni.Składniki: pałki z kurczaka pieprz sól papryka czerwona wędzona czosnek majeranek olej rzepakowy ziemniaki Wykonanie:Kurczaka dokładanie myjemy i osuszamy. Obsypujemy przyprawami i wkładamy na ok 30 min do lodówki. Ziemniaki obieramy i dzielimy
Malinowe Pocałunkikrewetek tygrysich ( u mnie z powodu deficytów sklepowychmrożone, oczyszczone) pół cytryny 6 większych arkusz papieru ryżowego jajko sezam skruszone płatki kukurydziane olej do smażenia kilka gałązek szczypioru papryka surowa mała marchew sałata rzymska ogórek gruntowy olej do smażenia limonka Sos majonezowy: 115g majonezu sos chili 1 łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku, zgniecione 1 łyżka brązowego cukru Wszystkie składniki
Malinowe Pocałunkiszklanka oleju 1 jajko szklanka przegotowanej, ciepłej wody Farsz: 500g mięsa mielonego 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 średnia marchewka 4 pieczarki ok. 150g kapusty kiszonej sól, pieprz, papryka słodka, majeranek +jajko + bułka tarta + 2 łyżki oleju Przygotowanie: Naleśniki: - łączymy mleko, jajka i mąkę (ręcznie lub mikserem). - dodajemy stopniowo wodę, cały czas mieszając. - dodać olej i wymieszać. - patelnię
Kitchens Alphabetpomocą noża lub specjalnej tarki do robienia plasterków. Przy użyciu pędzelka nanieść olej na każdy plasterek z dwóch stron a następnie posypać solą oraz ulubionymi przyprawami (papryką, pieprzem, suszonym czosnkiem). Plasterki rozłożyć na papier do pieczenia i wstawić ma 5 minut do mikrofalówka ustawiając najwyższą moc grzania. Po tym czasie sprawdzić czy chipsy są chrupiące, jeśli nie, wstawić na kolejne
Złote przepisyzawsze się udaje, można je łatwo modyfikować, zgodnie z własnymi preferencjami i zawsze wychodzi inaczej. Moja dzisiejsza wersja tego dania jest z pieczarkami, ale wyśmienicie smakuje np. z brokułami, papryką lub innymi dodatkami, jakie przyjdą Wam do głowy :).Ponieważ zawsze gotuję dodając składniki wedle uznania, "na oko" niemal nigdy nie potrafię wskazać ilości produktów, ani czasu jaki potrawa jest przygotowywana
Taste Of My Daymiąższ odkrajamy od skórki... ...kroimy jeszcze na pół i dodajemy do cebuli i pomidorów. Gdy warzywa się ugotują do miękkości, wszystkie składniki łączymy ze sobą, miksujemy, doprawiamy pieprzem, ostrą papryką, ew. solą i kilkoma łyżkami koncentratu pomidorowego, jeśli uznacie to za konieczne. Gotowy krem nakładamy na talerz wraz z łyżką śmietamy. Zupa doskonale smakuje sama, jak też z serem mozzarela
Taste Of My Daykurczaka (curry, do grilla, gyros) pół cukinii brokuły (kilka różyczek) 1 ugotowany ziemniak śmietana (3 łyżki) 1 jajko natka pietruszki (1/3 pęczka) przyprawy do zalewy (tymianek, majeranek, vegeta, papryka ostra Trochę zmodyfikowałam / ulepszyłam przepis na ciasto, dzięki czemu jest mniej tłuste, a nadal bardzo smaczne. Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy ze sobą ba sprężysty placek. Ponieważ robię tartę wytrawną
Taste Of My Daywolnym ogniu. Dla chętnych: Mięso kroimy w drobniutką kosteczkę, żeby było delikatnie wyczuwalne w naszym daniu, a nie dominowało go. Przyprawiamy (ja użyłam curry, przyprawy do kebaba :) i ostrej papryki), następnie smażymy na łyżce oleju. Z warzyw, gdy zmiękną, odlewamy wodę, jaka zebrała się w garnku (ja wykorzystałam ją do ugotowania ryżu), dodajemy pomidory, mięso, przyprawy (proponuję sól, bazylię, tymianek
Taste Of My DaySkładniki: 5 średniej wielkości ziemniaków 4 jajka brokuły i kalafior, ok 0,5kg pojedyncza pierś z kurczaka awokado 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy przyprawy: curry, tymianek, majeranek, bazylia, papryka ostra i ew. słodka Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach w mocno osolonej wodzie. Widelcem sprawdzamy czy są miękkie. Po ostudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Jajka gotujemy
Taste Of My Daybiałko niż kasze rozdrobnione. Składniki: kasza pęczak, 1 szklanka cukinia marchewka pieczarki, 5 sztuk kawałek kapusty białej papryczka chilli pojedyncza pierś z kurczaka olej przyprawy (curry, bazylia, oregano, papryka ostra, pieprz czarny, sól) Wykonanie: Szklankę kaszy przez kilka godzin moczymy w chłodnej, przegotowanej wodzie. Następnie gotujemy. Woda powinna przewyższać kaszę o jedną wysokość, czyli jeśli w rondelku warstwa kaszy
Taste Of My Day