SKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule (20 dag),1 czerwona papryka ,30 dkg pieczarek, po pół szklanki keczupu i majonezu, pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz, do smażenia: pół szklanki oleju. WYKONANIE
w mojej kuchnianyże gwiazdkowe • 1/2 papryczki chili • 1 łyżka cukru Szybki sos pomarańczowy: • 2 łyżki dżemu pomarańczowego • 1/2 szklanki (125 ml) soku pomarańczowego • 1 łyżeczka startego korzenia imbiru • szczypta ostrej papryki w proszku Pomarańczowy kuskus: • 1/2 szklanki kuskusu • 2/3 szklanki soku z pomarańczy • 1 łyżka octu ryżowego lub jabłkowego • 1 łyżka oliwy • szczypta płatków chili • świeża kolendra Sałatka z winogronami: • 1/3 jabłka
w mojej kuchniprzypalić cebuli,Pod koniec smażenia dodać posiekane ząbki czosnku. Odparować szybkowar , pozostawić na ogniu . Gdy szybkowar zostanie otworzony, dodać kiełbasę z cebulą, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, ostrą paprykę, majeranek i tymianek. trzymać na ogniu jeszcze około 5 minut i ... gotowe
w mojej kuchnipiernik oraz miód. Całość zalać winem i wywarem. Sałatka z kopru włoskiego Jest to sałatka Jamiego Oliviera, trochę inna wersja. Sałatka jest chrupiąca i bardzo smaczna, polecam. Składniki: papryka czerwona koper włoski oliwa z oliwek sok z cytryny sól cukier PRZYGOTOWANIE
w mojej kuchniduże cukinie 0,75-1 kg mielonego mięsa wieprzowego ½ pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku-posiekany drobno 1 cebula, pokrojona w bardzo drobną kosteczkę sól,cukier pieprz 1 świeża papryka tarty ser grana padano – ilość według upodobań Przygotowanie: Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Ze środka przy pomocy łyżeczki usuwamy gniazda nasienne Posiekany miąższ ze środka można dodać
w mojej kuchniktoś nie ma to pszennej 0,5-1 łyżki soli w zależności jak kto sól lubi OPCJONALNIE -lecz nie koniecznie 0,5 łyżki przyprawy do ziemniaków łyżka papryki wędzonej do posypania ziemniaczków
w mojej kuchniSkładniki: 4 udka z kurczaka, 2 łyżeczki soli morskiej, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka świeżo mielonego, pieprzu, 1 łyżeczka mielonej papryki olej rzepakowy Przyprawy mieszamy.Kurczaka smarujemy olejem i nacieramy wymieszanymi przyprawami.Pozostawiamy na noc w lodówce . Po tym czasie udka z kurczaka pieczemy na patelni grillowej
w mojej kuchnimiechunki. — Pieczemy w bardzo nagrzanym piekarniku, w temperaturze 220 stopni, około 15-20 minut. — Po upieczeniu posypujemy pizze pieprzem i kolendrą. Sałatka z miechunką Składniki: mix sałat rzodkiewka papryka ogórek miechunka pół drobno pokrojonej cebuli sól pieprz ocet oliwa lub olej Przygotowanie: Z Octu i oliwy zróbcie sos (3 łyżki oliwy wymieszajcie z jedną łyżką octu). Warzywa pokrójcie
w mojej kuchniłyżeczka mielonego kminku, 1 puszka białej fasolki,1 łyżeczka czerwonej papryki, 750 g miąższu z dyni , oliwa z oliwek, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka imbiru w proszku, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz, 500 ml bulionu warzywnego, natka pietruszki, jogurt grecki
w mojej kuchniADŹIKA.......SKŁADNIKI 5KG pomidorów,-----3KG papryki czerwonej bez pestek-----1 KG kwaśnych jabłek ----- 1KG marchewki obranej ---20 DEKOczosnku obranego,------60 DEKO chilli z pestkami-tak to nie pomyłka ,z pestkami------ WYKONANIE; ;;;;Zmielic wszystko w maszynce i dodac 2 szklanki cukru, 1,5 szklanku oleju 2 łyżki soli .Gotować 2-3-4 godziny ,az masa zacznie
w mojej kuchniproblemu w sezonie znajdziemy świeże przyprawy). czarny - to efekt działania atramentu z kałamarnicy (kałamarnica wypuszcza płyn gdy się boi, w Polsce jest niedostępny) czerwony jest efektem barwników z papryki, suszonych pomidorów lub puree z buraków brązowy jest robiony z mąki razowej z pełnego przemiału żółty uzyskiwany z dodania szafranu szary robiony jest z mąki gryczanej Mam nadzieję, że ta informacja
w mojej kuchniząbki) płaska łyżeczka pieprzu cayenne płaska łyżeczka pieprzu czarnego 8 - 9 dag soli kamiennej niejodowanej płaska łyżka majeranku, płaska łyżka suszonego tymianku lub ziół prowansalskich 2 płaskie łyżki słodkiej papryki 4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego ps.u mnie podwójna porcja mięsa Wykonanie
w mojej kuchniPasta jajeczna wg Gessler Składniki: 4 jaja 2 łyżeczki musztardy pęczek koperku szczypiorek łyżeczka curry pół łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki majonezu 2 łyżki masła sól, pieprz Wykonanie Jaja ugotować na twardo. Zioła drobno posiekać. Ugotowane jajka posiekać drobno lub zmielić w maszynce. Dodać majonez, musztardę, masło, przyprawy. Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Proste i szybkie w wykonaniu
w mojej kuchniczerwona papryczka chili, drobno posiekana 30 ml oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego pęczek pietruszki posiekanej 2 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka oregano sól, pieprz (może być cayenne) wiórki masła
w mojej kuchniczerwona papryczka chili, drobno posiekana 30 ml oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego pęczek pietruszki posiekanej 2 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka oregano sól, pieprz (może być cayenne) wiórki masła
w mojej kuchni