papryka - 32566 przepisów (strona:1652/2172)

Placuszki z dorsza 189

Pyszny spodób na wykorzystanie dorsza. Składniki: 2 filety z dorsza Jajko 1 łyżeczka lnu mielonego Kurkuma Curry Bazylia Oregano Pieprz, sól Ostra papryka Olej do smażenia Przygotowanie: Dorsza umyć (jeśli jest mrożony to wcześniej wyjąć i rozmrozić). Wrzucić do miski, dodać jajko, len mielony i przyprawy. Rozdrobnić blenderem. Smażyć na odrobinie oleju. Podawać z zieleninką lub jako kotlecik do bułki

Czarnawisienka
Zaproszenie do akcji"Kuchnia niemiecka" i Currywurst z najprostszym sosem 151

kiszonej  kapusty smakuje wybornie. Składniki na sos curry: 1 puszka krojonych pomidorów (400g) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka tłuszczu sól,pieprz majeranek lub tymianek-opcjonalnie Wykonanie: cebulę i czosnek obrać ,pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce masła ghee.Dołożyć pomidory z puszki.Puszkę do połowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
5 pysznych przepisów na Międzynarodowy Dzień Pizzy 157

Coca Hiszpanie też mają swoją pizzę. Nazywa się coca , pochodzi z Katalonii i od swojej włoskiej kuzynki różni się nie dodawaniem sera. Tu w wersji z oliwkową tapenadą, pieczoną papryką, anchois i rukolą. Na mięciutkim, grubszym spodzie. 4. Pizza po prowansalsku - Pissaladiere W Prowansji przygotowuje się pyszny placek z duszoną cebulą, anchois i czarnymi oliwkami, który ja nazywam połączeniem pizzy

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizzowe roladki 198

zapiekanek. 50 dag mąki 3 dag drożdży 250 ml letniej wody 50 ml oliwy szczypta soli 1 łyżeczka cukru przyprawa do pizzy dowolne dodatki kiełbasa papryka ogórek pomidor sos curry  lub ketchup ser koryciński z pomidorami, bazylią i czosnkiem  Pani Czesławy Zarzeckiej  Drożdże rozrobić w wodzie, dodać mąkę, sól, cukier , olej i przyprawę

Moje domowe kucharzenie
,,Krokodyl w kolorowych koreczkach” 345

strony ogórka wycinamy zęby dla naszego krokodyla. Do paszczy wkładamy mały pomidorek koktajlowy. Z oliwek i ziela angielskiego robimy oczy oraz nos tak jak to przedstawiłam na załączonej fotografii . Paprykę i boczek kroimy w kostkę. Wykorzystując powyższe składniki robimy różnorodne koreczki w dowolnej kolejności i nabijamy na ogórka. Ogórek układamy na talerzu, dołączamy łapki i nasz krokodyl gotowy

Podróż w kulinaria
KOTLETY PIZZOWE Z SALAMI, SEREM I KUKURYDZĄ 185

sól – 1 szczypta DODATKOWO: * salami – ok. 150 g * kukurydza – ok. 100 g * cebula – 1 szt * ser mozzarella + cheddar / gouda – ok. 200 g * sól , pieprz , papryka , oregano – do smaku * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Dodajemy pokrojone salami , odsączoną z zalewy kukurydzę i starty na grubych oczkach ser. Całość doprawiamy

Ostra na Słodko
Pieczone tymiankowe ziemniaczki 140

ziemniaki, polać zagrzaną oliwą i do pieca, aż się zrumienią. Mięso przygotować jak na kotlety, podsmażyć, dodać wino ( odparować ) W osobnym rondelku podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, przecier, sól, pieprz, paprykę słodką ja dodałam suszone pomidorki i oregano. Sosem zalać pulpety i zredukować na wolnym ogniu. Smacznego

Gaździnka warzy
Pierś kurczaka z ziemniaczanym puree i pietruszką 121

ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 kostka bulionu warzywnego sól, pieprz natka pietruszki 3 łyżki oleju Przygotowanie: Mięso pokroić na dowolne kawałki, doprawić ząbkiem czosnku, solą, pieprzem, kostką rosołową, szczyptą papryki ( ostrość dowolna ) skropić łyżką oliwy i wymieszać. Ziemniaki ugotować z ząbkiem czosnku, solą i szczyptą koperku ( woda z ziemniaków jest świetna do wymoczenia stópek ). Potłuc z mlekiem i masłem, dodać

Gaździnka warzy
Cebulowy naan i wołowe kofty 143

Składniki: 400g mielonego mięsa 2 cebule ząbek czosnku jajko sól, pieprz papryka, imbir natka pietruszki 2 starte ziemniaki olej do głębokiego smażenia Ciasto: 4 kubki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki so li 1 saszetka suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru pudru 4 ły żeczki cebuli granulowanej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki kminku 2/3 kubka ciepłego mleka

Gaździnka warzy
Koko z warzywami 322

marchewki brokuł 200 g żółtego sera 150 ml śmietanki 50 ml mleka 2 jajka 3 ząbki czosnku 50 ml białego wina sól, pieprz sos sojowy szczypta imbiru, tymianku papryka słodka, ostra ciasto francuskie Przygotowanie: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach, pora pokroić w ćwiartki, żółty ser zetrzeć na dużych oczkach. Różyczki brokuła wrzucić do osolonej gotującej się wody

Gaździnka warzy
Pieczone ziemniaki w śmietanie z porem 179

ziemniakami.  Wszystko zalać śmietaną wymieszaną ze śmietanką ( aż po wysokość ziemniaków ) . Zapiekać, aż ziemniaki będą miękkie ok 35 - 40 min ( zależy od pieca ). Można na końcu oprószyć słodką papryką dla koloru i ........................... Smacznego

Gaździnka warzy
Żeberka ziołowo - chmielowe 167

Składniki: 4 duże żeberka 2 - 3 ząbki czosnku sól, papryka słodka, ostra,  szczypta imbiru, gorczycy, cukru pieprz, kilka ziaren ziela angielskiego kilka listków laurowych majeranek kilka kropel sosu sojowego 2 cebule puszka jasnego piwa litr bulionu warzywnego olej do smażenia Przygotowanie: Żeberka opłukać i osuszyć. Przyprawić razem z rozgniecionym czosnkiem ( nie obierać go ) , skropić olejem, sosem sojowym i odstawić

Gaździnka warzy
Wołowina, puree z selera i grzybowy sos z Gorgonzolą 107

Składniki: 400 g wołowiny 3 cebule 400 g pieczarek 60 g gorgonzoli kubek śmietany 2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego duży seler szczypiorek sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, papryka słodka i ostra szczypta imbiru kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie: Wołowinę przyprawić czosnkiem, przyprawami, kilkoma kroplami sosu sojowego i odstawić do lodówki na 3 godziny. Selera i 2 cebule pokroić

Gaździnka warzy
Wołowina z pomarańczą 108

Składniki: 500 g wołowiny 2 ząbki czosnku marchewka pół pomarańczy 1 l bulionu wołowego sól, pieprz, czerwona papryka, oregano 20 g suszonych grzybów 50 ml czerwonego wytrawnego wina 2 cebule Przygotowanie: Na patelnię z rozgrzanym olejem położyć pokrojoną wołowinę i smażyć, aż się mocno zrumieni. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, zmiażdżony czosnek, wino, marchewkę i przyprawy. Smażyć jeszcze

Gaździnka warzy
Kurczak z pieczarkami w mleczku kokosowym 179

ząbek czosnku. Miękkie rozgnieść z 2 łyżkami masł a i niewielką ilości ą mleka. Mięso t rzymać na lekkim ogniu, aż mleczko zgęstnieje. Posypać szczypiorkiem, pietruszką lub udekorować czerwoną papryką...... Smacznego

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania