papryka - 32566 przepisów (strona:1575/2172)

Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) czyli Niedzielne Mielenie doc.31 178

mielonej wołowiny 1 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 10 suszonych moreli (namoczonych we wrzątku) 1 cebula 1 ząbek czosnku olej po pół łyżeczki kurkumy, mielonego imbiru, słodkiej papryki, cynamonu 1 duże jajko do podania u mnie mizeria z koperkiem i pieczone buraki z tymiankiem Morele kroimy w kosteczkę. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaron z Sosem Bolońskim (Spaghetti Bolognese) 255

średnie marchewki 2 puszki pomidorów w puszce (po 400 g) 550 ml bulionu warzywnego 250 ml białego wina (ewentualnie zastąpić dodatkową ilością bulionu) 2/3 szklanki mleka przyprawy: słodka papryka, oregano, tymianek rozmaryn 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie) olej do smażenia (lub oliwa) ok. 500 g makaronu (np. tagliatelle) parmezan ok. 50 g Makaron z Sosem Bolońskim (Spaghetti Bolognese) - Sposób przygotowania

Słodka Strona
PASTA Z WĘDZONEGO ŚLEDZIA Z KWIATAMI SZCZYPIORKU 193

ogon, pozbądź się większych ości, ja nie obierałam jakoś super dokładnie, przez maszynkę do mielenia mięsa przepuściłam śledzia dwa razy, zadnej ości nie było,  OBIERZ CZOSNEK I OCZYŚĆ PAPRYKĘ z nasion. Jeśli chcesz możesz ręcznie pokroić w drobną kosteczkę i dodać do przemielonego śledzia. Mi się nie chciało i przemieliłam je razem ze śledziem. DODAJ MAJONEZ I MUSZTARDĘ , może

Kuchnia bezglutenowa Loli
Pierś z kurczaka w marynacie miodowej. 169

dlatego przygotowanie całego dania nie zajmuje dużo czasu. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego rozmarynu Łyżeczka octu balsamicznego 5 łyżek oleju Przygotowanie:  Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Po tym każdy kawałek nakłuwamy w kilku miejscach widelcem

Kuchnia Łukasza
Roladki z fileta z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. 190

kaloryczne :)   Składniki:   2 duże piersi z kurczaka   150 ml jogurtu naturalnego 150 g płatków kukurydzianych 2 ząbki czosnku zioła i  przyprawy (tymianek, rozmaryn, kolendra, gorczyca, papryka słodka, chili, sól, pieprz) 4 plasterki szynki drobiowej 2 ogórki kiszone  Przygotowanie: Filety osuszamy, pozbawimy błonek i kroimy wzdłuż, tak aby z jednego filetu powstały dwa cieńsze, a następnie

Symfonia smakowa
Grillowana kiełbasa ze słodkim sosem musztardowym / Grilled kielbasa with sweet hot mustard sauce 155

Dijon 1/2 szklanki octu z białego wina 1 1/2 szklanki cukru 1 średnie lub 2 małe jajka, ubite do jednolitej konsystencji 4 kawałki kiełbasy na grilla plasterki cukinii i papryki na grilla Przygotowanie: W małym garnku wymieszaj musztardę z octem, przykryj przykrywką lub folią spożywczą i odstaw na noc w pokojowej temperaturze. Następnego dnia, dodaj cukier i jajka i dokładnie

karmelowy
Kurczak w marchewce 155

sporządzenia go na dzisiejszy obiad? pięknie wygląda, wspaniale smakuje, szybko się przyrządza, w sam raz na letni obiad!  Składniki: 3 uda z kurczaka po 1/2 łyżeczki cary, papryki słodkiej, tymianku, bazylii 1 op mrożonej młodej marchewki sól i pieprz świeżo mielony olej do smażenia Wykonanie: Uda myjemy, przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 10 min. Na rozgrzanym oleju smażymy

kgwjanczewo
Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym 143

oliwie 4 szparagi łyżka oliwy szczypta soli 4 łyżki kiełków rzodkiewki posiekany szczypiorek i pietruszka do smaku sos: 2 łyżki pikantnego ketchupu 4 łyżki soku z pomarańczy szczypta pikantnej papryki wędzonej kilka kropel tabasco Składniki na sos mieszamy i na chwilę odstawiamy. Szparagi nacieramy oliwą i grillujemy chwilę na rozgrzanej patelni. Doprawiamy je solą. Na każdej kromce układamy kiełki, odsączone

Mienta blog
Makaron z młodą kapustą a’la łazanki (378 kcal) 198

użyć makaronu pełnoziarnistego. Składniki (4-5 porcji) : 300 g makaronu (u mnie świderki) 3 pętka dobrej kiełbasy 2 cebule główka młodej kapusty 200 g pieczarek pęczek koperku sól, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju al dente. Kapustę szatkujemy, układamy w garnku, zalewamy szklanką wody, solimy i dusimy do miękkości. Cebulę i kiełbasę kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Pyszna sałatka z rukolą i buraczkami 150

przygotowania tej zdrowej sałatki potrzebne są: Rukola tarte buraczki  wędzony twaróg  pomidor koktajlowy czerwona papryka kapary jajko oliwa z oliwek waniliowy sos balsamiczny sól  pieprz

Jemy Pijemy
Makaron po chińsku krok po kroku 138

mung. Zamieszać. Dodać 2-3 listki kapusty pak choi. Zamieszać. Do wszystkiego dołożyć makaron ( sojowy, ryżowy). Zamieszać. Polać sosem sojowym i dodać szczypiorek. Na wierzch dodać ostrą pastę z papryki. Zjeść ze smakiem

Jemy Pijemy
Prosta zapiekanka z kaszy jaglanej i warzyw 145

szklanki kaszy jaglanej 1 średnia cukinia 2 marchewki 2 pomidory 1 zielona papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 mały bakłażan 2 łyżeczki curry ser lazur kilka kulek kolendry suszonej sól  pieprz oliwa z oliwek Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Warzywa pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Doprawić do smaku curry, rozgniecioną kolendrą , solą

Jemy Pijemy
Wege gołąbki al’a lasagne 204

jeszcze: 2 cebule 2 średnie marchewki 1 miseczkę ugotowanych suszonych grzybów 2 ząbki czosnku mały pęczek zioła o nazwie magi ( wyglądem przypomina rozmaryn) szczypta soli 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki świeżo mielony kolorowy pieprz 2-3 łyżki oliwy 2 jajka obgotowane liście kapusty Grzybki namoczyć w wodzie ok pół godziny i zagotować. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić

Jemy Pijemy
Kolorowe śniadanie 142

warto było :) I tak oto powstało śniadanko ze swojskich jaj na mękko, sera korycińskiego z czarnuszką , miksem sałat ( roszponka, rukola, rukiew wodna, sałata kędzierzawa ) białą rzepą, pomidorami i papryką. Nie muszę chyba pisać o walorach tych produktów. Sałatę polałam oliwą z oliwek i balsamico.  Pycha !  PS  Jajka na miękko gotuję około 3 minut

Jemy Pijemy
Pasta kanapkowa z makreli i twarogu 180

Pasta wyszła pyyyyszna. Składniki: 1 kostka twarogu półtłustego 1/2 średniej makreli wędzonej 1/2 cebuli 1 średni koncentrat pomidorowy 2-4 łyżki majonezu  sól  pieprz  ostra papryka w proszku Makrelę obrać z ości a cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do twarogu. Doprawić. Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć. To bardzo smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu pasta

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania