danie idealne. Składniki 700 g żeberek mąka do oprószenia 2 łyżki smalcu mały słoiczek koncentratu pomidorowego 2 cebule pęczek szczypiorku pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku łyżka mielonej słodkiej papryki łyżeczka mielonej gorczycy łyżeczka mielonego pieprzu 1/3 łyżeczki kuminu 1/2 szkl bulionu warzywnego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Żeberka myjemy ,dzielimy na porcje. Oprószamy
R'n'G KitchenProsta smaczna przystawka. Szybko można przygotować, a w plasterki sera można zawijać inne dodatki, np. rzodkiewkę, tuńczyka paprykę. Składniki 200 g wędzonego żółtego sera wędzonego (u mnie gouda) 3 ogórki konserwowe 8 szt pomidorków koktajlowych 50 g szynki gotowanej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie Ser pokroiłem
R'n'G Kitchenwersja słynnej pomidorówki, ale w nico innej odsłonie: Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów 1 niewielka cebula 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 3 szklanki rosołu mielona papryka słodka wędzona oraz ostra sól, świeżo zmielony pieprz 1 kulka sera mozzarella 1 łyżka posiekanej bazylii lub natki pietruszki Wykonanie: W garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy obraną cebulę którą
kgwjanczewołyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego Dressing: 5 łyżek oliwy 0,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki octu balsamicznego 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/8 łyżeczki płatków chilli Przygotowanie: W słoiku łączymy wszystkie składniki dressingu, dokładnie wstrząsamy przez ok. 1 min odstawiamy w stronę. Po tym filet z kurczaka kroimy na drobne
Kuchnia Łukaszastarczyło na dwie warstwy w naczyniu w którym będzie się chłodzić- u mnie było to 12 szt.) przyprawy: liście laurowe (5 szt.), 10 ziarenek ziela angielskiego startego, sól, pieprz, papryka czerwona 3-4 duże łyżki koncentratu pomidorowego. Przygotowanie: warzywa obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Wrzucić je na dwie łyżki rozgrzanego oleju i smażyć cały czas mieszając około
greenscarfdlatego, że następnego dnia mama robiła nam sałatkę lub pastę do chleba z pieczonym kurczakiem - uwielbiałam obie te rzeczy. Do sałatki dodawała zazwyczaj warzywa, które akurat miała, najczęściej paprykę, sałatę, pomidory, ogórki i cebulę. Dziś moja wersja, z ulubionym avocado. Do tej sałatki doskonale nadaje się mięso drobiowe z patelni, grilla lub piekarnika
Kuchnia PrezydentowejPyszna zupa wg tego przepisu. Aby trochę podkręcić jej smak, dorzuć tofu - drobno pokrojone i podsmażone na oleju z odrobiną ostrej wędzonej papryki. A poniżej ściąga z makaronów (materiał pochodzi z prasy kobiecej). Może komuś się przyda:). Fresh cucumber soup, pasta crib A delicious soup following this recipe. In order to enrich its flavor, add some tofu. Dice
Qlinarnie i Qlinarnieząbki czosnku, obrane i drobno posiekane 1 szalotka, drobno posiekana (lub mała cebula) 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki musztardy Dijon 1/4 łyżeczki chili cayenne 1/4 łyżeczki wędzonej papryki 210 g passaty pomidorowej 100 ml octu jabłkowego 120 g cukru trzcinowego Demerara 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka golden syrup (ja zastąpiłam miodem) 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki mielonego czarnego
karmelowyoliwek. I co najlepsze – chrupiąca skórka. Idealne z sałatką obiadową i młodymi ziemniaczkami. 1 kg kurczaka (u mnie ćwiartki) 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżka przyprawy uniwersalnej typu Vegeta 0,5 łyżeczki majeranku 50 ml oliwy z oliwek Ćwiartki z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Dzielimy na dwie części. Wszystkie
VioletoweKucharzeniezapiekankę z dorsza i ziemniaków praz ciasteczka Pasteis de Belem. Kościół św. Dominika "Calcada" - wybrukowane mozaiką chodniki i place, śliskie jak diabli :) Tuk tuki na ulicach Lizbony Pomarańcze i papryka, których nie zjemy w Polce, ponieważ Portugalia ma limity UE na eksport :( "Bacalhau"- suszony i solony dorsz, wynalazek Portugalczyków. Przerwa na kawę. Grillowane sardynki, PRZEpyszne! Uliczki Alfamy.. urocze
bistro mamaolej wrzucać falafelki i smażyć po 4 minuty z każdej strony. Odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Tabbouleh: 1 główka sałaty lodowej 2 pomidory 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona natka pietruszki 1/2 szklanki oliwy kmin rzymski sól pieprz Natkę posiekać i posypać solą. Warzywa pokroić w kostkę. Wymieszać, doprawić i polać oliwą. Sos jogurtowy: 1 szklanka kefiru/jogurtu
Chocolate Muffin Bloginne można znaleźć w menu głównym! Pstrąg pieczony w folii Upieczony pstrąg delikatny i soczysty ! Składniki : 2 pstrągi tęczowe 1 cytryna sól morska oraz pieprz papryka ostra i słodka 2 łyżeczki masła 2 ząbki czosnku vegeta Przygotowanie: Pstrąga dokładnie płuczemy i oczyszczamy a następnie dokładnie osuszamy. Następnie
Sprawdzone przepisy kulinarnezaprawiamy łyżką mąki ziemniaczanej lub innej skrobi rozrobionej w niewielkiej ilości zimnej wody, Wlewamy do sosu, mieszamy, zagotowujemy i gulasz gotowy. Oczywiście dopraw w/g własnego gustu pieprzem czy ostrą papryką. Gulasz podajemy z kaszą gryczaną lub inną, do tego ogóreczki kiszone i dużo koperku. SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolkipłatków drożdżowych - 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka siemienia lnianego zmielonego - gotowa panierka z maki kukurydzianej (lub mąka kukurydziana) - odrobina bazylii - pół łyżeczki kurkumy - pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki - pieprz ziołowy - sól, pieprz - oliwa Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie, aż się zarumienią. 2. Fasolę wrzucamy na sitko i płuczemy pod wodą
Bananowe Poleosolonej wodzie obgotowujemy ok 10 minut rózyczki brokuła i fasolkę szparagową,następnie wykładamy na patelnię. Dodajemy też kukurydzę,oraz posiekany wydrążony środek cukinii. Wszystko oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką, mieszamy. Podduszamy ok 5 minut. Gotowym farszem warzywnym napełniamy połowki lub nie przecinane wydrążone cukinie. Możemy gotowe posypać startym óżltym serem. Zapiekamy ok 10 minut- lub więcej jeśli lubimy bardziej miękką
Z Majeczką w kuchni