Cześć :D Podejrzewam, że większość z nas jest w ciągłym biegu i nie ma czasu na nic a szczególnie na smażenie pączków :P No ja tak
Pieprzyć z FantazjąDomowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto biszkoptowe to lekkie, puszyste ciasto idealny fundament do zrobienia pysznego tortu, ciast z galaretką, rolad czy biszkoptów. Robiąc ciasto biszkoptowe musimy pamiętać o jednej ważnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś po raz kolejny zapraszam Was po Wielkanocną inspirację nie tylko z regionu Hiszpanii. Buñuelos są serwowane w wielu krajach świata. To nic innego, jak
Zielona KuchniaGofry w dwóch smakach. Z jednej strony znajdziemy jasne ciasto z białą czekoladą, a z drugiej strony ciemne ciasto z kakao i mleczną czekoladą. Wszystko to
Poezja Smaków - blog kulinarnyDzisiejszego przepisu miało nie być. W planach na dziś miałam trening, a potem nauka do egzaminu z włoskiego – mowa zależna i niezależna, congiuntivo (moje ulubione
365 dni dookoła kuchniZ kilka dni Tłusty Czwartek. W ostatnie dni Karnawału możemy nie liczyć kalorii i pozwolić sobie na odrobinę słodkości. Dziś polecam przepis na szybkie i łatwe
Tradycyjna kuchnia KasiWłaśnie wróciłam z Włoch, kupiłam kilka gazet z przepisami, które powoli tłumaczę. Jako pierwsze zrobiłam „Frappe aromatizzate” czyli nasze faworki. Jem je drugi dzień
Kuchnia PokoleńJeśli planujecie przyjęcie albo mają Was odwiedzić znajomi i przyjaciele, to możecie przygotować szybką, prostą i smaczną sałatkę. Sałatka z kurczakiem i ananasem jest przygotowana trochę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis na ten piernik jest niezwykle prosty, a co ważniejsze to ciasto MUSI się udać :) Podczas pieczenia w Waszym domu zagości przepiękny zapach przypraw – cynamonu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Święta, święta i po świętach :( Na blog powraca zakładka z przepisami na przekąski, przystawki i szybkie słodkości na nadchodzący okres sylwestrowo-karnawałowy :) KLIK!KLIK
Moje Kuchenne RewelacjeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Churros to hiszpański wypiek z ciasta parzonego, który smażymy na głębokim oleju. Ciasto
Słodkie zapomnienieIdealnie puszyste i truskawkowe! Smak dzieciństwa - drożdżóweczki z dżemem Łowicz. Na śniadanie, na wynos do szkoły i pracy! Polecam bo są pyszne! Składniki: 25 g drożdży
Lena GotujeCroissanty , francuskie rogaliki o maślanym smaku i kruchej, ale miękkiej strukturze, chodziły za mną od bardzo, bardzo dawna. Idealne do kawy latte, czy szklanki ciepłego
Poezja Smaków - blog kulinarny