pączki - 10682 przepisów (strona:541/713)

Churros cynamonowe (Churros de canela) 202

Churros przygotowuje się z ciasta parzonego, wyciskanego i smażonego w gorącym oleju. Dzięki temu są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Dla nas churros mogą kojarzyć się z pączkami, gniazdkami i tłustym czwartkiem, natomiast w Hiszpanii są bardzo popularne na śniadanie. Szczególnie w chłodniejsze dni w towarzystwie sosu czekoladowego (polecam!) lub dulche de leche. Przepisów na churros jest wiele

Pełny talerz
POTĘŻNA DAWKA WITAMIN! 122

zamówienie dostarczyć kurierem pod same drzwi mogą zrobić to mailowo! Wystarczy swoje zamówienie wysłać na adres : biuro@swiezeziola.pl , poczekać na odpowiedź, a potem już tylko wypatrywać kurierem ze smakowitą paczką! Warszawa i Częstochowa również może dokonać zakupów – przedstawiciele firmy pędzą tam co kilka dni! Zerknijcie, bo naprawdę warto! Zostawiam Was ze smakowitymi zdjęciami , a ja pędzę popijać drinka z kokosa

Ostra na Słodko
Pierogi pełonoziarniste ze szpiankiem i ricottą 199

pewno nie wrócicie już do tych tradycyjnych. Składniki: Na ciasto: - 3 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej + mąka do podsypania - 2/3 szklanki ciepłej wody - 1 jajko - 2 łyżki oleju Na farsz: - paczka szpinaku - ser ricotta - 5 suszonych pomidorów - 2-3 małe ząbki czosnku Przygotowanie: Farsz: Podsmażamy na oleju pokrojony drobno czosnek dodajemy szpinak, odrobinę wody i dusimy, aż szpinak się zmniejszy, dodajemy

zdrowa vege kuchnia
Ciasto cappuccino z wiśniami 372

proszek) 1 kostka masła 1 łyżka cukru 1/2 szklanki wiśni z syropu Poncz do nasączenia biszkoptów: 400 ml wrzątku 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 6-7 łyżek proszku cappuccino Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów tarta gorzka czekolada Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt: białka ubijamy na sztywno, partiami dodajemy cukier, a potem żółtka. Następnie dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wykładamy

Kuchnia domowa Ani
Domowa masa kajmakowa 383

godziny - w razie potrzeby uzupełniamy wodę. Po dwóch godzinach wodę wylewamy, a puszkę pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Tak przygotowaną masą możemy dekorować mazurki, przekładać wafle tortowe lub nadziewać pączki :) UWAGA! Puszkę należy otwierać dopiero po całkowitym ostygnięciu

My Culinary Art
Piegusek na białkach 213

minut. Uwaga: podczas pieczenia najlepiej nie otwierać piekarnika, może to spowodować zakalca. Z   pozostałych żółtek można między innymi upiec: - Rafaello na herbatnikach ,   - ciasteczka komercyjne ,  - ciasteczka Enrike , - pączki

Smakowy Raj
Oczy Carycy 409

szklanki mleka  budyń śmietankowy bez cukru  2 łyżki cukru  1 cukier waniliowy 16g  1 kostka miękkiego masła lub margaryny  Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe  paczka okrągłych biszkoptów 180g  Napar:  1 łyżeczka kopiasta kawy + 0,5 szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cukru  1 polewa czekoladowa  Wykonanie:  Ciasto jasne : białka ubić na sztywno

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
CZEKOLADOWO- CHAŁWOWE CIASTO NA BISZKOPTACH 195

jest kremowe, słodkie, podawane w formie deseru na zimo. Jest z dużą ilością chałwy, czekolady białej jak i ciemnej. Na wierzchu króluje bita śmietana.  Pychota! SKŁADNIKI: -1,5 paczki biszkoptów poncz: kawa z mlekiem Biszkopty ułóż w blaszce, jeden koło drugiego polej zaparzoną kawą z mlekiem. Na masę: - 1 1/2 litr mleka sojowego o smaku czekoladowym - 100 g gorzkiej

SMYKWKUCHNI
Babki z przepisu babki ;-) 344

babki wielkanocne:  cytrynową oraz waniliowo-kakaową . 5 jaj 1 żółtko 1 szklanka maki tortowej 1 szklanka maki ziemniaczanej 1 kostka masła 3 łyżki oliwy 1 cukier wanilinowy 1/2 paczki proszku 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao (nie dodawać do babki waniliowej) Masło, cukier i jajka utrzeć. Pozostałe składniki dodać do masy. Na koniec wmieszać mąkę. Piec

Humanistka w kuchni
Kulki a'la rafaello 127

przekąskę - wyglądem przypominają śnieżne kulki. Najlepiej smakują, gdy są podane schłodzone. Składniki: 100 g miękkiego masła 100 g wiórek kokosowych 50 g orzechów laskowych 100 g herbatników (2 małe paczki) 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko Herbatniki umieścić w woreczku i za pomocą tłuczka rozbić na gładką, sypką masę.Jajko sparzyć przez kilka sekund wrzątkiem. Orzechy zalać wrzącą wodą

Ugotować
Sałatka krabowa z makaronem ryżowym 235

gustu, więc musiałam zdobyć dla Was przepis i podzielić się nim. Poniższa sałatka jest bardzo szybka do przygotowania, a na pewno posmakuje fanom paluszków krabowych.   Składniki: 1 paczka makaronu ryżowego (100 g) 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie paluszków krabowych, tzw. surimi (400 g) 2-3 ogórki konserwowe 2 łyżki jogurtu naturalnego  1-2 łyżki majonezu sól, pieprz

Ugotować
Kubanka 217

mleka 2 budynie czekoladowe 1/2 kostki  masła  3 łyżki cukru Krem śmietanowy: 500 ml śmietany  3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru dodatkowo paczka duża herbatników dżem śliwkowy kakao gorzkie tabliczka czekolady mlecznej Wykonanie:  Ciasto: Masło ucieramy z cukrem na biały puch i dodajemy po jednym jajku a następnie po łyżce śmietany cały czas ucierając

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kurczak ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 282

Szybki, sprawdzony sposób na kurczaka. Składniki: paczka świeżego szpinaku (250g) połowa słoika z suszonymi pomidorami (140g) pół dużej piersi z kurczaka (350g) świeży czosnek i bazylia, sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kurczaka pokroić w kostkę (doprawić solą i pieprzem) i podsmażyć na oleju z suszonych pomidorów. (Idealnie jeśli mamy czas na… Czytaj więcej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE, Z MALINAMI 296

cukru) - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) - 250g miękkiego masła - 2 białka pozostawione od kruchego ciasta - 60g mąki ziemniaczanej (lub 1,5 paczki proszku budyniowego) - ok.200-300g mrożonych lub świeżych malin Dodatkowo: - mielony ksylitol lub cukier puder do posypania W misie miksera utrzeć miękkie masło z dodatkiem ksylitolu, ksylitolu z wanilią i ekstraktem waniliowym

Smaczne Zdrowe
Pascha czekoladowa z ptasim mleczkiem 186

Malowana rosą w zwiewnej, jedwabnej sukience. Jej zielone włosy okalają radosne lica. Ziemię całą poruszyła, ptaki wdzięcznie rozśpiewała i na drzewach pączki wyczarowała.  Nadał jej imię Paschanka. Czy wkrótce wybuchnie mocą swej miłości? Tak w mojej wyobraźni wygląda Pani Wiosna. A na deser najbardziej lubiłaby jeść wielkanocną paschę. Pascha – tradycyjna potrawa wielkanocna pochodzenia północno-rosyjskiego. Zwykle bardzo słodka, podawana

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania