pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:152/176)

Student i piekarnik. Czy kuchnia będzie cała?! The Black Forest Cake. (wpis sentymentalny) 266

zajęta) Takiego gada można łatwo rozpoznać. Pełznie do kuchni z laptopem pod pachą i przewieszonym aparatem przez ramię. Nierzadko też targa za sobą stosik książek.Sieje spustoszenie w zapasach.Rozgrzewa piekarnik do czerwoności. Zostawia zlew pełen garów. I odkłada mikser nie na jego miejsce. Przekopuje szafki w poszukiwaniu cukru pudru,a po jego pobycie w kuchni-po mące nie ma śladu(...)SMACZNEGO Po studecku. Tort a w tle chłodzą się ogóreczki by zagryźć(tort) Tego nie podpisuje :P Tort robiony z myślą o wakacyjnych solenizantach z mojej paczki więc z czystym sumieniem dodaje

U Fiolki
Student i piekarnik. Czy kuchnia będzie cała?! The Black Forest Cake. 241

zajęta) Takiego gada można łatwo rozpoznać. Pełznie do kuchni z laptopem pod pachą i przewieszonym aparatem przez ramię. Nierzadko też targa za sobą stosik książek.Sieje spustoszenie w zapasach.Rozgrzewa piekarnik do czerwoności. Zostawia zlew pełen garów. I odkłada mikser nie na jego miejsce. Przekopuje szafki w poszukiwaniu cukru pudru,a po jego pobycie w kuchni-po mące nie ma śladu(...)SMACZNEGO Po studecku. Tort a w tle chłodzą się ogóreczki by zagryźć(tort) Tego nie podpisuje :P Tort robiony z myślą o wakacyjnych solenizantach z mojej paczki więc z czystym sumieniem dodaje

Fiolka w kuchni
Chałka z wanilią 232

Specjalnie dla Was pokroiłam chałkę kulturalnie, bo normalnie to ją po prostu urywam po kawałku i zjadam zanim jeszcze wystygnie :) Mój syn woli taką krojoną w

Blondynka Gotuje
Rogale świętomarcińskie 184

pokusił się choćby raz, żeby zjeść takiego rogala w dniu św. Marcina 11 listopada? Tradycję jedzenia rogali świętomarcińskich można porównać do tradycji   spożywania w tłusty czwartek pączków i faworków. Oryginalne, certyfikowane rogale świętomarcińskie wykonane są z białego maku, z dodatkiem miodu, rodzynek, orzechów i skórki pomarańczowej i pachną migdałami. Mają kształt podkowy i ważą około 250 g. Jadłam oryginalne(...)nacięcie,  końcówki lekko odchyliłam i skręcałam na boki tworząc podkowę. Na blaszkę do pieczenia rozłożyłam papier i układałam rogale. Zostawiłam do wyrośnięcia na około pół godziny.   Piekarnik włączyłam na 180 °C. Rogale piekłam około 20 minut,   do czasu, żeby się zrumieniły. Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze   ciepłe   polałam lukrem i obsypałam posiekanymi migdałami

Kuchnia u Krysi
Lasagne wegetariańska - ze szpinakiem, pieczarkami i orzechami włoskimi 327

Jakiś czas temu dostałam od firmy Indexfood paczkę z włoskimi produktami, abym przetestowała je w swojej kuchni i podzieliła się z Wami moją opinią. Jak widzicie na zdjęciu, w paczce znalazły się prawie wszystkie (poza serem) charakterystyczne dla włoskiej kuchni produkty - oliwa, makarony, suszone pomidory, ocet balsamiczny, przetwory pomidorowe... Produkty pochodzą od włoskich producentów, często są to rodzinne(...)chilli i smaż jeszcze przez 5 minut. Sos możesz zrobić dzień wcześniej. Sery zetrzyj na tarce. Wnętrze formy do zapiekania posmaruj cienką warstwą oliwy (pędzelkiem lub ręcznikiem papierowym). Nastaw piekarnik na 190 stopni C. Składamy lasagne! Na dnie formy ułóż 1/3 sosu z pieczarek i szpinaku, przykryj 4 płatami lasagne i dociśnij. Płaty lasagne posmaruj cienką warstwą śmietany i posyp

Chilli Czosnek i Oliwa
Keto donuty halloweenowe (Paleo, LowCarb) 133

Przejdź do przepisu Keto donuty halloweenowe – mocno kakaowe z polewą dyniową Kontynuujemy z mrocznym halloweenowym klimatem. 🙂 Dzisiaj prezentuję straszne, czarne keto donuty z pomarańczową polewą

Modern Cave Girl
Chałka z Nadzieniem Daktylowym, bez cukru - Smaki Izraela 257

Ostatnio proponowałam Wam chałkę idealną jako pieczywo na kanapki i taką do masła i konfitury. Dziś chałka słodka nadziana kremem daktylowym. Normalnie niebo w ......, jeszcze na

Blondynka Gotuje
Bułeczki Drożdżowe "Stokrotka" 206

Dziś niespodziewanie poczułam wiosnę. Za oknem wielkie kałuże, ale to słońce już takie prawie wiosenne, a ja? Nie umiałam dziś wyjść z kuchni. A to kajzerki

Blondynka Gotuje
Drożdżówki z Serem i Owocami, czyli trzy smaki za jednym zamachem :) 212

Tym razem pokażę Wam efekt przeglądu zarówno lodówki jak i zamrażarki. W ogóle nie przejmowałam się, że w ciasto wkładam i zamarznięte na kość owoce i

Blondynka Gotuje
Cierpliwość i bakalie. Panpepato z Margot. 211

oddalony jest o tyle godzin, ba, lat świetlnych! Nie wytrzymywałam.  Zaczynało się niewinnie.  Takie tam muśnięcie palcem - twardy czy miękki pakunek? Ale przecież nie zaszkodzi przesunąć kilku paczek, żeby je ładniej ułożyć (!), sprawdzając przy okazji czy w środku coś brzdęka, szeleści, a może kształtem wyśle sygnał do rozbudzonej jak nigdy wyobraźni.  To za mało! Wciąż za dużo(...)parę osób piekło nieco dłużej i panpepato wyszedł bardzo twardy. Ważne jest, żeby nie przekraczać czasu pieczenia i piec optymalnie 25 minut, inaczej będzie za twardy. Jeśli Wasz piekarnik mocno grzeje, zmniejszcie temperaturę do 170 stopni. Po upieczeniu wyjąc z blachy, ostudzić i oprószyć kakao wymieszanym z resztą przypraw. Jak się ma silną wolę to odczekać te dwa-trzy tygodnie

KUCHARNIA
Pieczone pączki z marmoladą pomarańczową (Krapfen al forno con marmellata di arance) 181

Tłusty czwartek już za 2 dni. Macie ochotę na delikatne p ą czki z dodatkiem domowej marmolady pomarańczowej ? Miękkie, puszyste i lekkie, bo pieczone a nie

La grande e la piccola cuoca
Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – “Przedświąteczny dzień” 84

siąść do stołu załadowanego tym, za czym musisz wystać w godzinnej kolejce w każdym hipermarkecie rozbrzmiewającym do mdłości kolędami! Koszmarne jest to całe ubieranie choinki, wynoszenie z piwnicy zakurzonych paczek z tymi tandetnymi ozdobami, a potem upiększanie jej leżącymi pod nią prezentami, które po odpakowaniu okażą się zupełnie nietrafionym podarunkiem! Co tu jest do lubienia? Słuchała każdego jego słowa(...)misy miksera i dodajemy po jajku. Nastepnie dodajemy resztę składników: ziarenka wanilii, miód, śmietanę. Miksujemy na puszystą masę. Masę serową wykładamy na schłodzony spód, wyrównujemy wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C w opcji góra-dół. W takiej temperaturze pieczemy serrnik przez 15 min, a następnie zmniejszamy ją do 150C i pieczemy jeszcze 45-50 min. Upieczone ciasto

Raj dla Podniebienia
Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – “Przedświąteczny dzień” 98

siąść do stołu załadowanego tym, za czym musisz wystać w godzinnej kolejce w każdym hipermarkecie rozbrzmiewającym do mdłości kolędami! Koszmarne jest to całe ubieranie choinki, wynoszenie z piwnicy zakurzonych paczek z tymi tandetnymi ozdobami, a potem upiększanie jej leżącymi pod nią prezentami, które po odpakowaniu okażą się zupełnie nietrafionym podarunkiem! Co tu jest do lubienia? Słuchała każdego jego słowa(...)misy miksera i dodajemy po jajku. Nastepnie dodajemy resztę składników: ziarenka wanilii, miód, śmietanę. Miksujemy na puszystą masę. Masę serową wykładamy na schłodzony spód, wyrównujemy wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C w opcji góra-dół. W takiej temperaturze pieczemy serrnik przez 15 min, a następnie zmniejszamy ją do 150C i pieczemy jeszcze 45-50 min. Upieczone ciasto

Raj dla Podniebienia
Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – „Przedświąteczny dzień” 189

siąść do stołu załadowanego tym, za czym musisz wystać w godzinnej kolejce w każdym hipermarkecie rozbrzmiewającym do mdłości kolędami! Koszmarne jest to całe ubieranie choinki, wynoszenie z piwnicy zakurzonych paczek z tymi tandetnymi ozdobami, a potem upiększanie jej leżącymi pod nią prezentami, które po odpakowaniu okażą się zupełnie nietrafionym podarunkiem! Co tu jest do lubienia? Słuchała każdego jego słowa(...)misy miksera i dodajemy po jajku. Nastepnie dodajemy resztę składników: ziarenka wanilii, miód, śmietanę. Miksujemy na puszystą masę. Masę serową wykładamy na schłodzony spód, wyrównujemy wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C w opcji góra-dół. W takiej temperaturze pieczemy serrnik przez 15 min, a następnie zmniejszamy ją do 150C i pieczemy jeszcze 45-50 min. Upieczone ciasto

Raj dla Podniebienia
Jak zrobić ciasto drożdżowe - Drożdżówki Cynamonowe odrywane - filmiki 211

Dziś niby tak samo jak zawsze, ale odrobinę inaczej. Opowiem Wam skąd się wzięły filmiki. Choć ja żartobliwie nazywam je serialem, bo nie będę ukrywać doskonale

Blondynka Gotuje