masy czekoladowej, przykrywamy ( nierówno ) masą serową i ponownie wylewamy masę czekoladową ( również nierówno). Ca całości robimy „ósemki” za pomocą widelca , tak by zmieszać masy. Górę posypujemy czereśniami pokrojony na pół. Pieczemy ok. 50min/175C i dokładnie studzimy. Smacznego! Frisco.pl – sklep internetowy spisał się na medal! Zakupy zostały dostarczone błyskawicznie, paczka zapakowana i zabezpieczona rewelacyjnie, a wybór towaru przyprawia
Ostra na Słodkołyżki likieru amaretto u mnie 2 paczki biszkoptów po 10 dag około 2 filiżanek mocnego naparu z kawy kakao Przygotowanie : Jajka myjemy, parzymy wrzątkiem. Wybijamy żółtka, ucieramy z cukrem i amaretto, łączymy z serkiem - ponownie ucieramy Prostokątne naczynie wykładamy biszkoptami nasączonymi w naparze kawowym Przykryć je połową utartej masy serowej, nałożyć pozostałymi nasączonymi biszkoptami Na wierzch biszkoptów rozsmarować
Proste PotrawyCiasteczkowym Spodzie Makowiec japoński (makowiec z jabłkami) Ciasteczka serowe Brownie w wersji świątecznej Sernik kawowy Chatka Baby Jagi - sernik na zimno Sernik na zimno z jogurtem naturalnym Piernikowe uszka z żurawiną Piernikowe "szyszki" na choinkę i życzenia świąteczne Babeczki piernikowo – dyniowe Drożdżowiec z orzechami włoskimi Plecionki - śląska potrawa wigilijna Oliebollen - holenderskie pączki na Nowy Rok Drożdżowa gwiazda z makiem Keks
My Culinary Artprezentuję Wam przepis na pyszny ziołowy dip serowy (light) z orkiszowo-słonecznikowymi chrupakami. Jak dla mnie idealne rozwiązanie zarówno na szybką przekąskę sylwestrową, czy po prostu chrupanie w domowym zaciszu przy ulubionej książce ;) Spróbujcie. Korzystając z okazji zapraszam Was do udziału w moim KONKURSIE URODZINOWYM , gdzie do wygrania m.in. jest paczka chrupiącego pieczywa od Piekarni Galicyjskiej. Prosta, szybka
Słodkie okruszkimiski i umieścić w lodówce. Składniki masy serowej: - 1kg dobrego sera na serniki (z wiaderka) - 4 jajka - 1,5 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) - 250g miękkiego masła - 2 białka pozostawione od kruchego ciasta - 60g mąki ziemniaczanej (lub 1,5 paczki proszku budyniowego) - ok.200-300g mrożonych lub świeżych malin Dodatkowo
Smaczne Zdroweskórka z limonki Składniki na spód: Paczka herbatników czekoladowych 50g margaryny. Herbatniki rozkruszamy, rozgniatamy na piasek . Rozpuszczamy margarynę . Rozpuszczoną margarynę dodajemy do ciasteczkowego piasku mieszamy. Gotowe ciasteczka przesypujemy do foremki 22 cm . Robimy spód ciasteczkowy delikatnie wgniatamy w foremkę . Wkładamy do lodówki na 15 min. W tym czasie przygotowujemy masę serową . Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, nie jest
Wypieki Uligalaretki truskawkowe, ok. 20 truskawek, 1/2 paczki okrągłych biszkoptów. Przygotowanie: Biszkopty układamy na dnie tortownicy. Do sera dodajemy ziarenka z laski wanilii. Żelatynę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody (zgodnie z przepisem na opakowaniu) i dolewamy 100 ml zimnej wody, miksujemy. Taki roztwór wlewamy do sera i miksujemy. Przelewamy masę serową na biszkopty i wkładamy do lodówki
Aga w kuchniszklanka cukru pudru, 1/2 paczki biszkoptów okrągłych, 2 żelatyny fix do deserów, 1/2 kg truskawek, perełki srebrne. Przygotowanie: Do sera dodajemy wyskrobane ziarenka wanilii oraz cukier puder. Miksujemy. Następnie dodajemy 1,5 żelatyny fix do deserów, przygotowanej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tortownicę wykładamy okrągłymi biszkoptami i przelewamy masę serową. Wstawiamy masę do lodówki
Aga w kuchnizbierać. Na juto sernik będzie gotowy. Składniki ( na tortownicę średnicy 26-28cm ) Spód: 150 g herbatników kakaowych typu Petit Beurre 100 g masła 100 g czekolady mlecznej Masa serowa: 1 kg sera sernikowego ( z wiadereczka ) 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 3 pełne łyżeczki żelatyny 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru Frużelina jeżynowa(...)ziemniaczanej + odrobina wody do rozmieszania Wykonanie: Herbatniki pokruszyć w malakserze. Jeśli nie mamy malaksera, ciastka pokruszy można przy pomocy wałka. Należy wówczas połamać ciastka w rękach ( najlepiej jeszcze w paczce ), wysypać na stolnicę i wałkować. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, razem z masłem. Do pokruszonych ciastek, dodać rozpuszczoną, lekko ostygniętą czekoladę - połączyć składniki. Tak powstałą masę, przełożyć do wyłożonej folią
kolorowotorcikowootarta z jednej cytryny i połowy pomarańczyew. paczka herbatnikówdo podania: kilka truskawek, bita śmietana, cukier puderWykonanie:Żółtka wraz z połową cukru ubijamy na puszysta pianę, dodajemy do niej stopniowo sery i dalej ubijamy.Białka wraz z reszta cukru ubijamy na sztywna pianę i delikatnie, stopniowo dodajemy ją i mieszamy z masą serową.Następnie dodajemy mąką oraz skórkę otartą z cytrusów
Taste Of My Dayblokiem. Piwonię. Najpierw była małym, czerwonym pączkiem. Teraz jest olbrzymim przekwitającym a dalej cudownie pachnącym kwiatem. Mogłam ją sfotografować jak była maleńka... nie pomyślałam:-( Jej zapach roznosi się delikatnie po całym pokoju... A teraz czas na przepis. Praca mgr zakończona. Jutro zobaczy ją dziekanat:-) Więc zaczynamy szaleństwo w kuchni! Makaron z sosem szpinakowo serowym czas
sierotka maRysia w kuchnisię nie na drożdżach lecz na mieszance proszku do pieczenia i sody, więc wyjdzie zawsze i każdemu. Z pączkami bywa różnie, bo niektórzy boją się ciasta drożdżowego i sami pączków nie smażą. Kiedy Ania piła herbatę, ja szybko zagniotłam ciasto, wykroiłam oponki i usmażyłam. Oponek wyszło tak dużo, że postanowiłam przypomnieć Wam przepis w nowej odsłonie, czyli z nowymi zdjęciami(...)lekko roztrzepać. Do większej miski przełożyć zmielony twaróg. Dodać cukier, roztrzepane jajka i masło. Całość wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, solą i sodą. Połączyć z masą serową i zagnieść elastyczne, niezbyt zbite ciasto. Jeśli twaróg jest bardzo wilgotny, wtedy trzeba dosypać więcej mąki. Należy jednak uważać, aby nie było jej za dużo, bo finalnie oponki wyjdą zbite
Codzienna kuchnia niecodziennawszyscy moi pożeracze pączków lubią lukier ;-) Z podanej ilości składników wyszło mi około 27 sztuk gniazdek. Wiele zależy od grubości szprycy. Jeśli jej nie macie, możecie zamiast okręgów uformować racuszki. Na gorący olej nakłada się wtedy ciasto małą łyżeczką. Ciasto urośnie i będzie też puste w środku. Smacznego! Polecam również: OPONKI SEROWE
potrawyregionalnepieczenia Masa serowa: ok. 1 kg sera 6 jajek 15 dag masła lub margaryny 25 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa: 35-40 dag maku sparzonego i zmielonego 3 jajka 25 dag cukru pudru bakalie zapach migdałowy Masa jabłkowa 1 kg jabłek 15 dag cukru pół paczki cynamonu Wierzch ciasta: 1/2 szklanki
W kuchennym oknie Ewykurkumy- jeśli żółtka jaj blade paczka biszkoptów paluszków Przygotowanie : Żółtka utrzeć z cukrem na pulchna masę, dodać jogurty i serek - utrzeć Wsypać do masy kurkumę, mąkę i dobrze wymieszać Wsypać proszek, białka ubić na pianę, dodać i ostrożnie wymieszać z całością, rodzynki wpierw namoczone i dobrze osuszone na papierze wrzuciłam na wierzch masy serowej i nie utonęły :( - lepiej wymieszać
Proste Potrawypaczka biszkoptów (24 sztuki) Przygotowanie: Masło rozpuścić i wystudzić. Białka oddzielić do żółtek. Białka utrzeć na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier oraz cukier waniliowy i dalej ubijać, aż masa nabierze konsystencji lekkiej bezy. Ser zmiksować z żółtkami. Następnie dodać budyń oraz wystudzone masło i całość ponownie zmiksować. Masę serową wymieszać
KuchniaWeDwoje.plduża paczka biszkoptów Przygotować okrągłą bądź kwadratową tortownicę,nasmarować masłem i wyłożyć biszkopty. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki zmiksować w blenderze kielichowym na mus,dodać do sera i wymieszać dokładnie. Żelatynę zalać 6 łyżkami gorącej wody,wymieszać do rozpuszczenia,lekko przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno,wmieszać ją do masy serowej,następnie dodać przestudzoną żelatynę - wymieszać.Gotową masę podzielić
Niespełnione zdolności kulinarneSerowe paluchy z ciasta francuskiego to bardzo szybka i smaczna przekąska. Przygotowanie ich zajmuje dosłownie kilka minut, a na pewno wszystkim zasmakuje. Zamiast kupować chipsy i krakersy, możemy przygotować w domu przekąskę idealną zarówno na imprezę jaki na wieczór filmowy. Spróbujcie, a na pewno nie będziecie żałować. Przepis Składniki: paczka ciasta francuskiego żółtko łyżka mleka pół łyżki przecieru pomidorowego
KasiaiKrzysiu.pl