pączki pieczone - 3647 przepisów (strona:206/244)

Owocowo-owsiane batony i chrupiąca zielona soja od Artisan Grains :) 152

Pamiętacie jak pisałam o paczce od Artisan Grains ?  Jeżeli nie, to znajdziecie to TUTAJ . Oprócz zbóż tej marki mogłam spróbować przepysznych i zdrowych przekąsek - batonów owocowo owsianych i chrupiącej soi . Zarówno wersja na słodko, czyli batony i na słono, czyli soja bardzo mi smakowała. Moją ocenę znajdziecie poniżej. Mam nadzieję, że zachęci to Was do wypróbowania tych pyszności(...)strony to dobrze, bo baton być może byłby zbyt kwaśny. Idealna konsystencja, duże kawałki dodanych składników, świetny smak sprawiają, że bez zastanowienia sięgnęłabym po niego kolejny raz.  Pieczone młode fasolki soi "słodka chilli" edamame - młoda soja (92%) * przyprawa słodka papryczka chilli (7.5%) (cukier, sól, laktoza, czosnek, pomidor, papryka, ekstrakt drożdży, chilli, cebula, kumin, pietruszka, ekstrakt papryki) * olej

Zdrowie na języku :P
Klasyczna lazania pomidorowa 136

Mięso mielone i sos pomidorowy w bardzo prostej lazanii Wiosenne porządki w kuchni zazwyczaj skutkują u mnie w kulinarnych inspiracjach. Zawsze odnajdę wtedy jakąś paczkę zapodzianego w czeluściach szafek składnika, z którym potem eksperymentuję przy gotowaniu. Tak było i tym razem. W roli głównej: makaron do lazanii ! Kupiłam go dobrych kilka miesięcy temu, zachomikowałam na tyłach półki i kompletnie zapomniałam(...)płaty makaronu Wierzch posypać żółtym serem - startym na grubych oczkach tarki . Naczynie z lazanią wstawić bez przykrycia do nagrzanego do 200C piekarnika - dolny poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu. Piec ok. 35-40 minut, aż ser z wierchu apetycznie się zarumieni. Odstawić do lekkiego przestudzenia na ok 10 minut i dopiero wtedy kroić na porcje - danie będzie wtedy poręczniejsze

Grunt to przepis!
Pizza grahamka FIT | Zdrowsza wersja włoskiego przysmaku 157

ostatnie dni to już istne szaleństwo. Najpierw pączkowy maraton, a następnie ciągnące się niczym włoska mozzarella objadanie pizzą. No ale jak sobie odmówić, no pytam jak? Przecież od pączków moje szczęście zależy i dostatek, a na kawałek pizzy to ja zawsze znajdę miejsce. Bo ja jestem pies na pizzę, ale nie na byle jaką, tylko taką z dobrych składników(...)ciasto podzielić na dwie części. Każdą delikatnie rozciągać na okrąg o średnicy ok. 25-28 cm (staramy się nie wałkować), a następnie delikatnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 7) Na cieście rozprowadzić sos i poukładać wybrane dodatki. 8) Piec w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez 12-15 min do momentu zarumienienia (połowę czasu tylko z dolnym grzaniem

Fitsweet.me
Lodowe pucharki Lusette 127

czwartku pełnym tłuściutkich, ale jakże pysznych pączków mam dla Was jeszcze trochę słodyczy... Ale nie próbujcie nawet zliczyć tych wszystkich kalorii, które w tym deserze się znajdują, szkoda na to czasu ;) Pucharki " Lusette " powstały zdecydowanie na potrzeby konkursu i skłamałabym, gdybym powiedziała, że więcej ich nie zrobię. Intensywny smak gorzkiej czekolady równoważy słodycz wafelków mlecznych Lusette. Wnętrze kryje w sobie(...)ciepłej wodzie gałkownicą. 3. Kruszonka: Masło siekamy z cukrem i mąką, a następnie dodajemy aromat i zagniatamy w całość. "Skubiemy" po odrobinie ciasta i rozkładamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy na rumiany kolor (ok 15 minut) w piekarniku nagrzanym do 170st C. Przestudzoną kruszonką oraz pestkami granatu posypujemy lody. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Kuchnia w czekoladzie
Mój pierwszy raz z See Bloggers 158

bułeczki do mini burgerów, to przedstawiła bardzo atrakcyjne menu dla wszystkich mięsożerców. W kuchni było bardzo radośnie, a ja - jako jedyny rodzynek w żeńskim gronie - czułem się jak pączek w maśle. Na warsztatach wszystko byłoby git, gdyby nie fakt, że odwiedziło nas stado niewychowanych ludzi, którzy niepostrzeżenie zgarnęli nasz chleb oraz różne ingrediencje przeznaczone do gotowania i zrobili sobie(...)zabawne. Gotowaliśmy z uśmiechem na ustach, poznawaliśmy nowe smaki i uczyliśmy się jak doceniać każdy składnik. Joseph wprowadził nas w prawdziwą ekstazę kulinarną i przygotował razem z nami dorsza pieczonego z kolendrą, suszonymi pomidorami i oliwkami, młode ziemniaki smażone z jadalnymi kasztanami na klarowanym maśle oraz blanszowany szpinak z mlekiem kokosowym. Wszystko idealnie wyważone, doskonałe i pyszne. W czasie

Food Square
Tarta Drożdżowa z Serem i Jeżynami 141

Czasami jak mnie naleci lubię pobawić się ciastem drożdżowym, a taka tarta chodziła za mną od chwili kiedy kupiłam podobną w sklepie jak szłam do pracy

Blondynka Gotuje
Ciasto na lazanię 172

podana była w niewielkiej foremce żaroodpornej, a nie jako porcja na talerzu. Dzięki temu prezentowała się naprawdę apetycznie. Od tamtej pory nie robię lazanii z kupnego ciasta z paczki. Nie serwuję jej też w dużej foremce. Preferuję nie za duże prostokątne foremki, tak, aby w każdej foremce zawierała się porcja dla jednej osoby. Ciasto na lazanię przygotowuje się niezwykle szybko(...)ciasta i wycinaj prostokąty. gotowe plastry delikatnie potrzyj z obu stron o stolnicę posypaną mąką tak, aby mąka delikatnie na nich osiadła rozłóż plastry ciasta na papierze do pieczenia posypanym mąką - gdy zapełni się cały papier, na powierzchni plastrów ułóż kolejny papier i na nim następną warstwę plastrów ciasta. pozostaw plastry na ok. 30 min - 1 godziny do obeschnięcia

Szybko Szybkowar
Ciasto na lazanię 169

podana była w niewielkiej foremce żaroodpornej, a nie jako porcja na talerzu. Dzięki temu prezentowała się naprawdę apetycznie. Od tamtej pory nie robię lazanii z kupnego ciasta z paczki. Nie serwuję jej też w dużej foremce. Preferuję nie za duże prostokątne foremki, tak, aby w każdej foremce zawierała się porcja dla jednej osoby. Ciasto na lazanię przygotowuje się niezwykle szybko(...)ciasta i wycinaj prostokąty. gotowe plastry delikatnie potrzyj z obu stron o stolnicę posypaną mąką tak, aby mąka delikatnie na nich osiadła rozłóż plastry ciasta na papierze do pieczenia posypanym mąką - gdy zapełni się cały papier, na powierzchni plastrów ułóż kolejny papier i na nim następną warstwę plastrów ciasta. pozostaw plastry na ok. 30 min - 1 godziny do obeschnięcia

Szybko Szybkowar
Drożdżówki Z Herbatą Matcha, Konfiturą Figową i Malinami 134

To był zielony dzień. Tak jakoś samo tak wyszło. Uwielbiam herbatę Matcha, więc to normalne, że sypałabym ją do wszystkiego. Jednak Matcha ma specyficzny smak i

Blondynka Gotuje
Zdrowa żywność od MyVita :) 129

jest w czym wybierać :) Strona sklepu jest przygotowana w sposób bardzo czytelny, proste kolory i grafiki pomogą w odnalezieniu odpowiedniego artykułu.  Produkty, które znalazły się w mojej paczce znajdziecie poniżej :) MĄKA KOKOSOWA  Na jakiś czas o niej zapomniałam, dlatego pomyślałam, że dobrze będzie sobie o niej przypomnieć i przygotować coś z jej udziałem. Mąka kokosowa jest naturalnie bezglutenowa(...)butelce pozwoli Ci na odmierzenie malutkiej porcji, w ten sposób zaoszczędzisz dużo surowca i jeszcze więcej niepotrzebnych kalorii!  Cechy charakterystyczne: świetnie nadaje się do niskokalorycznego gotowania, smażenie i pieczenia idealna dla osób dbających o prawidłową masę ciała zapewnia precyzyjne dozowanie wystarczającej ilości produktu, by dostarczyć minimalną ilość kalorii w środku znajdziesz tylko oliwę BIO, bez żadnych dodatków, gazów wypychających

Zdrowie na języku :P
Jogurtowe jagodzianki z białym serem. 154

Jagodzianki to moje ulubione wypieki drożdżowe. Tradycyjnie robi się je w kształcie bułeczki - po ten przepis zapraszam tutaj . Natomiast dzisiejsze jagodzianki, to coś bardzo podobnego, ale

Poezja Smaków - blog kulinarny
Maslane bulki z nadzieniem z platkow rozy czyli O tym jak rosliny zmienialy bieg historii 218

więc nie miałam jak wykorzystać stojącego w lodówce prawie całego słoiczka konfitury z płatków róży. Nie jestem jakąś ogromna miłośniczką smaku tegoż przetworu ale do pączków jest idealny!!! Czas pączków minął. Nie miałam pomysłu jak marmoladę wykorzystać dopóki nie spojrzałam na książkę o "50 roślinach, które zmieniły bieg historii"... Wtedy wpadłam na pomysł, że może by tak stworzyć nowy cykl(...)ślimaczki, możemy lekko rozpłaszczyć i pociąć na paski a następnie zwinąć w kokardki albo po prostu upiec coś na kształt strucli. Bułeczki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrastania na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 st C. Smarujemy bułeczki jajkiem, posypujemy migdałami. Pieczemy 15-20 minut, do zrumienienia. Woda różana ... genialna w kuchni ale i niezawodna

Dzieje kuchennej Wiewióry
Koperty Drożdżowe z Serem i Malinami 129

Ostatnio na tak zwanej tapecie mam kilka książek,w tym kilka kulinarnych. W każdej chwili sięgam i czytam, a jak czytam i widzę zdjęcia jedzonka, to

Blondynka Gotuje
Bułeczki Drożdżowe "Stokrotka" 140

Dziś niespodziewanie poczułam wiosnę. Za oknem wielkie kałuże, ale to słońce już takie prawie wiosenne, a ja? Nie umiałam dziś wyjść z kuchni. A to kajzerki

Blondynka Gotuje
Chałka z Nadzieniem Daktylowym, bez cukru - Smaki Izraela 202

Ostatnio proponowałam Wam chałkę idealną jako pieczywo na kanapki i taką do masła i konfitury. Dziś chałka słodka nadziana kremem daktylowym. Normalnie niebo w ......, jeszcze na

Blondynka Gotuje