ketchup i piwo, wtedy już nieco gorzej.Przeprowadzając się do mieszkania z rodzinnego domu, zabrałam ze sobą wszystko to, co wiem, że tam by nie zostało zjedzone, w tym paczkę czerwonego ryżu. "Wynalazek", jakim to mianem został określony, stał w szafce i czekał. Na tę chwilę. RYŻ CZERWONY Z CUKINIĄ PO MEKSYKAŃSKU./własny;/na 2-3 porcje3/4 szklanki czerwonego
W kuchni Karmel-itkiżyciu swoim kosztowałam wielu rarytasów, ale od razu przyznaję się, że nie miałam do czynienia NIGDY z TAHINI. Ani nazwa mi nic nie mówiła... Musiałam znalezć w paczce od Primavika słoiczek TAHINI, aby w pełni zrozumieć co ja to straciłam do tego czasu. Co to jest TAHINI? Czyste masło sezamowe, wyprodukowane w 100% z sezamu – znanego i cenionego na całym
Z Kuchni Do Kuchniwzględów zdrowotnych i zapachowych można go zastąpić Plantą lub jej tańszym odpowiednikiem - Sigmą. Ja osobiście stosuję trochę smalcu, trochę Planty, a "na dolewkę" olej. Życzę smacznego. Naturalnie paczek w towarzystwie dobrej ziolowej herbatki ;-) Źródło:http://www.smaczny.pl/przepis,faworki_czyli_chrustCopyright © Smaczny.pl
Z Kuchni Do KuchniJestesmy w temacie Tlustego Czwartku wiec idelanym rozwiazaniem na “obiad” bedzie ANTIPASTO CAPRESE – Salatka Caprese. Nalezy ona do najpopularniejszych przystawek we Wloszech. Jako ze dzis objadamy sie paczkami, faworkami, oponkami i innymi ciezkimi slodyczami...proponuje zamiast obiadu to wykwintne antipasto italiano … Bedzie nam lekko na zoladku po prostu... i zateskinimy za latem...Do tej salatki najlepiej domowej roboty wiejski chlebek
Z Kuchni Do Kuchniporuszam dzisiaj i znajduję! Jako , że miałam wszystko w lodówce, prawie wszystko...dotorowałam sobie drogę do kuchenki i wśród mis, misek i papryk odnalazłam deskę i nóż oraz ostatnią paczkę makaronu MALMA chifferi rigati/klik. Nastawiłam wodę, posoliłam i ...wyciągnęłam składniki z lodówki -2 soczyste pomidory BIO - bo od koleżanki- co niech jej Bozia da zdrowie, bo nie pryskane nie modyfikowane
Z Kuchni Do Kuchnikonsumentów, a praktyczne opakowanie sprawia, że produkt idealnie prezentuje się na półkach sklepowych, witrynach i standach. Musiałam się zdrowo powstrzymać,aby nie wyjeść ziarenek prosto z torebek, łyżeczką. Moja paczka zawierała trzy rodzaje mieszanek. I/ SŁONECZNE POLA- słonecznik,sezam,siemię lniane. To zdrowy,aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek,sałatek, zup, obiadów, muesli, wypieków ,panierek i przekąsek. Wzbogaca każdą potrawę
Z Kuchni Do Kuchnistało się! Przyszła dużaaaa paka, a w niej wafle ryżowe o całkiem całkiem ciekawych smakach. Smakach nietuzinkowych i wyszukanych. O smakach specjalnych. Moja paczka zawierała dwa rodzaje wafli. Po 8 opakowań z każdego z 2 smaczków. Razem 16 opakowań wafli. Wafle ryżowe z kukurydzą o smaku brazilian barbecue oraz wafle ryżowe z kukurydzą o smaku chutney mango. Jedno opakowanie
Z Kuchni Do Kuchnipostem 4/Polub MNIE NA FB - KLIK! oraz SPONSORA NAGRODY NA FB-KLIK! N A G R O D A Dwa zestawy makaronów Malma ,składające się z 12 paczek różnego rodzaju makaronu każdy. Regulamin Konkursu- 1/ Organizatorem konkursu jestem ja, czyli Kasia, właścicielka bloga Z Kuchni Do Kuchni. Sponsorem nagród jest MALMA, natomiast wysyłką nagrody zajmie się agencja marketingowa
Z Kuchni Do Kuchnibrytfannę TOSCANA, którą otrzymałam w ramach smacznej współpracy z Florina.Marka Florina wchodzi w portoflio ofertowe firmy Florentyna - lidera rynku AGD w Polsce. Gdy kurier zapukał i wręczył mi paczkę, przyznam , że zatrzęsły mi się ręce z wrażenia .W swoich dłoniach trzymałam najwyższą jakość za rozsądną cenę! Ale pozwólcie, że przedstawię po krótce historię firmy.To ważne, ważne dla wszystkich tych , którzy
Z Kuchni Do KuchniKilka dni temu moi Drodzy, otrzymalam paczkę od SKWORCU – taką - TAKA PAKA I oczywiście nie zawahałam się użyć i wytestować poszczególnych propozycji. Zaczynam się bardzo ...bardzo przywiązywać do tych przypraw, bakalii itd. gdyż wykazują najwyższą jakość za rozsądną cenę, wydobywajac z potraw ich naturalny smak i nie zakłócając całości ! A to ma kolosalne znaczenie- naturalnie i zdrowo przede wszystkim
Z Kuchni Do Kuchnirodzajów warzyw-czego mnie tu brakuje bardzo,bardzo,bardzo! Spożywana głównie w okresach nazwijmy to zimniejszych, deszczowych, z dodatkiem ostrego oleju z papryczek, oliwy z oliwek. Składniki paczka mrożonek- im więcej składnikow tym lepiej. Woda- mało- ma tylko pokryć warzywa oliwa z oliwek,sól,pieprz czosnek,bazylia Mrożonki wsyp do garnka,dolej wodę,posól, popieprz do smaku, dodaj czosnek, bazylie
Z Kuchni Do Kuchnichłodzenia budyniu. SKŁADNIKI: ½ l mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 mały cukier waniliowy ½ szklanki cukru 2 paczki krakersów (np. po 170 g) 200 g masła 200 g wiórek kokosowych od Skworcu 2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego lub wódki Wykonanie Budyń i obie mąki rozmieszać
Z Kuchni Do Kuchnimasala, kurkuma, imbir, kardamon, cynamon są moimi ulubionymi przyprawami. Dlatego często po nie sięgam. Dziś zrobiłam sałatkę curry. Prosta, szybka, robiona przeze mnie w dwóch wariantach. Składniki: 1 paczka ryżu 1 podwójna pierś z kurczaka lub 10 plasterków szynki 2-3 ząbki czosnku 1 puszka groszku konserwowego 1 szklanka startego żółtego sera 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki
Olikowa kuchniaGdzieś wyczytałam, że dobrym sposobem na sprawdzenie czy temperatura jest już odpowiednia jest włożenie do gorącego tłuszczu drewnianego trzonka od łyżki. Jeśli bąbelkuje, to można już smażyć pączki. Wyrośnięte paczki wkładamy partiami do rondla, nie może ich być za dużo, bo wtedy spadnie temperatura tłuszczu i nie będą się smażyć, tylko chłonąć tłuszcz. Gdy pączki się zrumienią z jednej strony
Kulinarne przygody Gatitykółka o średnicy 6 cm. Krążki ciasta układamy na stolnicy lub blaszce posypanej mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut. Ja nadziewam paczki po usmażeniu. Gdy ciasto wyrasta warto przygotować sobie szprycę z długą końcówką i napełnić ją nadzieniem. W międzyczasie w głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz
Kulinarne przygody Gatity