pączki drożdżowe - 630 przepisów (strona:2/42)

Racuchy jak pączki, z jabłkami 213

moreli, to mogę domniemywać, że również się nadadzą. Gorąco polecam i z jabłkami, i bez jabłek. Smacznego. Chętnych zpraszam do przejrzenia innych przepisów na racuchy: Racuchy drożdżowe jak pączki Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami Bezglutenowe racuszki z twarogu Racuszki ryżowo jabłkowe Racuszki z twarogu Racuszki bananowe Racuchy drożdżowe na zsiadłym mleku Wydrukuj przepis The post

mojewypiekiinietylko
Pączki dyniowe z nadzieniem orzechowym 464

żółty miąższ oraz pyszne orzechowe nadzienie. Jeśli wierzch pączka udekorujemy sosem karmelowym i posypiemy posiekanymi drobno orzechami włoskimi, otrzymamy pączki o bogatym smaku i niezwykle apetycznym wyglądzie. Pączki, jak większość wypieków drożdżowych, są najsmaczniejsze pierwszego lub drugiego dnia, jednakże i po tym czasie mogą nam smakować. Wystarczy podgrzać je krótko w piekarniku lub kuchence mikrofalowej, a uzyskamy znów mięciutkie pączki(...)poniższego przepisu można przygotować 10 sztuk, nieco mniejszych od tradycyjnych. Do przygotowania ciasta wykorzystałam mrożone purée z dyni. Pączki dyniowe z nadzieniem orzechowym Składniki: ciasto drożdżowe 250g mąki pszennej 140g purée z dyni 80ml mleka (u mnie pół na pół z wodą) 20g masła 8g drożdży 1 żółtko 5 łyżeczek cukru szczypta soli nadzienie orzechowe 60g orzechów włoskich 60ml śmietanki

Smakołyki Bereniki
Kartoflane pączki 1125

Pączki, które powstały z ciasta drożdżowego z dodatkiem ziemniaków, zachwycają swoją pulchnością i łatwością w przygotowaniu. Nadziewane konfiturą różaną i posypane cukrem pudrem.  Czyli klasyka. Doskonały pomysł na tłusty czwartek! Składniki: 60 dag mąki pszennej 40 dag gotowanych ziemniaków ¾ szklanki ciepłego mleka 50 g drożdży świeżych 10 dag roztopionego masła 7 łyżek cukru 1 mała torebka cukru z prawdziwą(...)stolnicę, wałkujemy na grubość 1 cm, szklanką wykrawamy kółka, nadziewamy ½ łyżeczki marmolady różanej, zlepiamy i układamy na stolnicy do ponownego wyrośnięcia. Olej we frytkownicy nagrzewamy do 170*c pieczemy pączki na złocisto z każdej strony. Osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym, zimne oprószamy grubo cukrem pudrem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
beignets - pączki francuskie 182

niestety, każdy o innych preferencjach; Mała uwielbia pączki z ogromną ilością nadzienia, pokryte grubą warstwą lukru, A. lubi pączki zupełnie bez nadzienia (!). Z myślą o nim właśnie przygotowałam dziś drożdżowe pączki francuskie: mają formę puszystych, "pustych" poduszeczek. Z wierzchu, zwłaszcza na bokach, są nieco chrupiące, tam ciasto ułożyło się trochę warstwami, przypomina to troszkę listkujące się ciasto francuskie. W środku(...)oryginalna receptura,ja dodatkowo nieco ją zmodyfikowałam. Na różnych stronach internetowych, już później znalazłam inne sposoby przygotowywania ciasta na beignets, takie "rosnące nocą", bardzo lubię tę formę przygotowywania drożdżowego ciasta i następny razem wypróbuję. Ale tak, jak jest, jest pysznie, polecam więc:) składniki: zaczyn: 50 g świeżych drożdży 3/4 szkl ciepłego mleka łyżka cukru łyżka mąki ciasto właściwe

6niebo
Buchty, pampuchy, kluski na parze z sosem truskawkowym 218

Buchty znane są nie tylko w Polsce, a ich spotkać je można pod różnymi nazwami: parowańce, kluski na parze, pampuchy, parzaki, pyzy drożdżowe, pączki na parze, bułki na parze. Wszystkie oznaczają to samo: pyszne drożdżowe kluseczki gotowane na parze pod przykryciem. Nie mylcie jednak z ciastem - określeniem buchty nazywa się też drożdżowy wypiek. Póki co nie robiłam, więc polecam

Anioszek w kuchni
Bezglutenowe pączki w stylu azjatyckim 138

Alternatywa dla zwykłych pączków drożdżowych, czyli połączenie gorącego tygodnia azjatyckiego w Biedrze z tłustym czwartkiem- wszyscy mają pączki, mam i ja! Aha, całość zajmie Wam 30 minut łącznie z jedzeniem. Składniki: 200 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego 50 g wiórków kokosowych 200 g brzoskwini (u mnie własnej produkcji ze słoika)/mango łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli

greenscarf
Pączki królewskie z lukrem 262

temperaturze pokojowej) 130 g roztopionego masła ok łyżeczki zapachu pomarańczowego lub smietankowego  + ulubiona konfitura do nadziania, cukier puder i sok z pomarańczy + skórka kandyzowana Przygotowanie: Przygotowanie pączków drożdżowych rozpoczynamy od zrobienia drożdżowego rozczynu. Do kubka wkładamy drożdże, łyżkę cukru i 2-3 łyżki ciepłego mleka. Dokładnie mieszamy i wsypujemy 2 łyżki mąki. Wyrabiamy gładki rozczyn i odstawiamy(...)rękoma lub mikserem z końcówką do ciasta drożdżowego (hak). Ja wyrabiam ciasto drożdżowe rękoma około 20 minut, rozciągając je. UWAGA! Ciasto drożdżowe aby było pulchne powinno być dobrze napowietrzone i dlatego należy je długo wyrabiać. Ciasto na pączki będzie dość luźne, więc starajmy się nie dodawać dodatkowej mąki . Z wyrobionego ciasta uformować kulkę i włożyć do oprószonej mąka miski. Pozostawić

ChilliJemy
PĄCZKI DROŻDŻOWE Z MĄKI ORKISZOWEJ 167

PĄCZKI DROŻDŻOWE Z MĄKI ORKISZOWEJ  AL'A DONATY 🍩 Z racji Tłustego Czwartku nie mogłoby zabraknąć na moim blogu przepisu na pączki :) Oczywiście w zdrowszej wersji ale równie pyszne i szybkoznikające!  SKŁADNIKI: 200 ml lekko ciepłego mleka 25 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suchych 300 g mąki orkiszowej białej 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno

Marcepanowa kuchnia
Jak zrobić idealne pączki 158

zrobić idealne pączki według Pani Hanny Szymanderskiej. Idealne ciasto drożdżowe na pączki. Wszystkie produkty powinny być dobrej jakości o temperaturze pokojowej. Pączki robimy z ciasta drożdżowego, którego jakość zależy od ilości dodanych żółtek, tłuszczu i rodzaju mąki która zawiera dużo glutenu. Najlepsza to typ 500, 550 i krupczatka. Nadzienie do pączków powinno mieć temperaturę

Kulinarne pyszności Molki
Pączki jogurtowe – Fritule 479

lukrem amaretto Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Racuchy jak pączki, z jabłkami Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Racuchy drożdżowe jak pączki Pączki z budyniem Pączki z serka mascarpone Puszyste racuchy drożdżowe Chrusty na winie Markizy z kremem ajerkoniakowym Pudrowane poduszeczki Sycylijskie cannoli z ricottą Faworki robione mikserem Oponki z twarogu

mojewypiekiinietylko
Błyskawiczne pączki na serku homogenizowanym-puszyste i pyszne 172

przepisem na pączki.  Ogólnie nie jestem zwolenniczką takich wymyślanych historii,ale te pączusie są rewelacyjnie i  robi się je max 10 minut  :-) Wiadomo, najlepsze są klasyczne , drożdżowe pączki z marmoladą różaną, ale gdy brakuje nam czasu to możemy zrobić te.  Pączusie są bardzo smaczne, pulchniutkie i ekspresowe w wykonaniu. Po usmażeniu można je nadziać dowolnym dżemem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pączki ptysiowe – pyszne i mięciutkie(bez drożdży, bez proszku do pieczenia) 336

jeszcze bardziej je jeść. Posypane cukrem pudrem – Staś ukradkiem podjada. Najlepsze jest w nich to, że nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie tak jak w przypadku tradycyjnych drożdżowych pączków. Skusicie się ? Składniki : 350 – 370 g. mąki pszennej 300 ml. wody 80 g. zimnego masła 3 nieduże jajka 2 łyżeczki cukru łyżeczka cukru waniliowego olej do smażenia Sposób wykonania

Niebieski kubek z kawa
Pączki na serku homogenizowanym 126

internecie czegoś szybkiego, bo godzina zrobiła się już trochę późna. I znalazłam przepis na moje wypieki  Pączki robią sie bardzo szybko i sa bardzo smaczne. Nie są to pączki drożdżowe i to się w smaku wyczuwa, ale jeszcze je na pewno powtórzę. Składniki: 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 3 jajka, 1,5 szklanki mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku(...)niewielką łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej, od czasu do czasu maczając ją w odłożonym oleju (by ciasto nie kleiło się do łyżki). Smażyć do złotego koloru. Usmażone pączki odkładać na bibułkę do odsączenia. Ja na tym etapie zakończyłam, bo nie chciałam wkładac w nie więcej cukru. Natomiast można je jeszcze ciepłe obtoczyć w drobnym cynamonowym cukrze (drobny cukier

Państwo Wojtczuk gotują
Pyszne drożdżowe pierogi z morelą i migdałami 164

smaczne. Dzisiaj pokażę wam mój pomysł na wykorzystanie ciasta drożdżowego. Była już pizza, i chałka, było calzone , i były też drożdżowe rogaliki w wersji mini. Ale to po sukcesie drożdżowych pączków z piekarnika   klik  postanowiłam przygotować coś innego. Na myśl przyszły mi pierogi, ale nie gotowane lecz pieczone. A jak pierogi to też musiały być nadziewane niesamowicie smacznym(...)postaci dwóch łyżeczek dodane na samym początku służy jako pożywka dla drożdży. To na tyle. Zapewniam że są Pyszne...Polecam. Składniki:  Na ok. 10-12 sztuk Na ciasto drożdżowe :  15 g świeżych drożdży lub 30 g suszonych (instant) 1,5  łyżeczki cukru 70 ml ciepłego mleka ( w temperaturze ok 40 st C) szczypta soli 2 żółtka

vaniliowoczekoladowa
Pączki zestawienie przepisów + Pancake Day :) 122

Kochani do wyboru, do koloru, przedstawiam moją historię domowych pączków :) TŁUSTY CZWARTEK: Pączki tradycyjne Pączki parzone drożdżowe Wyborne pączki parzone z kremem waniliowym Pączki-oponki parzone lukrowane Bananowe mini pączki orkiszowe Wytrawne mini pączki ser(k)owe PANCAKE DAY :) Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Naleśniki z twarożkiem i owocami w syropie Placuszki jogurtowe

coolinarny