791. Dyniowa owsianka. 209Dyniowa owsianka z jagodami goji, daktylami i pekanami;jogurtem naturalnym Robiliście już coś z jarmużu? Nigdy go nie jedliście(piliście?). Zajrzyjcie tutaj. :)A jutro
More food, love and dreams
Ciastka z masłem orzechowym i mleczną czekoladą 333Pyszne, pulchniutkie i duże ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady :) Przepis znalazłam na stronie Marthy Stewart, a do przygotowania użyłam domowego masła orzechowego. Zapraszam do
My Culinary Art
Masło orzechowe 245Poniżej przedstawiam przepis dla wszystkich orzeszkożerców - na domowe masło orzechowe. Początkowo umieściłam orzeszki w misie automatycznego blendera. W życiu się tak nie umordowałam, a efektów brak
My Culinary Art
Tagliatelle w sosie śmietanowym z dodatkiem pesto 297Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Miałam ostatnio chęć na makaron z jakimś sosem. Wymyśliłam więc sos składający się z dodatku słodkiej śmietany, boczku i pesto z suszonych
Marta Gotuje
Tartaletki z gęsią i kasztanami 235Tartaletki to kruche ciasto wypełnione nadzieniem. Nie zawsze muszą być podawane na słodko, można również na słono. Dzisiaj zrobiłam je z piersią z gęsi, kasztanów i
Oryginalny smak
Korma z kurczaka 561Korma (Qorma) to wyjątkowo aromatyczne danie kuchni indyjskiej. Sporządzana jest na bazie przypraw i jogurtu. Ta charakterystyczna potrawa, swoim niepowtarzalnym smakiem zachwyci każdego… Musicie spróbować
Oryginalny smak
Tartaletki z masą migdałową i gruszką 224Przepis z programu „MasterChef Australia”, ale… zmodyfikowany Tartaletki są bardzo smaczne i pięknie się prezentują. Podanie gruszek w taki sposób… robi wrażenie
Oryginalny smak
Śliwki pod migdałową kruszonką 243Śliwki zapiekane pod migdałową kruszonką, czyli crumble ze śliwkami. Pyszny i prosty deser, który najlepiej smakuje podany na ciepło. A w towarzystwie lodów śmietankowo-waniliowych to
Oryginalny smak
Suszone morele faszerowane orzeszkami ziemnymi i daktylami 240Suszone morele po brzegi nadziane farszem z orzeszków ziemnych i daktyli z nutką cynamonu. Ciekawa i zdrowa propozycja na przekąskę Składniki:200 g suszonych moreli (miękkich
Oryginalny smak
Keks 244Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne ciasto z dużą ilością bakalii. Jest miękkie i aromatyczne. Długo utrzymuje świeżość. Małymi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia
Marta Gotuje
Słonecznikowo-migdałowe pancakes 238Początkowo miały być omletem, ale kobieta zmienną jest i powstały pancakes. Chrupiące, a zarazem puszyste. Po ząbkach delikatnie zgrzytał słonecznik i mimo tego, że nie dodałam
Czarnawisienka
Delikatne spaghetti z cukinią i prażonymi migdałami 294Delikatne, aromatyczne i wiosenne. Zielona cukinia fajnie komponuje się z prażonymi migdałami. Nawet mojej mamie smakowało, choć nie lubi ona eksperymentów. Pogoda brzydka.. pada
Czarnawisienka
Marchewkowo-migdałowe ciasteczka 285Ciasteczka upiekłam na wycieczkę szkolną. Czy smakowały? Mi bardzo.Delikatne, lekko wilgotne, z mocnym posmakiem cynamonowym. Nie dość, że smaczne to i bardzo dobre dla naszego zdrowia
Czarnawisienka
Peanut butter granola bars- welcome to PARADISE 257Uwielbiam batony granola- od kilku miesięcy to moja miłość- DOSŁOWNIE. Mogłabym jeść je non stop. Podobnie jest z orzeszkami ziemnymi, a szczególnie w postaci masła- nie
peanutbuttermonster
Pani Walewska 257Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pani Walewska to ciasto zwane również pychotką. Kruche placki z bakaliami oraz powidłami śliwkowymi przełożone masą budyniową. Ciasto stało
Marta Gotuje