Nasze wspólne weekendy z ciastami czyli wydarzenie utworzone przez Ciasto na niedzielę tym razem Ciasto na zimno bez pieczenia [ klik ] bo upał i trzeba się ochłodzić
Moje Małe CzarowanieJest. Pierwszy śnieg. Za jego sprawą aura nabrała zdecydowanie odmiennego charakteru. Powoli czuć atmosfere zbliżających się świąt (na co wskazuje nawet zmiana szaty graficznej na blogu
My simple kitchenNie może być inaczej, rabarbalove love trwa jeszcze i tym razem w wersji na jeden kęs. Znalazłam przepis na Moje Wypieki [ klik ] i jak zwykle nie
Moje Małe CzarowaniePłatki jęczmienne; z bananem i truskawkami; nerkowce i jagody goji O dziwo pierwszy raz w czystej postaci, zawsze były jako dodatek do innych, dzisiaj
More food, love and dreamsJak już wiecie i wcześniej pisałam wszystko co zielone i jadalne można przerobić na pesto czyli zielony sos do makaronu w stylu włoskim lub pastę do
Moje Małe CzarowanieWitajcie :) Dzisiejszy wpis (i dzień) jest szczególnie ważny, z tego względu, iż jednemu z nas przybył kolejny rok w metryce. ;) 🎈 Z tej okazji upiekłam ciasto z
W kuchni KatieKasza manna na waniliowym mleku sojowym; z gruszką i nerkowcami Nie wiem czemu, ale tą kasze lubię najbardziej taką wyskrobywaną prosto z garnuszka ;)
More food, love and dreamsCzy robicie własną, domową granolę i do tego zdrową i pachnącą owocami które kochacie ? ja tak robię. Te sklepowe granole pełne E - coś po prostu mi
Moje Małe CzarowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Dorsz w orzechowej panierce przełamuje wszelkie stereotypy na temat ryb. Kiedy byłam dzieckiem niespecjalnie lubiłam dania rybne. Nie wiem czym …
My Blueberry CornerDzisiejsze połączenie składników to mistrzowskie połączenie. W cieście jest suchy mak i cytryna a w kremie migdały, wieńczy dzieło kwaskowaty rabarbar. Dla mnie idealnie a dla
Moje Małe CzarowaniePrzed święta wielkanocnymi można było za zakupy w Lidlu dostać książkę "Cukiernia Lidla" napisaną przez mistrza cukiernictwa Pawła Małeckiego. Książka jest nie tyle co
Bernika - moj kulinarny pamietnikTo chleb najprostszy z najprostszych. Musimy tylko łyżką wymieszać ciasto, zostawić na dwie godziny do wyrastania i upiec. Tak przygotowany chlebek jest pyszny, ma bardzo chrupiącą
Plate of JoyNasiona chia, czyli szałwii hiszpańskiej są częstym gościem w deserech w naszym menu. Ten przepis najprostszy jaki można wymyśleć znalazłam tutaj [ klik ] i budyń tak zrobiony
Moje Małe CzarowaniePaella czyt. paeja to danie kuchni hiszpańskiej z ryżu i dodatków. Ja przygotowałam paellę z makaronu wygladem przypominającego ryż. W rezultacie takiej podmiany wyszło danie pyszne
Moje Małe CzarowanieTarta to najszybsze ciasto świata przynajmniej dla mnie. Wystarczy wylepić blachę ciastem, zrobić jakieś płynne wnętrze, dodać owoce i do pieca, potem już tylko zajadamy i
Moje Małe Czarowanie