orzechy - 16941 przepisów (strona:916/1130)

Tydzień w moim telefonie V 97

znajdziecie. Skupię się na blogu i tutaj będę aktywnie działać. A na następną niedzielę planuję wyniki rozdania - już teraz serdecznie Was zapraszam !   * jesienne ozdoby czyli świece , orzechy i pachnące suszki * tak o reklama ryb z kutra - a do morza daleko * moja dynia do ozdoby * cynamonowa herbatka z Bistro * pierwsze drinki z Cin Cin - tutaj z limonką i cytryną * tutaj

Magiczne Życie Marty
*** Zapachy w moim domu , w mojej kuchni *** Piątki z Yankee Candle SUGARED APPLE / RED APPLE WREATH 92

Iście świąteczny. Wosk Red Apple Wreath znajdziecie tutaj. Wosk w czerwonym kolorze z wieńcem z zielonych gałązek sosnowych i jabłuszkami. Zapach słodkich czerwonych jabłek, szczypty cynamonu, syropu klonowego i orzechów włoskich. Szału na mnie nie zrobił, ale warto mieć coś świątecznego.   W sklepie goodies.pl znajdziecie woski Yankee Candle

Magiczne Życie Marty
11 SANTE znaczy zdrowie - Recenzja Musli 105

błonnikowe z kokosem 200g Kompozycja zbóż i owoców tworząca musli błonnikowe to kolejna śniadaniowa propozycja firmy SANTE. Chrupki zbożowe z pszenicy, żyta, owsa, jęczmienia oraz gryki w połączeniu z orzechem kokosowym i owocami tworzą wyjątkową śniadaniową recepturę na każdy dzień. Dodatkowo musli błonnikowe zawiera płatki pszenne oraz kukurydziane. Musli błonnikowe z kokosem wyróżnia się nie tylko smakiem, ale przede wszystkim

Magiczne Życie Marty
Bajaderka 149

mlecznej czekoladzie i wiórkach kokosowych dorównują tym ze sklepowej półki! Powiem więcej - są o niebo lepsze! Składniki : * pokruszony biszkopt lub inne ciasto np murzynek * łyżka kakao * dowolne bakalie i orzechy posiekane drobno * 2 łyżki dżemu truskawkowego * polewa czekoladowa bądź rozpuszczona mleczna czekolada * wiórki kokosowe Przygotowanie : Wszystkie składniki wyrobić tak by powstała kula. Podzielić ją na mniejsze kuleczki. Obtoczyć w czekoladzie

Magiczne Życie Marty
Mus czekoladowy z chili tylko na święto czekolady 118

kogel mogel. Kremówkę ubić na sztywno, czekoladę rozpuścić i przyprawić chili. Kremówkę wymieszać z przestudzoną czekoladą i koglem. Przełożyć do pucharków i dowolnie ozdobić. U mnie posypka z orzechów, kakao i czekolady

Magiczne Życie Marty
Domowe pralinki nadziewane 128

Może i Wam podsunę pomysł, by w tym roku zamiast tej kupnej bombonierki, podarować pyszne nadziewane pralinki. Składniki : * 2 tabliczki dobrej jakościowo gorzkiej czekolady * dowolne, ulubione nadzienie - u mnie orzechy laskowe, migdały oraz mus mango Przygotowanie : Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie wypełnić foremkę silikonową przeznaczoną do czekoladek. Wstawić do lodówki na pół godziny. Czynność powtórzyć raz jeszcze

Magiczne Życie Marty
Czekoladowy piernik najeżony bakaliami 181

Cześć!Ciasto, które dzisiaj prezentuję, to ciasto, które zaserwowałam swojej rodzince na święta.Wyborny piernik, pełen pysznych bakalii, pokryty polewą czekoladową i pokryty kolejną porcją bakalii

Pora coś zjeść
Guacamole 180

przystawką na przyjęciu weselnym. Niestety nie pamiętałam jego smaku i cóż, wiele straciłam :).Kto jadł awokado ten wie - dojrzałe awokado o konsystencji serka, czy też masła i o smaku orzechów mmm. Pycha!Z kolei kilka dni temu miałam okazję spróbować guacamole. Postanowiłam zrobić swoją wersję :)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Sernik walentynkowy 145

macie jeszcze pomysłu? To macie tu kilka wskazówek...Ten pyszny krem jest produkowany od 1940 roku. Można go kupić prawie na całym świecie. Głównymi składnikami jest czekolada i orzechy laskowe. Firma pochodzi z Włoch.Teraz pewnie nie macie już żadnych wątpliwości, że chodzi o markę Nutella®!Ten pyszny sernik z dodatkiem tego słynnego kremu czekoladowo-orzechowego, który polecam Wam przygotować

Pora coś zjeść
Toscakaka 270

obecną :-) ) na 1 miejscu wśród moich ulubionych ciast!Delikatne i wilgotne ucierane ciasto, a na wierzchu migdały w karmelu, mmmm... niebo w gębie!Z powodzeniem migdały możecie zastąpić np. orzechami włoskimi - taką wersję też już robiłam i kilka osób może potwierdzić, że jest równie wyborna jak oryginał!Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Camembert z bakaliami 139

jednak nieco go zmodyfikowałam. Serek camembert z płynnym wnętrzem, słodkie bakalie i sałata równoważąca słodki smak. Przekąska dająca dużego kopa energetycznego, idealna dla studentów, w końcu nadchodzi sesja, a orzechy są Waszym przyjacielem w tym czasie :-). Szybko się ją przygotowuje i możecie do niej wykorzystać takie bakalie, jakie znajdziecie w swoim domu. Gorąco polecam!Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej

Pora coś zjeść
Kuleczki z płatków owsianych 338

kokosowych- schłodzić w lodówceKulki owsiane najlepiej smakują na drugi dzień, gdyż wielogodzinny pobyt w lodówce powoduje, że masa jest mocno zwarta. Do obtoczenia kulek można użyć np. drobno startych orzechów, ale ja najbardziej lubię wariant z wiórkami kokosowymi

Smakołyki Bereniki
Ciastka z płatków owsianych 37289

będzie się lepić do dłoni, ale powinno mieć konsystencję pozwalającą na formowanie ciastek- dla ułatwienia można moczyć dłonie w zimnej wodzie, potem formować z ciasta kulki trochę większe od orzecha włoskiego - kulki spłaszczać tak, żeby powstało ciasteczko grubości około 1-1,5cm- układać na papierze do pieczenia w lekkich odstępach- piec w 180stopniach przez 25 minut- ciastka powinny być zrumienione

Smakołyki Bereniki
Korzenne ciasteczka owsiane 404

mieszamy (najlepiej nożem lub łyżką)- ciasto będzie mocno klejące, ale nie dodajemy więcej mąki, dla ułatwienia przed rozpoczęciem lepienia ciasteczek możemy zanurzać dłonie w zimnej wodzie - formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczając- na talerzyk wysypujemy łyżkę mąki i każde z ciastek lekko oprószamy od spodu, aby nie kleiło się do papieru na blasze- tak uformowane ciastka wykładamy

Smakołyki Bereniki
Strucla makowa 340

przedstawić poniżej.Mój makowiec to połączenie ciasta krucho-drożdżowego z aromatyczną masą makową, nie dodaję do niego bakalii, gdyż jestem zwolenniczką mniej słodkich makowców, a duża ilość rodzynek czy orzechów potęguje jego słodycz. Bakalie za to chętnie widzę w wigilijnej kutii albo świątecznym keksie.Aby rozpocząć przygotowania do makowca, należy wybrać mak, którego użyjemy do naszego wypieku. Tradycyjny, który wymaga zmielenia

Smakołyki Bereniki