Marchewkowe scones z nerkowcami*; z dom. dżemem brzoskwiniowym *z pure Ta chwila czasu odpoczynku, nie robienia dosłownie niczego zdecydowanie mi się przydała. A teraz
More food, love and dreamsSkładniki: na 3 porcje 2 filety z kurczaka (400g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka świeżego imbiru 2 ząbki czosnku sos sojowy ocet ryżowy 0,5
Luźna KuchniaOstatnio proponowaliśmy Wam sernik tiramisu i nie da się ukryć, że zyskał Wasze solidne zainteresowanie dlatego dzisiaj kolejne ciacho z tej serii. Tym
Kuchenne WariacjeBatatowe płatki jaglane; z gruszką i nerkowcami dziwnie tak, bo jeszcze to takie odległe było, jeszcze takie dorosłe, dzisiaj sama się stroję i
More food, love and dreamsWczoraj przypomniało mi się, jak jeszcze niedawno miałam obsesję na punkcie wszelkich wegańskich serników. Przyznam, że brakowało mi ich smaku, dlatego szybko pobiegłam do kuchni, otworzyłam
healthy dreamsNa taki poniedziałek czekałam od ostatniego dnia wakacji. Odpoczynek, zero szkoły, czas dla siebie i przede wszystkim dużo snu! Od października moje weekendy trwają jedynie jeden
healthy dreamsRobienie kanapkowych smarowideł powoli staje się moim hobby . Możecie się ich tu spodziewać coraz częściej, zwłaszcza, że od niedawna jestem w pewnym sensie zmuszona do robienia
healthy dreams....brzmi pysznie prawda? Tak też smakuje. Banan, masło orzechowe i czekolada to chyba najlepsze trio kulinarne na świecie. Pasuje do wszystkiego począwszy od omletów, przez kanapki
Chocolate Muffin BlogBardzo prosty deser dziś mam dla Was moi mili a jakże pyszny i aromatyczny. Wszystkim zapracowanym polecam, robi się szybko i szybko znika, brzuch się cieszy
Moje Małe Czarowanie~migdałowy* pudding z tapioki z prażonymi migdałami~ *na mleku ryżowo-migdałowym Wczoraj kuleczki w formie nasion chia, a dzisiaj kuleczki w formie tapioki :) Oba produkty bardzo
breakfast of dreamsDeser pyszny, szybki i bardzo aromatyczny. Polecam wszystkim zapracowanym bo wymaga on bardzo mało czasu a efekt super. Do produkcji użyłam wody różanej własnej produkcji [ klik
Moje Małe CzarowanieZima to czas, gdy ciepłe śniadanie powinno pojawiać się na stole. Rozgrzewa i syci, tym samym dając energię do przetrwania dnia w
kolorowotorcikowoNie ma nic lepszego jak pyszne wilgotne ciasto, a jednocześnie puszyste i naszpikowane bakaliami :) Takim ciastem jest właśnie makowiec japoński, który również
Kuchenne WariacjePrzepis na keksa dostałam od mojej drogiej przyjaciółki Krysi. Ciasto okazało się być wybitnie smaczne, pachnące i wilgotne. To zdecydowanie najlepszy keks, jakiego jadłam. Polecam! Przepis
Przepisy AleksandryZawsze przy opisywaniu książek robimy z nich również jeden przepis (czasami więcej :) ). Chcemy się przekonać czy przedstawiane przepisy faktycznie wyjdą tak
Kuchenne Wariacje