orzechy - 16941 przepisów (strona:859/1130)

Ciasto budyniowe-torta, budini 350

szkl.mąki, 1/2 szkl.cukru pudru,2 łyżki proszku do pieczenia,4 białka,2-3łyżki gstej śmietany,20dkg masla lub margaryny,4 żółtka,2 szkl.cukru,powidła sliwkowe,orzechy 1 szkl

w mojej kuchni
Białe noce w Sankt Petersburgu ---Notti bianche a San Pietroburgu 151

Białe noce w Sankt Petersburgu-czyli Pluszki , rosyjskie bułeczki   bułeczki,  mogą być  z serem, orzechami,makiem, , cynamonem lub po prostu z Waszym ulubionym dżemem...  Są przepyszne. Przepis z tej strony   ,bardzo polecam! Składniki na 16 bułeczek: 325 ml letniego mleka 50 g roztopionego masła 1,5 łyżeczki majonezu 500 g mąki pszennej 50 g cukru

w mojej kuchni
COŚ na ZĄB --BADAMBURA ------Qualcosa per DENTE --BADAMBURA 160

SKŁADNIKI NA NADZIENIE: 100 g zmielonych orzechów laskowych bez skórki 100g cukru szczypta kardamonu mielonego  DODATKOWO:  ok. 4 łyżek masła, roztopionego do posmarowania ciasta cukier puder do oprószenia WYKONANIE Mielone migdały, cukier ,kardamon mieszamy razem, do uzyskania gęstego nadzienia =Drożdże wymieszać z odrobiną cukru i zalać ciepłym mlekiem, wymieszać i odstawić aż drożdże zaczną pracować. Do miski robota

w mojej kuchni
makośliwka ciasto ------ Cake makośliwka 599

warstwe kremu i równomiernie smarujemy.Następnie przykrywamy  drugim plackiem i lekko dociskamy.Na wierzch smarujemy pozostalym  kremem ,Wstawiamy  do lodówki, na ok. godzinę.Następnie  posypujemy zmielonymi orzechami i i posiekanymi rodzynkami. Smacznego :) Ingredienti: torta      100g mandorle tritate , sbucciate      100g cocco disidratato      Zucchero semolato

w mojej kuchni
Ciasteczka maślane z pistacjami. 153

chwilę ucierać. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i połączyć składniki. Na sam koniec dodać mleko i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce i lekko spłaszczamy. Piec w 180 stopniach C około 15 minut. Studzić na kratce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dekorować ciastka smarując pasek czekoladą i posypać

O kuchni z uczuciem
WEGAŃSKA PASTA Z PESTEK DYNI I SŁONECZNIKA 179

dzisiejszą pastą. Dobra, koniec gadania zapraszam do kuchni :-)  Składniki: 100 g pestek słonecznika  100 g pestek dyni  3 łyżki dobrego gatunku oliwy lub oleju z orzecha  sól malutki ząbek czosnku  Sposób przygotowania:  Pestki namoczyć na całą noc, najlepiej w pojemniku z przykrywką. Po tym czasie przepłukać gorącą wodą i zblendować razem z czosnkiem. Dodać

pieprzny smaczek
Sernik wiedeński mojej babci 120

jajek   1 kostka masła 2 szklanki cukru 1 cytryna 3 cukry wanilinowe   2 łyżeczki proszku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kaszy mannej 1 olejek migdałowy migdały, orzechy rodzynki – według uznania Żółtka z cukrem ucierać mikserem około 5 minut, dodać masło i ucierać dalej około 2-3 minut. W dwóch porcjach dodać twaróg, rozkręcić. Następnie dodać skórkę

Humanistka w kuchni
Dietetyczne lody a la nutella 158

łyżek chudego mleka 1 żółtko kilka kropli aromatu migdałowego Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę i zamrozić. Wyjąć 15 minut przed podaniem. Porcje nakładać łyżką do lodów. Udekorować, np. orzechami. Uwaga: Lody są bardzo słodkie

Humanistka w kuchni
"Hiszpański bufet śniadaniowy" w restauracji Leniviec 169

serwowanym pieczywem były bagietki, które bardziej kojarzą się z Francją niż Hiszpanią. Na przystawkę wybrałam ser brie przyozdobiony rukolą, marynowane w przyprawach czarne oliwki, rulonik z serów żółtych z orzechem laskowym w środku, churros polane czekoladą i oczywiście bagietkę. Do picia wybrałam kawę latte (10 zł). Wszystko było świeże i smaczne, a porcje odpowiedniej wielkości. Następnie do zjedzenia wybrałam tortilla

Projekty ze smakiem
Ciastka owsiane z bakaliami, bez masła ( 470 kcal / 100 g) 317

ciastek):  100 g płatków owsianych górskich 1 jajko 40 g miodu 35 g cukru brązowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatki: 45 g zmielonych orzechów włoskich (w trakcie miksowania na brzegach pojemnika zaczyna tworzyć się "masło") 20 g łuskanego słonecznika 20 g pokrojonych suszonych daktyli 30 g rodzynek 20 g sezamu 10 g płatków migdałowych 20 g pokrojonych suszonych

Malowane smakiem
Koktajl kawowy. 210

dużymi ziarnami, wspaniałym wyglądem i intensywnym smakiem. Ma idealną kremową konsystencję, dzięki lżejszemu paleniu możemy odkryć jej naturalne właściwości i poznać fenomenalny smak. Z każdym łykiem poczujemy zniewalające aromaty: orzechów, ziół, miodu i przypraw. Tę jak i wiele innych odmian tego "nektaru bogów" znajdziemy u Przyjaciół Kawy . Wybór zapiera dech, a każdy znajdzie tu coś dla siebie

Malinowe Pocałunki
Pączki mini 955

być jednolita konsystencja). Do szerokiego garnka wleć tyle oleju, aby pączki mogły swobodnie pływać, rozgrzać olej (przeprowadzić test wrzucając odrobinę ciasta). Za pomocą 2 łyżek formować kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na rozgrzany olej. Łyżkę maczać w zimnym oleju, aby ciasto nie kleiło się do niej. Pączki podczas smażenia powinny same się obracać. Wyjąć, gdy będą miały lekko brązowy

Kuchcik gotuje
Pyszna pianka orzechowe latte macchiato. 721

firma z mojego rodzinnego miasta, więc zapraszam Was do zapoznania się z ich bardzo bogatą ofertą. Składniki: 750 ml wypasione skondensowane niesłodzone mleko Mlekovita   słodzik o aromacie orzecha laskowego/cukier waniliowy 9 łyżeczek żelatyny 3-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej bita śmietana i owoce do dekoracji Wykonanie: Mleko skondensowane niesłodzone Mlekovita mocno chłodzimy w lodówce- minimum całą noc. Przygotowujemy tortownicę wykładając

Malinowe Pocałunki
Blok czekoladowy (czekoladopodobny) 199

masła 2 szklanki mleka w proszku  (pełnego, nieodtłuszczonego i niegranulowanego) ewentualnie kilka kropli ekstraktu waniliowego 250 - 300 g herbatników 1 lub 2 suche wafle  można również dodać: orzechy, migdały, kandyzowaną skórkę pomarańczy, rodzynki, żurawinę Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pokrojone na kawałki masło, a kiedy się rozpuści dosypujemy mleko w proszku, kakao

bistro mama
Roladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim 253

ilości sera potrzeba około 30 litrów mleka. Współcześnie, podążając za kulinarnymi upodobaniami klientów producenci wzbogacają ser różnego rodzaju naturalnymi dodatkami takimi jak: suszone zioła i owoce, czosnek a nawet orzechy włoskie czy oliwki.  Okres leżakowania sera jest także znacznie krótszy. W 2005 roku Ser Koryciński „Swojski” został wpisany na listę produktów tradycyjnych w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zaś

Kuchnia Danusi