przygotowaną kruszonką posyp ciasto. Następnie piecz całość 45 minut w 180 °C. W poszukiwaniu słodkich wypieków Z dzieciństwa pamiętam, że moja mama nie była mistrzynią ciast. Robiła pyszne rożnego rodzaju placki, naleśniki, omlety natomiast oprócz jakiś pojedynczych przypadków, pieczenie było jej obce, tak z resztą zostało do dzisiaj
kuron.com.plSkładniki: (2 porcje) Omlety 4 jajka szczypta soli 4 łyżki mąki pszennej kawałeczek masła Klementynki 10 klementynek 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru
Delicious PlaceDzisiaj znowu zaszczycę Was przepisem na słodko🍰😀 Nie wiem, czy zauważyliście, ale jestem uzależniona od omletów i jajek😆 To jest moje danie nr 1 na liście śniadań i praktycznie codziennie je spożywam😍 Jak zapewne wiecie, jaja mają dużo wartości odżywczych i nie ma dziennego czy tygodniowego limitu spożycia. Możesz ich zjeść nawet 30 tygodniowo! (ja tak jem😅) Najlepiej
Zdrowie i pysznie na talerzuposmarować preferowaną słodyczą i konsumować jeszcze ciepły. Ja wierzch ozdobiłam domowym dżemem śliwkowo czekoladowym z karobem oraz płatkami kokosowymi. Jeśli ktoś chce ominąć słodki dodatek konfitury na wierzch - nie polecam! w tym cały urok tego omletu :) - można dodać do ubijanych białek 1 łyżeczkę stewii/ksylitolu lub innego słodzika
Grunt to przepis!~wegański bezglutenowy marchewkowy omlet z tofu podany z domowym cynamonowym masłem słonecznikowym~ Wczoraj miałam nieprzyjemny dzień...zaczynając od prawie godzinnego czekania w kolejce do lekarza po
breakfast of dreamsKolejny weekend czas zacząć, jakie macie plany? u mnie sprzątanie (już wykonane), nauka, gotowanie i znów nauka;p jakoś nie mam pomysłu na dzisiejszy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsezonowymi dodatkami, najlepiej takimi co świetnie do siebie pasują. Tak jest w tym przepisie – przepyszne połączenie zdrowego bobu, słonej fety i słodkiej dymki. Wszystko zapieczone w delikatnym, puszystym cieście jajecznym. Składniki (na 1 omlet): 2 duże jaja pół szklanki ugotowanego bobu 2 cebulki dymki – pokrojone w krążki 50g twartego sera feta pieprz do smaku odrobina tartego parmezanu łyżka
Smaczna StronaJest tak uniwersalne, że można je serwować o każdej porze dnia, z dowolnymi, ulubionymi dodatkami. Znany już w starożytności - omlet, stał się bardziej popularny od XVII wieku, kiedy to jego recepturę ulepszono we Francji. Może być podawany słodki lub wytrawny i nieomalże każdy kraj na świecie ma na niego indywidualną, unikalną recepturę. Ja pamiętam z dzieciństwa omlet jaki
Codzienne GotowaniePlacki z jogurtem, suszoną żurawiną i jabłkami, jak dla mnie świetny obiad, kolacja czy podwieczorek. Podaję gorące, zimne, z cukrem pudrem, miodem lub syropem, zazwyczaj na
Zasmakuj Kuchnilekki i puchaty, wywodzący się z kuchni polskiej Grzybek, to nic innego jak popularny... omlet biszkoptowy! Nieskomplikowany i szybki, przygotowany z ubitych białek połączonych z żółtkami i mąką, w zależności od potrzeby- w wersji słonej lub słodkiej. Dzisiaj miałam ogromną chęć na słodką i do tego kakaową wersję Grzybka :) Zapraszam więc(...)smaczną propozycję pod postacią grzybka czekoladowego polanego gorącymi owocami- idealnego na leniwe śniadanie (kiedy to czas Nas nie goni), tudzież słodki podwieczorek, podany dodatkowo np. z kleksem bitej śmietany czy jogurtu naturalnego. Pyszności!!! :))) 2-3 porcje Omlet czekoladowy: * jajka- 3 szt. (żółtka i białka oddzielnie) * cukier trzcinowy- 1 czubata łyżka * kakao- 1 czubata łyżka * mąka pszenna- 1 czubata łyżka * sól
Kraina Miodem PłynącaCudny delikatny i puszysty omlet, maślany smak! Smakuje z różnymi farszami, może być na słodko (z konfiturą, kawałkami owoców) lub zupełnie na wytrawnie. Wtedy możecie dodać do jajecznej masy sypaną paprykę ostrą, majeranek, pieprz oraz ulubione dodatki. Polecam na kilka sposobów – dziś z papryką, jutro z sosem pomidorowym z natką pietruszki, pojutrze z pomidorkami i fetą posypane świeżymi(...)łyżce-dwóch oleju razem z cebulką na patelni roztapiamy masło, wlewamy jajka i smażymy na małym ogniu przez 3-4 minuty aż zobaczymy, że jest lekko ścięty na górze, omletu nie przewracamy na drugą stronę, patelnię unosimy do góry i lekko potrząsamy, by omlet się odkleił, wtedy układamy nasz paprykowy farsz zwijamy omlet drewnianą łyżką lub płaskim talerzem na pół
Zasmakuj Kuchniminut, następnie obracamy omlet na drugą stronę (najlepiej przełożyć go na drugą patelnię z również wcześniej rozgrzanym masłem). Smażymy z drugiej strony. Gotowy omlet polewamy śmietanką/jogurtem a następnie posypujemy owocami. Jeśli wg nas jest mało słodki posypujemy cukrem pudrem
Mania WypiekaniaJesień jest odczuwalna coraz bardziej... również o poranku, kiedy temperatura nie przekracza piętnastu stopni, a jedyną przyjemną rzeczą jest kubek gorącej herbaty i pyszny omlet. Jako dodatki do śniadań wybierzmy jabłka, cynamon i śliwki - tak słodkie o tej porze roku. Dodajmy do nich czekoladę, aby chociaż na chwilę odpędzić jesienne chłody. Składniki: 3 białka 2 żółtka 1 łyżka otrębów owsianych(...)czekolady Białka ubić, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać cynamon i otręby. Wylać ciasto na rozgrzaną patelnię i smażyć ok 5 minut. Przełożyć na talerz, posmarować powidłem, ułożyć plasterki jabłka. Omlet można polać gorzką czekoladą, posypać rodzynkami lub orzeszkami. Wartości odżywcze: 248 kcal
Chocolate Muffin Blogwiele sposobów, począwszy od tych klasycznych z szynką, serem, warzywami i rozmaitymi ziołami poprzez połączenia z rybami czy też wersje na słodko. Kompozycja smaków stale się poszerza i może zaskoczyć niejednego smakosza. Dziś u nas omlet z suszonymi pomidorami i porem, którego śmiało można zastąpić cebulą. Dodatkowo został upieczony on bez tłuszczu. Omlet z suszonymi pomidorami i porem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiorzechów nerkowca podkreślony nutą słoności - po prostu cudo! Masło z nerkowców stanowi świetny dodatek do wszelkich kanapek, wafli, krakersów, placuszków, naleśników, omletów itp. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Wybornie smakuje z dodatkiem słodkich owoców, dżemów a także czekolady! Z tego przepisu < klik > zrobiłam czekoladowe naleśniki budyniowe (zamiast budyniu śmietankowego dałam czekoladowy), posmarowałam(...)pół na pół masłem z nrkowców i kremem czekoladowym - efekt był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów. Ja z powodzeniem użyłam go przy robieniu Mini serniczków orzechowych , gdzie dodany do masy
Kto ugości moich gości?