MIZERIA Z RZODKIEWKĄ Składniki: - 1 zielony ogórek - pół pęczka rzodkiewki - sok z 1/3 cytryny - 18 0ml śmietany 18% - 400ml kefiru - 2 łyżki poszatkowanego koperku - 2 łyżki poszatkowanego szczypiorku - 1 łyżeczka lubczyku otartego - 3 łyżki cukru - 2 łyżki przyprawy "Kucharek" - pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Sposób przygotowania: Obieramy ogórka i trzemy na dużych oczkach tartki. Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końce
Mentor Smakudomowy pełnoziarnisty bajgiel z makiem podany z sałatą, wędliną i jajecznicą,pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, ogórki konserwowe (zdjęcie pod tytułem, "o matko, ale późno") Dla takich rzeczy mogę co jakiś czas zrobić wyjątek i zjeść wytrawne śniadanie <3 Nie wiem czemu, ale zawsze jak robię bajgle(2 raz >.<) to nie wychodzą one takie puszyste są raczej
More food, love and dreamsplacki z gruszką; masłem słonecznikowym, miodem i jogurtem Moja kochana mama zrobiła ogórki małosolne A, wczoraj tak sobie dogadzałam
More food, love and dreamsCukiniowe gofry z oregano i serem żółtym; keczup, pomidor i ogórki małosolne Jedna podróż, a jechałam chyba wszystkimi środkami lokomocji jakie przychodzą mi do głowy, pociąg, autobus, metro, tramwaj, by na koniec wsiąść do samochodu xd Ale, nie żałuję, nawet po tak małej ilości
More food, love and dreamssurówek. Podanie surówki w makaronie to świetny pomysł na odmianę na Naszym stole, a do tego smacznie. Składniki: 20 dużych muszli-makaron pęczek szczypiorku 1 dymka peczek rzodkiewek pół ogórka węża 1/3 kapustki pekinki górnej części 1 zielona papryka garść kiełek rzodkiewki 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz,sół-do smaku łyżka oleju-do gotowania makaronu(...)Wykonanie: Paprykę,dymkę kroimy w kosteczkę,szczypiorek siekamy.Rzodkiewkę i ogórka ścieramy na tarce na duzych oczkach.Pekinkę drobno kroimy.Wszystko wkładamy do miseczki,dodajemy kiełki,mieszamy,wlewamy oliwe,ocet,doprawiamy wg uznania.Mieszamy W osolonej wodzie na małym ogniu gotujemy al dente makaron,wlewamy do wody łyżkę oleju zeby makaron się nie posklejał.Ugotowany makaron przelewamy zimna wodą,studzimy.Zimny napełniamy farszem
Z Majeczką w kuchniBardzo dobra sałatka warzywna z paluszkami surimi. Świetna na wizytę gości, idealna przekąska. Składniki: 1 opakowanie paluszków surimi 1 puszka kukurydzy 5 jajek 1 zółta papryka 1 ogórek wąż pół pęczka koperku 3 łyżki majonezu sól morska Kamis pieprz młotkowany z kolendrą Kamis Wykonanie: Paprykę i ogórka kroimy w kostkę, dodajemy drobno pokrojone jajka ugotowane na twardo, odsączoną kukurydzę
Z Majeczką w kuchniNiezawodny pyszny dodatek do wędlin , szaszłyków, karkóweczki,schabu..Pyszny Składniki: 200 ml gestego majonezu 150 ml smietany 18% 2 ogórki konserwowe 10 matynowanych pieczarek sok z 1/2 cytryny sól morska z pieprzem Kamis młynek do smaku Wykonanie: Majonez wymieszaj ze śmietaną.Dodajemy drobno pokrojone osaczone ogóreczki i pieczarki.Dodajemy sok z cytryny,doprawiamy sola i pieprzem wg uznania.Podajemy mocno schłodzony
Z Majeczką w kuchniPołączenie dla mnie i mojej rodziny idealne. Wyborne połączenie delikatności drobiu z sosem ..mniam..palce lizać! Składniki: 70 dag filetu zpiersi kurczaka 500 ml jogurtu greckiego 2 cebule 1 ogórek zielony wąż 4 zabki czosnku szczypta chili peczek koperku pieprz Kamis sól Kamis Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę większą.Doprawiamy solą i pieprzem.Marynata:cebule i 2 ząbki czosnku(...)kurczaka,dobrze mieszamy i odstawiamy na 2 godz do lodówki.Po tym czasei kurczaka osączamy z marynaty,nabijamy na patyczki szaszłykowe,pieczemy ok.20 minut wpiekarniku o tem.170 st. Sos:ogórka ścieramy na tarce,koperek i pozostały czosnek siekamy,łączymy wszystko z reszta jogurtu.Doprawiamy solą i pieprzem. Szaszłyczki podajemy z ćwiarteczkami upieczonych ziemniaków.Szaszłyczki maczamy w sosie jogurtowym
Z Majeczką w kuchniteż na lekką kolację i sprawdzi się również dla gości...wielozadaniowa sałatka Składniki: 1 garść makaronu Malma świderki Fussilli pół puszki groszku pół puszki kukurydzy 1 duży ogórek wąż pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku 2 duże łyżki majonezu sół morska pieprz mielony Wykonanie: Makaorn gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy,przelewamy zimna wodą. Przekładamy do salaterki. Wkrajamy(...)kosteczkę ogórka, rzodkiewkę w półplasterki, drobno posiekany szczypiorek. Dokładamy groszek,kukurydzę, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy
Z Majeczką w kuchniop.przyprawy do tostów i zapiekanek Podravka 2 cebule czerwone 2 pomidory tyle ile tostów tyle plastrów żółtego sera tyle ile tostów tyle plastrów ulubionej wędliny pęczek rzodkiewek 1 długi ogórek wąż masło Wykonanie: Jedną kromkę chleba tostowego smarujemy masłem, posypujemy przyprawą Podravki,układamy plaster wędliny, zółtego sera, plastry pomidory,cebuli, ogórka,rzodkiewek. Drugą kromkę posypujemy przyprawą, przykrywamy tosta, zapiekamy albo
Z Majeczką w kuchnipiórka Wykonanie: Na dno kazdego słoika wrzucamy plastereczki marchwi,koper,przekrojoną na mniejsze częsci połowkę cebuli,pieprz,listek laurowy.Ogóreczki układamy do słoików.Wszystkie składniki zaleway zagotowujemy,gorącą zalewamy ogórki,zakręcamy słoiki pasteryzujemy 10 minut
Z Majeczką w kuchniczasu, aż się ładnie zarumienią. W tym czasie przygotowujemy kanapki: smarujemy pieczywo odrobiną masła, układamy na bułce umyte listki sałaty, plasterek sera żółtego, plasterki pomidora i przekrojone na pół ogórki korniszony. Na warzywa kładziemy upieczone chipsy z boczku. Gdy woda w garnku się zagotuje lekko ją solimy, zmniejszamy ogień, aby delikatnie bulgotała, delikatnie wbijamy do niej jedno jajko. Czekamy
W kuchni Katiedrobno pokrojone ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy szczypta pieprzu cayenne 1 łyżka soku z cytryny 1/4 szklanki rodzynek Black Jumbo Skworcu 3 dojrzałe pomidory, pokrojone w kostkę 1/2 ogórka pokrojonego w kostkę 4 zielone cebulki dymki pokrojone w krążki 200 g tuńczyka w oliwie odsączonego GRAAL 3 łyżki posiekanych liści kolendry sól pieprz Wykonanie: Kaszę kuskus przygotować według instrukcji(...)przyprawy, kurkumę, pieprz cayenne i smażymy jeszcze minutę.Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok z cytryny. Zawartość patelni wykładamy do kaszy kuskus i całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy rodzynki, ogórek, pomidory, tuńczyka, cebulki dymki i posiekane liście kolendry. Doprawiamy do smaku i mieszamy wszystko dokładnie. Sałatkę odstawiamy do ostygnięcia i podajemy w temperaturze pokojowej. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie
Blondynka Gotujewody + odrobina 2 ziarnka ziela angielskiego 1 łyżka masła 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz + do podania: kasza gryczana, ogórek kiszony, natka pietruszki CZAS PRZYGOTOWANIA: OK. 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na cienkie kotlety (mi wyszło 7). Nacieramy solą i pieprzem. Pieczarki obieramy i kroimy(...)solą i pieprzem i redukujemy (ale tylko przez chwilę, śmietana bardzo szybko gęstnieje). Jeśli przesadzicie, dodajcie odrobinę wody. Mięso wkładamy z powrotem i mieszamy. Podajemy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym, posypujemy natką pietruszki. Smacznego
My Culinary Artśmietanę i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podajemy z ziemniakami koperkiem lub jako dodatek do sztuki mięsa lub kotleta mielonego. Do tego słodko-kwaśne ogórki ... Smacznego. CMOK
Pasje Jolki