dnia do zabrania w pojemniku do pracy, lub jako lekka kolacja. Danie nie przetworzone i niskokaloryczne. Składniki: 15 dag kosmosy ryżowej 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 duży pomidor 1 średni świeży ogórek ½ młodej cukinii ½ papryki słodkiej czerwonej 1 ząbek czosnku Pęczek cienkiego szczypiorku kilka gałązek melisy cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny Olej lniany lub oliwa z oliwek(...)studzimy. Młodą cukinię obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę, podduszamy na patelni z połową łyżeczki oleju kokosowego tak, aby pozostała lekko twardawa, studzimy, dodajemy do zimnej kaszy. Ogórka i pomidora kroimy w kostkę, siekamy szczypiorek oraz melisę, czosnek przeciskamy przez praskę, wszystko łączymy razem, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem, skrapiamy olejem lnianym, mieszamy i podajemy
Wanilia i Kardamonłyżka sosu chilli 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki sosu Worcester 4 łyżki prażonej cebulki zblendowanej olej świeżo mielony pieprz, sól Dodatkowo 1 czerwona cebula 2 ogórki kiszone kilka plasterków pomidora kilka plasterków sera cheddar garść rukoli garść roszponki Sos z tego przepisu Składniki na sos łączymy ze sobą i odstawiamy do lodówki by smaki się przegryzły. Mięso(...)wiec 4 min z każdej strony. Jak już przerzucimy na druga stronę układamy na mięsie ser. Na bułeczkach kładziemy rukolę, roszponkę, układamy kawałek mięsa polewamy sosem układamy cebulę, pomidora i ogórka, przykrywamy drugą częścią bułki i spinamy żeby na się nie rozleciało patyczkiem do szaszłyków
Piekielna Kuchnia Paticzyniłam zawsze kiedy podawałam z keczupem. Składniki: 4 bułki pszenne kształt ,,u" 4 parówki garść poszatkowanej drobno kapusty białej 2 marchewki- poszatkowane 3 gałązki natki pietruszki 1 ogórek typu wąż 2 pomidory 8 plastrów żółtego sera Wykonanie: Bułki podgrzewamy w piekarniku ok 3 minut, po tym czasie(...)wykładamy je serem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną kapustę mieszamy z marchewką oraz posiekaną natką pietruszki. Wykładamy po łyżce do środka hot doga. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Również wkładamy do bułki. Do nafaszerowanej bułki wykładamy ciepłą parówkę, na wierzch polewamy sosem madziarów. Zajadamy
Z Majeczką w kuchniindycze 20 dag, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, cukinia 1 większa/biała, ogórek gruntowy 2 średnie, pomidory 3 większe, twaróg 25 dag/półtłusty, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, olej rzepakowy 4 łyżki ryż ugotować w osolonej wodzie z łyżeczką kurkumy, ugotowany(...)dnie rozsypać wcześniej pokrojoną cukinię w połowie na talarki i w kostkę, posypaną solą i po 30 minutach przepłukaną zimną wodą - na cukini rozłożyć ryż z mięsem, pomidory i ogórki w plasterkach, twaróg pokruszony i polać przyprawą w płynie piec pod przykryciem w nagrzanym do 220 C piekarniku przez 25 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu
W Mojej Kuchni Lubiępomidorku. Szaszłyki (było 5 :D): pierś z kurczaka w curry, papryka, cebula i cukinia + 4 wafle ryżowe posmarowane przecierem pomidorowym podane z sałatką i pomidorem. Sałatka: sałata rzymska, ogórek, cebula, pomidor, papryka, kurczak + wafle ryżowe z masłem orzechowym
fitolarun.blogspot.comrazem lekko wzbogacona innymi warzywami oraz z sosem delikatnie czosnkowym. Składniki: (wybierając duże warzywa wyjdzie bardzo duży półmisek sałatki) 3 marchwie, 1 pietruszka, 8 jaj, kalafior, sałata, świeży ogórek, 3 pomidory, pęczek szczypioru, liść pora, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, 4 łyżki majonezu, 280ml śmietany 18% słodkiej. Przygotowanie: Marchew, pietruszkę i kalafior razem ugotować(...)Lekko posolić i wymieszać. Ugotowany i ostudzony kalafior, podzielony na różyczki. Marchew pokrojona w kostkę. Pietruszka pokrojona w małą kosteczkę. Jaja pokrojone w kostkę. Posolić i popieprzyć. Pomidory pokrojone w kostkę. Ogórek pokrojony z kostkę. Polać śmietaną wymieszaną z majonezem i wyciśniętymi ząbkami czosnku. Posypać pokrojonym w kostkę szczypiorem. Smacznego
W kuchni u Monikiwięc całość nabiera smaku dodatków i przede wszystkim aromatu użytego dressingu. (składniki na 2 porcje) 10 dużych liści świeżego szpinaku 2 jajka 1 mała czerwona cebula 1 pomidor 1 ogórek gruntowy Dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki wody 2 gałązki świeżego koperku 1 ząbek czosnku po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, estragonu, kurkumy 1. Liście szpinaku siekamy(...)ogórka kroimy w plastry, pomidora w kostkę, cebulę w półplastry. 2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy na 3 lub 4 części. 3. Przygotowujemy dressing: koperek bardzo drobno siekamy, ząbek przeciskamy przez praskę, oliwę i wodę mieszamy z ziołami i przyprawami. 4. Na spodzie talerza układamy szpinak, warzywa, jajka. Całość polewamy dressingiem. Należy spożyć od razu
Szefowa kuchniskonsumowałam przepyszną sałatkę z makrelą w oleju od Łosoś Ustka Potrzebujemy: dwie garście miksu sałat, u mnie z roszponką 1 puszka filetów z makreli od Łosoś Ustka 1 pomidor pół zielonego ogórka 2 jaja ugotowane na twardo 4 łodyżki drobnego szczypiorku ulubione zioła do sałatek Ogórka kroimy w cienkie plasterki, jajko na łódeczki, a pomidora na 10 części, również(...)łódeczki, ale takie mini. Do półmiska wykładamy sałatę, na nią kładziemy plasterki ogórka, następnie łódeczki z pomidora. Dookoła układamy ćwiartki z jajek. Filety z makreli odcedzamy z oleju, jeśli nie chcecie wersji fit, można połową oleju z puszki polać całość sałatki. Zwieńczamy sałatkę posiekanym drobno szczypiorkiem i posypujemy ulubionymi ziołami do sałatek. Smacznego! Skomentuj
MamaOskarkapropozycja powinna spodobać się tym, którzy lubią łączyć świeże warzywa z kurczakiem. Na 2 porcje potrzebujemy: Kilka liści sałaty lodowej 1 ogórka 2 pomidory Parmezan Pojedyncza pierś z kurczaka Sól, pieprz, zioła prowansalskie Grzanki Do sosu: 1/2 małego jogurtu naturalnego 1 duża łyżka majonezu 1 ząbek czosnku 1 dużą łyżkę posiekanego koperku Sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka(...)pierś. Co 3 minuty zmieniamy strony. Smażenie piersi w całości spowoduje, że kurczak będzie bardziej soczysty. Po usmażeniu, kroimy mięso w paski. Sałatę lodową rwiemy na paski. Pomidory kroimy na ćwiartki, ogórek ze skórą w plasterki. Warzywa układamy na talerzu, pośrodku staramy się ułożyć z nich "górkę". Na warzywach rozkładamy kurczaka. Posypujemy startym parmezanem. Sałatkę posypujemy grzankami. Ja użyłam gotowych
Mój Smak na ŻycieSałatka nieco odmienna od tradycyjnych. Zachwyca swoim smakiem!:) Składniki: 1 opakowanie zupki chińskiej firmy Vifon, 1/2 puszki kukurydzy, ogórek konserwowy\ świeży, 1 pomidor, 1 papryka, ser żółty w kostce, szynka, koper, majonez, sól(...)pieprz 1. Makaron z zupką chińska wraz z przyprawami zalewamy wodą. (tyle, żeby woda wsiąkła w makaron). Odstawiamy do wystygnięcia. 2. Dodajemy pół puskzi kukurydzy. 3. Myjemy paprykę, pomidory, świeżego ogórka, obieramy ze skórki, kroimy wszystko w kostkę. Dodajemy do makaronu. 4. Siekamy drobno komperek dodajemy do warzyw. 5. Ser żółty kroimy w kostkę, szynkę w plasterki. 6. Dodajemy majonez
Kuchnia Pełna Pasjikuleczki o średnicy ok. 5-6 cm (w trakcie smażenia dość znacznie się "skurczą"), spłaszczamy i smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.Cebulę, pomidory i ogórka kroimy w plasterki. W razie konieczności tniemy na mniejsze kawałki. Sałatę również porcjujemy na mniejsze części. Bułeczkę przekrawamy na pół. Dół smarujemy niewielką ilością ketchupu (lub innego sosu), wykładamy
Słodka Stronaktóre następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy").Cebulę, pomidory i ogórka kroimy w plasterki. Sałatę również porcjujemy na mniejsze części. Bułeczkę przekrawamy na pół. Dół smarujemy niewielką ilością ketchupu, wykładamy usmażone mięso, warzywa, ser i przykrywamy górną częścią bułeczki posmarowanej majonezem
Słodka StronaKolejna sałatka idealna do obiadu czy grilla. Przepis na nią mam od koleżanki. To połączenie ugotowanego kalafiora z malinowym pomidorem oraz zielonym ogórkiem. Ktoś robi podobną? Składniki :* 5-6 różyczek ugotowanego al dente kalafiora * pomidor malinowy* 2 ogórki gruntowe* 2 łyżki majonezu* 2 łyżki jogurtu greckiego* pęczek koperku * sól, pieprz do smaku Przygotowanie :Warzywa pokroić w małą kostkę. Koperek
Magiczne Życie Martyzapraszam na jedną z moich ulubionych sałatek, pyszną, lekka i ekspresową. Połączenie sera fety ze świeżymi warzywami to dla mnie strzał w dziesiątkę. Polecam bardzo;) Składniki: 2 pomidory 2 ogórki szklarniowe połowa kapusty pekińskiej opakowanie sera feta 4 łyżki oliwy 2 łyżki wody opakowanie sosu greckiego sałatkowego Wykonanie: Ogórki obrać ze skóry(...)następnie pokroić w kostkę, pomidory wymyći również pokroić w kostkę. Kapustę wymyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Warzywa połączyć w misce i dodać pokrojony w kostkę ser feta. W szklance wymieszać wodę, oliwę oraz sos grecki, polać sałatkę, dobrze wymieszać i odstawić na około 30 minut do przegryzienia się. Smacznego
Krakowskie smaki Ani