ogórki kiszone przepis - 4000 przepisów (strona:129/267)

Sałatka z jajek i tuńczyka 151

pracy. Składniki: (dla 2 - 3 osób) 4 jajka 2 puszki po 185 g tuńczyka w sosie własnym 4 łodygi selera naciowego 1 średnia papryka czerwona pęczek szczypiorku 2 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku sałata rzymska do podania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować sałatkę z jajek i tuńczyka? Jajka ugotować na twardo (8 - 9 minut

Kuchcik gotuje
Pizza kebab / gyros 316

łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 150g tartej mozzarelli 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 ogórki kiszone lub konserwowe 1/2 papryki czerwonej 1 mała cebula czerwona sól, pieprz, przyprawa kebab/gyros olej 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie

Szefowa kuchni
Sałatka z zupki Chińskiej 168

Produkty potrzebne;   Zupka Chińska ,, Vifon" kurczak złocisty - 2 paczki kurczak-300g kapusta pekińska- 300g papryka- 450g pomidor-300g ogórek kiszony- 300g cebula- 200g majonez -3 łyżki sól- łyżeczka pieprz- łyżeczka papryka słodka-łyżeczka papryka ostra- łyżeczka olej - 50 ml Sposób przygotowania:  Kurczaka pokroić w kostkę , wymieszać w misce z przyprawami i olejem, podsmażyć około 5 minut.   Makaron

pichciszto
Śledzie po kaszubsku 111

kuleczek ziela angielskiego 4 liście laurowe słoiczek (200 g) koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki cukru(dałam miód) 1 łyżka octu 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki wody 2 ogórki kiszone łyżeczka majeranku sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Sposób wykonania:  Śledzie zalewamy wodą i moczymy ok. 2 - 3 godzin. Następnie kroimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę kroimy

Smaki Natalii
Sałatka z tuńczykiem - Fit! 184

najważniejsze dietetyczną sałatkę z tuńczykiem. Jest ona bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Składniki: tuńczyk sałatkowy w wodzie mała puszka kukurydzy 1/3 zielonej papryki 2 ogórki kiszone (średnie) 1 mała cebula kilka czarnych oliwek (bez pestek) kilka pomidorków koktajlowych 2 woreczki ryżu jogurt grecki 180g (zamiast majonezu) sól, pieprz, papryka słodka lub ostra Przygotowanie: Gotujemy ryż wg przepisu

Alutka-Gotuje
Szybka sałatka 436

wystarczy mieć kilka puszek w domu i gotowe! Jest na każdą okazję, nawet największą! Składniki puszka kukurydzy słoik marchewka+groszek w zalewie-zalewę odlać czerwona fasola w puszce ogórki kiszone domowe puszka ciecierzycy, doskonale zastąpi ziemniaki jaja na twardo opcjonalnie jeśli macie czas na gotowanie słoik sosu tatarskiego + majonez 1 czerwona cebula sól do smaku pieprz do smaku czarny

Z Kuchni Do Kuchni
Roladki z polędwicy otulone boczkiem 198

Pyszne roladki na każdą okazjęRoladki z polędwicy otulone boczkiem SKŁADNIKI:ogórek kiszony- 1 sztpapryka czerwona- 4 strąkipolędwica wieprzowa - 450 gboczek wędzony - 4 duże plastrytłuszcz do smażeniasól i pieprz- do smakuSOSmajonez -2 łyżkiczosnek suszony- 1 szczypta małamusztarda- 1 łyżeczkasól i pieprzPRZYGOTOWANIE:Polędwiczkę pokroić w poprzek na 4 kawałki, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórka przekroić wzdłuż

Kuchnia Danusi
Sałatka ziemniaczana wiejska – dodatek do grilla i nie tylko 132

wykorzystać nie tylko w tym czasie. Może być dodatkiem do typowego obiadu. Też się w tej roli sprawdza. Składniki: Ziemniaki 6-8 sztuk ( ilość ogólnie dowolna ) 2-3 ogórki kiszone 150 g boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 1 spora łyżka majonezu typu light Sól Pieprz Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Pozostawiamy do wystygnięcia. Boczek

Smaki Ewy
ZRAZY WOŁOWE + FILMIK 122

zimno. Nadają się do zamrożenia.  SKŁADNIKI :   1/5 kg mięsa wołowego roladowego 30 dkg boczku wędzonego, parzonego 350 g kiełbasy podwawelskiej 2 średnie cebule 2-3 ogórki kiszone 2-3 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz, słodka papryka do smaku  mąka do obtoczenia mięsa olej 1 litr wody lub bulionu wykałaczki(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso dokładnie myjemy, kroimy w plastry i dokładnie rozbijamy. Boczek, ogórki i cebulę należy zmielić rozdrabniaczem, lub pokroić na drobną kostkę. Przekładamy farsz do miski, dodajemy musztardę i przyprawy, dokładnie mieszamy. Plastry mięsa rozkładamy na desce, smarujemy po jednej stronie musztardą, nakładamy farszu tyle ile się zmieści, zwijamy i spinamy wykałaczkami. Roladki obtaczamy w mące

Kulinarne Fantazje Marioli
Imprezowe koreczki w trzech smakach 165

Pierwsze były bardzo włoskie, a to za sprawą pomidorków, mozzarelli i bazylii. Drugie były dość wyraziste dzięki dodatkowi sera pleśniowego, a trzecie standardowe ale równie pyszne dzięki kabanosom, ogórkom kiszonym i żółtemu serkowi. A Wy jaką wersję koreczków zrobicie ? Składniki: koreczki I: 250g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, opakowanie serka mozzarella w kuleczkach z ziołami, listki świeżej bazylii koreczki

Życie ze smakiem
Sałatka jarzynowa 167

SKŁADNIKI:                  4 ziemniaki pietruszka 3 marchewki 1/2 cebuli 1/2 jabłka 4 jajka na twardo 4 ogórki kiszone 1/2 puszki zielonego groszku 6 łyżek majonezu 2 łyżeczki musztardy saperskiej\ łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu WYKONANIE: 1.  Ziemniaki, pietruszke i marchew wyszorować. Nie obierać! Ugotować w wodzie ze szczyptą soli

Atlas Smaków
Tatar ze śledzia po węgiersku 193

Tatar przyrządzony w ten sposób bardzo ładnie się prezentuje. Najlepiej smakuje z chrupiącym pieczywem. Składniki: 5 filetów śledziowych 4 ogórki kiszone 5 jajek ugotowanych na twardo 2 papryki czerwone 1 mały słoik grzybów marynowanych 1 cebula cukrowa Sos: 1,5 łyżka musztardy 1,5 łyżka miodu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ostrej papryki sól,pieprz Sposób przygotowania: Śledzie

Bajeczna Kuchnia
Garnek chłopski – danie jednogarnkowe 119

szybko. Idealne gdy nie mamy pomysłu i dużo czasu. Składniki: 500 gram mięsa mielonego 600 gram ziemniaków 1 marchewka 1 cebula 8 pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ogórki kiszone 2 plasterki boczku wędzonego 500 ml wody Sól Pieprz olej Ser tarty Wykonanie: W naczyniu typu wysoka patelnia, wlewamy oko 2 łyżek oleju, podsmażamy mięso mielone przez kilka minut

Smaki Ewy
Zrazy wołowe 193

Zrazy wołowe SKŁADNIKI: mięso wołowe - 4 plastry ogórek kiszony - 1 szt papryka czerwona - 4 paski boczek wędzony - 4 plastry cebula - 1 szt sól i pieprz musztarda - 1 łyżka mąka do obtoczenia zrazów bulion warzywny - 1 szkl 1 listek laurowy 2 ziela angielskie tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać pieprzem. Każdy plaster wołowiny posmarować cienko musztardą, położyć

Kuchnia Danusi
Tradycyjna ogórkowa na kwasie z ogórków. 182

dlatego dzielimy się tymi przepisami, by odkrywać inne nowe smaki.  Dla mnie zupa ogórkowa powinna być winno -kwaśna, a taki efekt uzyskamy dodając do wywaru wodę z kiszonych ogórków. Zresztą zobaczcie sami jak wygląda przepis. Potrzebujemy wywaru mięsno-warzywnego, ok. 3 litry,  na pewno marchewka, którą po ugotowaniu ścieramy do środka. Do wywaru dodaję jeszcze ziemniaczki drobno

W kuchennym oknie Ewy