ogórki kanapkowe - 593 przepisów (strona:25/40)

Pasta kanapkowa z jajkami i wędzoną makrelą 321

dodatek do kanapek mogą szybko się znudzić. Z pomocą przychodzą nam wtedy pasty kanapkowe, na które pomysłów jest całe mnóstwo. Moja jest z wędzoną makrelą i dużą ilością cebuli - smakowała każdemu:).  4 jajka 200g wędzonych filetów z makreli  1 czerwona cebula 4 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo

Szefowa kuchni
Dietetyczna twarogowa pasta kanapkowa z warzywami 490

smaczny, w szczególności jeśli jest dobrze przyrządzony. Proponuję zmienić twaróg w pyszną dietetyczną twarogową pastę kanapkową z warzywami. Smakuje wyśmienicie i choć odrobinę przypomina wiosnę w te zimowe zimne dni :-)Składniki:Twaróg klinek 1 opakowanie1 mały jogurt naturalny4 rzodkiewki1/4 papryki kawałek ogórka świeżegogarść pokrojonego szczypiorkusól i pieprzWykonanie:Twaróg rozgnieść z jogurtem naturalnym. Rzodkiewkę, ogórka i paprykę pokroić

Anielska Kuchnia Ani
Pasta z makrelą w sosie pomidorowym 113

pomysłu na szybką kolację. Jest smaczna, pożywna i sycąca. Jeśli lubicie pasty kanapkowe jeśli lubicie pasty kanapkowe, to musicie koniecznie wypróbować tej wersji. PASTA Z MAKRELĄ W SOSIE POMIDOROWYM PRZEPIS Składniki 1 puszka makreli w sosie pomidorowym 150 g kremowego serka śmietankowego 1 czerwona cebula 2 ogórki konserwowe 2 łyżeczki ketchupu 1/3 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz szczypiorek (adsbygoogle

Przepiski.pl
Domowy paprykarz szczeciński 129

Paprykarz szczeciński to dla mnie klasyk mojego dzieciństwa. Świeży chrupiący chleb, paprykarz i ogórek kiszony jest dla mnie kulinarnym wspomnieniem całego mojego okresu dziecięcego. Większości z

Życie ze smakiem
Sałatka tortowa a'la sushi 1007

zaskoczy waszych gości wyglądem i smakiem ryż do sushi 250 g Kremowy serek kanapkowy opakowanie 150 g 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym 1 kopista łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu większy kawałek świeżego mango por biała część około 10 cm połowa  dużego zielonego ogórka  1 średniej wielkości marchewka czarny sezam 1 łyżka 4 łyżki octu ryżowego

Andzia Pichci
SZWEDZKI TORCIK KANAPKOWY SMORGASTARTA 152

cytryny świeży ogórek rzodkiewki szczypiorek kilka liści sałaty przyprawy Przygotowujemy kremy do toru: Pierwsza warstwa: Jajka kroimy w małą kostkę i mieszamy z drobno pokrojonym łososiem. Dodajemy serek wymieszany z jogurtem i musztardą. Szczypiorek siekamy i dodajemy do kremu. Mieszamy i przyprawiamy. Druga warstwa: Jajka kroimy w cienką kostkę. Dodajemy do jajek jogurt wymieszany z serkiem kanapkowym. Szczypiorek siekamy(...)przykrywamy 2 kromkami chleba tostowego i smarujemy go drugą warstwą pasty. Całość przykrywamy chlebem tostowym. Wierzch i boki smarujemy warstwą trzeciej pasty. Szczypiorek siekamy i obtaczamy nim boki tortu. Ogórek i rzodkiewkę kroimy w plastry. Liście sałaty rwiemy na mniejsze części. Wierzch tortu ozdabiamy sałatą, pokrojonym ogórkiem i rzodkiewką. Posypujemy odrobiną posiekanego szczypiorku

Kuchnia w oparach
Pasta z makreli 82

składnik past kanapkowych, jednakże istnieje wiele alternatyw, które można wykorzystać, aby nadać paście kanapkowej kremowej i gładkiej konsystencji. Jednym ze sposobów jest zastąpienie majonezu jogurtem naturalnym lub greckim, kwaśną śmietaną, majonezem roślinnym lub awokado. Jogurt naturalny lub grecki dodatkowo nadadzą paście kanapkowej lekkości i świeżości, a awokado doda zdrowych tłuszczy. Ciekawym zamiennikiem będzie również śmietankowy serek kanapkowy. Jak przechowywać pastę(...)solą i pieprzem. Pastę podawaj na chlebie z ogórkiem konserwowym i koperkiem. Możesz też przygotować ją z wyprzedzeniem, bo pasta z makreli bardzo dobrze nadaje się do przechowywania w lodówce. Szczelnie zamknięta wytrzyma spokojnie od 3 do 5 dni. Chyba że zdążysz zjeść ją wcześniej. Zobacz też inne przepisy na pasty kanapkowe Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Pasta

okolicepalnika.pl
ZAPIEKANKI ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 202

stopniach C przez 10 minut. Do przyrządzenia zapiekanek wykorzystałam SOS KIELECKI KANAPKOWY firmy WSP SPOŁEM . Sos idealnie wpasował się w charakter zapiekanek, nadając im pikantnego smaku z nutą orientu. Wytworzony jest z bez substancji konserwujących. Charakteryzuje się kawałkami warzyw i grzybów konserwowych tj. ogórka, cebuli, pieczarek i kopru. Polecam do różnorodnych kanapek jak i również zapiekanek. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Czy kiszonki są zdrowe? 26

Kiszonki to prawdziwy hit w kuchniach na całym świecie – od kapusty po ogórki, od buraków po kalarepę. Ten starodawny sposób konserwacji warzyw nie tylko przedłuża ich trwałość, ale przede wszystkim dostarcza nam ogromnej porcji korzystnych bakterii i składników odżywczych. W poniższym wpisie przybliżę, czym dokładnie są kiszonki, jakie korzyści zdrowotne niosą, wskażę, które z nich można uznać za najzdrowsze(...)naturalnych kultur bakteryjnych. W czołówce znajdują się: kiszona kapusta, ogórki małosolne, kimchi koreańskie, kiszone buraki oraz fermentowane papryczki chili. Każdy z tych produktów ma unikalne właściwości i smak. Kiszona kapusta to klasyka – bogata w witaminę C, błonnik i bakterię Lactobacillus plantarum, która świetnie wspiera odporność i pracę jelit. Ogórki małosolne fer­mentuje się krócej, więc mają delikatniejszy smak

CityTaste - Przepisy
Kanapki na waflach z pastą z pokrzywy / Sandwiches on a wafer with a paste of nettle 126

korzystać z jej walorów zdrowotnych. Przyrządzam sałatki i zupy, a ostatnio zrobiłam pastę kanapkową w postaci znanego wszystkim pesto :) Jesteście ciekawi jak smakuje? Koniecznie wypróbujcie póki pokrzywy jeszcze piękne i zielone! :) Składniki: 1 opakowanie wafli ryżowych musli z algami morskimi, bananem i kokosem od Sonko 1/2 ogórka kilka rzodkiewek liście ulubionej sałaty szczypiorek Pesto z pokrzywy duża garść listków świeżej

Delicious Place
BAJGLE Z SEREM I JARMUŻEM 167

szkół,przedszkoli.  Dlatego postanowiłam , że na moim Blogu opublikuję kilka fajnych kanapkowych propozycji na ten właśnie czas.  Dziś polecam pyszną kanapkę z Bajglem , który został "nadziany" pysznym serem i świeżym jarmużem.  SKŁADNIKI na 1 porcję: ✔1 Bajgiel ✔1 plaster sera żółtego np gouda ✔1 ogórek konserwowy ✔1 Garść jarmużu świeżego ✔Majonez do polania ✔Masło do posmarowania bajgla(...)PRZYGOTOWANIE: ➖ Bajgle przekrajam wzdłuż.  ➖Jedną stronę smaruję masłem.  ➖Następnie kładę umyty i drobno posiekany jarmuż.  ➖Kolejno kładę plaster sera żółtego np. Gouda. Ogórki konserwowe kroimy w plastry. Kładziemy na wierzch. ➖Całość polewam ulubionym majonezem.  ➖Przykrywam drugą połówką. ➖Tak przygotowany bajgiel zawijam w folię aluminiową lub papier śniadaniowy

Gotowanie Patki
Pasta twarogowa 63

przepis na pastę twarogową. Jest to jedna z moich ulubionych past kanapkowych, zaraz obok pasty jajecznej. PRZEPIS NA PASTĘ TWAROGOWĄ Pasta twarogowa – składniki: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego pęczek rzodkiewek 2 cebule dymki razem ze szczypiorkiem 2-3 solidne łyżki śmietany 1 duży kiszony ogórek 2 łyżki ziaren słonecznika sól, pieprz Pasta twarogowa – wykonanie: Twaróg wkładamy do miski

Marder&Marder Manufacture
Tortilla z mięsem z kurczaka 99

moja propozycja, ale możecie wykorzystać dowolne składniki. Podstawą jest serek śmietanko (kanapkowy) oraz mięso z kurczaka – udka, skrzydełka, pałki. Wszystko zależy na czym gotowaliście bulion. I nie zapominajmy o tortilli. Składniki 3 placki tortilli 1 serek śmietankowy 200g 1/2 czerwonej papryki 1/2 pęczku szczypiorku 1 ogórek gruntowy sól pieprz 2-3 rzodkiewki 1 ugotowane udko z kurczaka. Tortilla

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z wędzonej makreli 145

Zdecydowanie zaliczam się do miłośników wszelakich smarowideł kanapkowych. Najczęściej robię różne pasty a'la hummus, wariacji na ich temat jest bez liku. Lubię też pasty jajeczne i rybne. Ta pasta z wędzonej makreli bardziej przypomina chyba sałatkę, pokrojone w drobna kostkę ogórki przyjemnie chrupią, a suszone pomidory dodają charakteru. Pasta z wędzonej makreli  Składniki: 1 wędzona makrela

Obiad gotowy
KETO SUSHI (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu) 179

sztuk sushi: 450 g kalafiora surowego 200 g serka śmietankowego kanapkowego 20 g (2 łyżki) sosu sojowego lub sosu Tamari (bez glutenu) 8 liści nori (ok 20 g) 150 g łososia surowego lub wędzonego (u mnie wędzony) 70 g (1/2 sztuki) awokado 70 g ogórka świeżego 70 g papryki czerwonej do podania dodatki typu imbir konserwowy, wasabi, sos sojowy opcjonalnie

Ola la LCHF
Naukowo o jajach. Jajka faszerowane 169

żółtka, fetę i drobno pokrojone zioła blendujemy. Doprawiamy i dodajemy drobno pokrojony ogórek. 4. Żółtka, serek topiony, szczypiorek, szynka konserwowa – wszystko razem mieszamy i nakładamy do jajka. 5. Żółtka, ser żółty, szczypiorek, szprotki – tak jak wcześniej połączyć wszystko, doprawić i nałożyć do jajek. 6. Żółtka, serek kanapkowy, kindziuk, drobno pokrojona gruszka, szczypiorek – metoda postępowania jak wyżej. 7. Żółtka, pieczarki podsmażone

ladykitchen