odchudzający - 2313 przepisów (strona:20/155)

Dietetyczne karmelki z moreli 330

Oszukane krówki, którymi możemy się ratować w czasie wszelkiego rodzaju diet odchudzających. Być może nie są bezkaloryczne, ale są tak słodkie, że istnieją małe szanse zjedzenia ich zbyt dużo. Zdrowe węglowodany z suszonych owoców z dodatkiem dobrych tłuszczy z orzechów - czego chcieć więcej? Składniki (20 karmelków): 100 g moreli suszonych 50 g migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych pół szklanki

sama złodycz
Koktajl jagodowy 100

Jagody mają niezwykle dużo właściwości odchudzających oraz zawierają dużo witamin i składników odżywczych. Doskonale sprawdzają się w walce z nadwagą, dzięki czemu stanowią również składnik wielu suplementów diety. Czas przygotowania: 5 minut Smak: jagodowy Kiedy pić: z rana Składniki : • pół kilograma jagód • szklanka kefiru • imbir • łyżeczka mielonego lnu • mała łyżeczka cynamonu • woda ( według uznania ) Przygotowanie : Zetrzyj imbir. Opłucz jagody

KUCHNIA POLSKA
Surówka z marchewki z ananasem 113

Pyszna, słodka marchewka, soczysty ananas w jednej misce. Zapraszam na surówkę, pyszną, zdrową i odchudzającą, idealną aby zaspokoić pragnienie i głód w upalne dni lipca. Bierzemy tarki i ścieramy warzywa i owoce a potem zajadamy, zachęcam. Surówka z marchewki z ananasem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Koktajl grejpfrutowy 112

Grejpfrut jest bardzo popularnym składnikiem na wszelkiego rodzaju koktajle owocowe. Jest najzdrowszy z wszystkich cytrusów, zawiera mnóstwo witaminy C i wiele właściwości odchudzających. • Czas przygotowania: 4 minuty • Smak: słodko-kwaśny z charakterystyczną nutą goryczki • Kiedy pić: z rana Składniki : • duży grejpfrut • 2-3 gruszki • imbir • woda ( według uznania ) Przygotowanie : Obierz gruszki, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Zetrzyj

KUCHNIA POLSKA
Najlepszy pasztet jaglany z pieczarkami (wegański) 183

żółty kolor zawdzięcza kurkumie, która również jest źródłem zdrowa, gdyż jest jednym z najmocniejszych przeciwutleniaczy o bardzo silnym działaniu przeciwzapalnym, przeciwwirusowym, przeciw-bakteryjnym, oczyszczającym i antynowotworowym. Ma także działanie odchudzające, gdyż przyspiesza trawienie, wspomaga metabolizm i zapobiega odkładaniu się tkanki tłuszczowej. [embed]https://youtu.be/sp8pu7y77vs[/embed]   Składniki: 300 g kaszy jaglanej 400 g pieczarek cebula 100 g suszonych pomidorów

e-PrzepisyKulinarne
Pasta z selera. Pasta selerowa. 173

bogate w witaminy i sole mineralne. Mają też działanie przeciwzapalne, są moczopędne i redukują poziom złego cholesterolu, oraz obniżają ciśnienie krwi. Seler wspomaga też trawienie, polecany jest w kuracjach odchudzających. Można liście selera wysuszyć lub zamrozić, można je potem wykorzystać do sporządzania naparów ziołowych i jako dodatek do potraw. Dzisiaj proponuję przygotować pastę selerową ze świeżych liści selera

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lody bananowo-ananasowe – przepis 116

organizmowi wielu cennych składników odżywczych, m.in. białko, witaminy, minerały i błonnik. Ponadto podane z owocami mogą stanowić posiłek, np. drugie śniadanie czy podwieczorek. Czy można je spożywać na diecie odchudzającej? Oczywiście Jedna porcja nikomu nie zaszkodzi, gdyż niskokaloryczne. No i oczywiście poprawiają humor Ten zamrożony deser to doskonały pomysł na orzeźwienie w upalny dzień. Lody bananowo-ananasowe – przepis

Strefa Zdrowego Żywienia
Smoothie z masłem orzechowym 149

witamin i wartości odżywczych, itp. Nie jest to jednak prawda. Masło orzechowe dobrej jakości zawiera wiele cennych witamin i minerałów. Polecane jest w jadłospisach osób nawet na dietach odchudzających – oczywiście z umiarem Lepiej wypić smoothie z masłem orzechowym niż sięgać po batoniki typu light, slim, itp. Bananowe smoothie z masłem orzechowym Wartość odżywcza: 350 kcal

Strefa Zdrowego Żywienia
Pasztet z kaszy jaglanej i soczewicy 172

Pasztet z kaszy jaglanej i soczewicy to danie bez jajek, bez glutenu, bez nabiału. Idealny pomysł na śniadanie dla osób na diecie odchudzającej, ale też wegetariańskiej, wegańskiej i bezglutenowej. Smaczny i zdrowy zachwyci niejednego smakosza. Kasza jaglana i soczewica to doskonałe połączenie. Pasztet z kaszy jaglanej i soczewicy bogaty jest w białko, błonnik, minerały i witaminy, które są niezbędne

Strefa Zdrowego Żywienia
Szparagi! Jak wybierać, gotować i z czym podawać 160

działania są właściwości moczopędne. Wykazały jeszcze jedno: szparagi to zdrowe, lekkostrawne warzywo o bardzo niskiej kaloryczności – w 100 g szparagów jest tylko 18 kcal. Miód na serce wszystkich odchudzających się. Mają przy tym intrygujący wygląd, są niesamowicie smaczne i można je przyrządzać na sto sposobów: gotować w wodzie, na parze, smażyć, grillować, piec i jeść na surowo. Lucyna

Niedzielny kucharz
Koktajl z jarmużu 91

Jarmuż zawiera duże ilości witamin oraz błonnika. W połączeniu z jabłkiem daje idealny efekt odchudzający. ​ • Czas przygotowania: 3 minuty • Smak: dominacja jabłka • Kiedy pić: z rana Składniki : • 2-3 duże liście jarmużu • 2 jabłka • ​1 łodyga selera naciowego • ​pół cytryny • ​pół limonki • woda (według uznania) Przygotowanie : Opłucz liście jarmużu oraz pozbądź się odnóg i łodyg. Obierz jabłka i usuń

KUCHNIA POLSKA
Koktajl z cytryny 99

cytryny od dawna słynie ze swoich właściwości odchudzających. Przyspiesza metabolizm i oczyszcza organizm z wielu szkodliwych toksyn. • Czas przygotowania: 4 minuty • Smak: przewaga cytryny • Kiedy pić: z rana Składniki : • 3 duże cytryny • łyżka siemienia lnianego • imbir • woda ( według uznania ) Przygotowanie : Wyciśnij sok z cytryny Zetrzyj imbir Powyższe składniki, wodę oraz siemię lniane wrzuć do blendera i miksuj do uzyskania

KUCHNIA POLSKA
Koktajl z mango 128

Odchudzające właściwości mango są powszechnie znane. Owoc ten nie tylko hamuje apetyt, ale jest także źródłem wielu witamin. Koktajle owocowe na bazie mango to jedne z najpopularniejszych i zarazem najsmaczniejszych. • Czas przygotowania: 3 minuty • Smak: przewaga mango • Kiedy pić: z rana Składniki : • 1 mango • pomarańcza • woda (według uznania) Przygotowanie : Obierz ze skóry mango, odkrój miąższ od pestki i pokrój

KUCHNIA POLSKA