obiad - 95112 przepisów (strona:615/6341)

Żeberka w piwie z piekarnika 219

Żeberka w piwie z piekarnika to jeden ze sposobów na obiad, przy którym nie ma wiele pracy. Początkowo trzeba żeberka przygotować na patelni, ale reszta robi się już niemal sama. Ja takie obiady wprost uwielbiam, ponieważ naprawdę wolę czas… Artykuł Żeberka w piwie z piekarnika pochodzi z serwisu

Kolorowy Przepisownik
Zapiekanka z mięsem, cukinią i ziemniakami / Meat, zucchini and potato bake 241

Zapiekanka jest zawsze dobrym pomysłem na obiad. A jeszcze zapiekanka z mięsem, cukinią i ziemniakami z dodatkiem pieczarek, zapieczona pod warstwą beszamelu i dużej ilości rozpuszczonego sera to już mistrzostwo. Kompleksowy obiad dla całej rodziny, który praktycznie sam się robi w piekarniku, a w międzyczasie możemy przygotować fajną sałatkę do kompletu A odgrzana smakuje jeszcze lepiej, bo smaki przegryzą się

karmelowy
Ćwikła z chrzanem 224

Schabowy z buraczkami to jedno z lepszych dań jakie można podać na niedzielny obiad ale i nie tylko. Ćwikła z chrzanem Ja w środę nasmażyłam całą masę schabowych i serwuję je codziennie mojemu mężowi. Zmieniam jedynie sałatki, z którymi podaje schaby. Były już ogórki kiszone, była sałatka grecka no i oczywiście są i buraczki. Buraczki ćwikłowe z chrzanem przedstawiłam mojemu(...)miękkości. Wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych lub średnich oczkach. Tarte buraczki przełożyć do miski. Dodać cukier, chrzan oraz ocet jabłkowy. Wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu. Najlepiej buraczki pasują do dań mięsnych takich jak schabowe, sznycle, pieczone udka kurczaka czy klops. Ćwikła z chrzanem Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując ćwikłę. Ćwikła z chrzanem Buraczki warto ugotować

mecooks
Gołąbki z czerwonej kapusty w sosie z czerwonego wina 218

Przypadkiem na obiad w minioną sobotę mieliśmy gołąbki z czerwonej kapusty... Kisiłam  kapustę. Zostało  kilka liści. Szkoda było wyrzuć. Zrobiłam więc gołąbki na parze z ryżem basmati, czarną soczewicą i szalotką. A do tego sos! Ale jaki! Szalotka, czerwone wino, ocet balsamiczny, winogrona, żurawina i figi, anyż, goździki, tymianek. Niepodziewanie meliśmy niesamowicie smaczny obiad. Liście z kapusty zdjęłam

AZgotuj!
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 226

Kapusta kiszona pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, a z dodatkiem marchewki i oliwy tworzy smaczny dodatek do obiadu.  Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie Spożywanie warzyw to obowiązkowy punkt każdego, kto dba o swoje zdrowie. Zawierają one mnóstwo witamin, błonnika pokarmowego i sycą swoją niewielką ilością kalorii. Lata praktyk na szczęście pokazały, w jakich formach można je spożywać, aby nawet(...)jestem w stanie być na nim często. Na szczęście zawsze ten jeden dzień w tygodniu, chociaż jestem w stanie odwiedzić targ i taką surówkę sobie potem zaserwuję do obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na inne surówki SŁODKA SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA oraz KOLOROWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ      Składniki: ▸0.5 kg kapusty kiszonej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Makaron z cukinii, steki i zielony sos – obiad w 20 minut! 243

Obiad na zakończenie cukiniowego sezonu – prosty, świeży, sycący i pyszny. Makaron z cukinii jest szybki do przygotowania, pełny błonnika, soczysty i lekki. Steki w tym zestawie to główne źródło białka a sos – mocno ziołowy, pikantny i odrobinę tłusty – idealnie spaja całość. Obiad w 20 minut – czas start! Stek ogrzewamy do temperatury pokojowej – wyjmijcie go z lodówki odpowiednio wcześniej. Cukinie myjemy

Karo in the Kitchen
Kurczak w jarzynach 346

kostkę :) Moim zdaniem (i zdaniem Męża również) danie odgrzane na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej :) Więc jeśli chcecie to możecie je upiec jednego dnia, a następnego dnia odgrzać na obiad. Inspiracja: Danka pichci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w jarzynach – Składniki: 1 duży kurczak – u mnie ok. 2kg (można też użyć poszczególnych części kurczaka – dowolnie: udka, piersi, podudzia(...)bulionu. Moim zdaniem (i zdaniem Męża również) danie odgrzane na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej :) Więc jeśli chcecie to możecie je upiec jednego dnia, a następnego dnia odgrzać na obiad. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Kurczak w jarzynach appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
POMIDOR FASZEROWANY MAKARONEM 175

Jesienią faszerowane pomidory są u nas dość często. Czasami zamieniamy pomidor na cukinię albo bakłażana, żeby urozmaicić obiady. Faszerujemy warzywa wszystkim: kaszą, ryżem, makaronem... mięsem albo warzywami. Staram się tak dobierać składniki aby każdy zjadł obiad. Nie wiem jak u Was ale u mnie jeden nie lubi papryki, a drugi nie zje niczego co ma w sobie ogórek lub marchewkę

Kuchnia w oparach
Nic nie wiesz o dobrym schabowym, jeśli nie jadłeś go z kością. Przepis na najlepsze kotlety 195

sąsiadów, temu nie trzeba mówić nic więcej. To robią się schabowe! Obowiązkowo z ziemniakami, mizerią albo kapustą na gęsto. Wielu Polaków nie potrafi wyobrazić sobie bez niego obiadu kończącego tydzień. Wcale nas to nie dziwi. Dobry schaboszczak raz na jakiś czas to coś, czemu absolutnie nie możemy się oprzeć! Kulinarnych patriotów z pewności nie ucieszy fakt, że pomysł na usmażenie(...)całej Europy i nie tylko. Pierwszy na myśl przychodzi Wiener Schnitzel, najczęściej przygotowywany z cielęciny. Przepis na kotlet schabowy w polskiej książce kucharskiej pojawia się dopiero w „365 obiadów za pięć złotych” Lucyny Ćwierczakiewiczowej z 1860 r.: „Wziąść część schabową, to jest kotletową: pokrajać tak, aby przy każdéj kostce było mięso, zbić dobrze, osolić, opieprzyć, maczać

Kulinarna Polska
Kurczak w sosie porowym 17588

Kurczak w sosie porowym – to danie, które koniecznie musicie wypróbować. Mega soczysty kurczak w kremowym sosie porowym stał się jednym z naszych ulubionych obiadów. Jest tylko jeden problem :) Ja uważam, że sosu jest OK, a mój Mąż twierdzi, ze za mało ;) Tak więc jeśli lubicie duże ilości sosiku do obiadu, to polecam podwoić ilość składników na sos :) Więcej przepisów

Kulinarne Przeboje
Obiad na niedzielę: KEBAB Z SAŁATKĄ TABBOULEH Z PIECZONEGO KALAFIORA 173

pytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Kebab zamiast mielonego Nie wiemy czy wiecie, ale nasz stary, dobry kotlet mielony ma liczną rodzinę na Bliskim Wschodzie, w Afryce(...)pokrojonymi w kostkę pomidorami. Krok 3 Nałóż mięso na patyki do szaszłyków, ułóż na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 15-18 minut. I gotowe! Smacznego! Artykuł Obiad na niedzielę: KEBAB Z SAŁATKĄ TABBOULEH Z PIECZONEGO KALAFIORA pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka z kaszy bulgur z brokułami, twarogiem i oliwkami 212

Sałatka z kaszy bulgur to jak zawsze spontaniczny przepis! Uwielbiam wszelkie kasze, dlatego tak często przygotowuje przepisy z ich wykorzystaniem, a już w kolejce do sfotografowania czeka dzisiejszy obiad z czerwoną soczewicą w roli głównej! Sałatkę z kaszy bulgur przygotujecie w kilka chwil, świetnie pasuje do obiadu, można ją podać np. do rybki, pyszności!  Sałatka z kaszy

Moja smaczna kuchnia
Papryki faszerowane kaszą pęczak, kurczakiem i warzywami 248

Czas przygotowania: 50 minut Czas przyrządzania: 40 minut Ilość porcji: 6 porcji Drukuj Papryki faszerowane kaszą pęczak, kurczakiem i warzywami By Piotr 26 września 2018 Składniki

Pogotujmy.pl
Wytrawne gofry z kabanosami, pieczarką i serem 275

gofry z kabanosami, pieczarką i serem. Pyszne, sycące, proste w przygotowaniu. Jeśli jeszcze nie próbowaliście gofrów w formie wytrawnej, to zdecydowanie Wam je polecam. Sprawdzą się doskonale w formie obiadu, jak i na przyjęciach. Można np. pociąć je na mniejsze kawałki i zrobić z nich szybkie przekąski (mini kanapeczki) itd. Doskonale smakują same, jak i w towarzystwie ulubionych sosów

Słodkie okruszki
Makaron z fasolką szparagową i papryką 189

Warto robić zapasy. Dzisiaj właśnie przygotowałam pierwszy jesienny obiad z warzyw, które zamroziłam latem. Takie warzywa nie tracą na smaku i wartościach zdrowotnych! Pora na dania jednogarnkowe ! Pamiętam, jak kupiłam spory pęczek natki z pietruszki. Po przyjściu do domu posiekałam i podzieliłam na porcje, włożyłam do woreczków i zamroziłam. Dzisiaj powstał naprawdę pyszny obiad. Gotowy praktycznie w 10-12 minut

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania