Gulasz z fasolką szparagową 272Gulasz to świetny przykład dania jednogarnkowego, gdzie smaki i aromaty składników pięknie się przenikają. Przygotowałam letnią wersję z dodatkiem fasolki szparagowej i cukinii dzięki czemu danie
Pyry na Gaz
Gołąbki z młodej kapusty z ryżem 229Tradycyjne gołąbki robi się z kaszą, ja zrobiłam z ryżem. Zawinięte w liście młodej kapusty. Są pyszne i mięciutki, uwielbiamy je wszyscy:) Sos pomidorowy
Takie tam pichcenie
Szpinakowe naleśniki 186Lato... i człowiek od razu marzy o intensywnych kolorach na talerzu. Więc proszę bardzo, oto szpinakowe naleśniki o cudnym intensywnym zielonym kolorze. Do tego dodajmy świeże
Kulinarne przygody Gatity
Stripsy z frytkami i chipsami z jarmużu. 222Składniki na stripsy jak z KFC: 1 duży filet z kurczaka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czerwonego 1/2 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka
ClauditteMissCooking
Zrazy mielone z niespodzianką. 387Witam mam teraz trochę więcej czasu, więc nareszcie mogę eksperymentować na większą skalę. Zrazy mielone to tradycyjne polskie mięsko, ale dlaczego go trochę nie wzbogacić? Przygotowałam
Kuchnia Beaty
Kapusta kiszona w domowym zaciszu 463Kiszona kapusta jest chyba jednym z najbardziej kontrowersyjnych składników kulinarnych na całym świecie. Albo ją kochasz albo jej nienawidzisz. Albo jesz ją garściami, albo nawet nie
Jem więc Jestem
Nadziewane kieszonki drobiowe 489Składniki: 4 filety z kurczaka 300 gram pieczarek 1 papryka czerwona 1 cebulka 200 gram sera żółtego lub sera camembert szczypta słodkiej wędzonej mielonej papryki oraz
kgwjanczewo
Wiejska zapiekanka z młodymi ziemniakami i kiełbasą 280W środowy poranek mam dla Was przepis na pyszną zapiekankę z ziemniaczkami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze szklanką zsiadłego mleka lub kefiru
Tradycyjna kuchnia Kasi
Falafele 390Falafele to wegetariańskie kotleciki z ciecierzycy. Bardzo popularne w kuchni arabskiej, ale także żydowskiej. Ostatnio miałam ciekawą lekcję - jak różne mogą być smaki tych samych
Chocolate Muffin Blog
Falafel w picie pełnoziarnistej z hummusem i sałatką tabbouleh 210Tak jak obiecałam w poprzednich postach - przedstawiam danie rodem z bliskiego wschodu. Oczywiście będą tacy, którzy powiedzą, że do oryginalnego smaku wiele brakuje, ale mam coś
Chocolate Muffin Blog
BARSZCZ CZERWONY Z MŁODĄ KAPUSTĄ I INNYMI WARZYWAMI 235Zachęcam do ugotowania trochę innego czerwonego barszczu, bo z kapustą i innymi warzywami. Zupa jest lekka i bardzo prosta w wykonaniu. Miałam zrobić zdjęcia krok po
Przepisy Aleksandry
Zupa krem z kalafiora i soczewicy 227Kiedy jest lato każdy ma ochotę na kolorowe posiłki. W kuchni miałam zalegającego kalafiora, więc postanowiłam wykonać szybką zupę. Aby nie było nudno dodałam soczewicę i
Truskawkowa Fiesta
Sos pieczeniowy i gulasz z łopatki (2 w jednym) 299Robię gulasz, a przy okazji i sos pieczeniowy, taki swojski a nie z proszku. Można go zamrozić i dodawać do potraw. Przepis jest na około
Pasje Jolki
Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 239Sajgonki , krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z
mojewypiekiinietylko
Placki ziemniaczane zapiekane z fasolką szparagową i serem 226Dzisiaj mam dla Was łatwy przepis na zapiekane placki ziemniaczane z fasolką szparagową. Możemy je podać z ulubionym sosem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1 jajko
Tradycyjna kuchnia Kasi