Pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym. 300Soczyste, aromatyczne, mięsne kulki, duszone w pysznym, aksamitnym, pieczarkowym sosie... Pycha! Polecam! Składniki na pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym 500 g mięsa mielonego
Rozpustne gotowanie
Hamburgery po amerykańsku. 252Jeśli znudziły się już Wam kiełbaski, kaszaneczka, czy karkóweczka z grilla, to zapraszam na hamburgery pieczone na grillu. Tym razem po amerykańsku, czyli
Rozpustne gotowanie
Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami, suszonymi pomidorami, kaparami i cebulą. 219Pyszny, soczysty kurczak z aromatycznym, intensywnym w smaku nadzieniem, z dodatkiem sosu spod pieczeni, podany z garścią sałaty skąpanej w ulubionym dressingu.... Obłędny
Rozpustne gotowanie
Tortille pszenno-kukurydziane. 214Jeśli macie ochotę na swojską, domową tortillę to polecam ten przepis. Placuszki są pyszne, miękkie, nie rozpadają się i są wspaniałą bazą do
Rozpustne gotowanie
Skrzydełka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej. 234Lubimy takie skrzydełka!!! Pyszne, aromatyczne kąski otoczone słodkawą, nieco pikantną glazurą! W sam raz na grilla lub jako mundialowa przekąska :-) Polecam!!! Składniki
Rozpustne gotowanie
Pulpety zapiekane pod beszamelem. 209Pyszne, aromatyczne, ale przede wszystkim soczyste pulpety, zapiekane w kremowym, aksamitnym sosie... mmmm... Dodatek ziemniaków do masy mięsnej nadaje im niezwykłej soczystości
Rozpustne gotowanie
Quiche Lorraine ze szpinakiem i serem feta. 227Soczysta, kremowa, niesamowicie smaczna tarta ze szpinakiem z dodatkiem fety skradła moje serce. Jest zdrowa, pięknie się prezentuje i do tego ten smak
Rozpustne gotowanie
Koktajl jogurtowo-pomidorowy ze szczypiorkiem. 212Nie wiem jak Wy, ale ja gdy na zewnątrz upał, uciekam z kuchni, moszczę sobie wygodny leżaczek w cieniu, najlepiej w jakimś przewiewnym
Rozpustne gotowanie
Sałata z warzywami w sosie miodowym. 439Sezon na warzywa w pełni. Nasz ogród wypełniony jest po brzegi świeżą sałatą, rzodkiewkami, szpinakiem, marchewką, ziołami. Do pełni szczęście brakuje tylko pomidorów
Rozpustne gotowanie
Burek z mięsem, szpinakiem i botwinką. 237Burek to danie popularne w krajach śródziemnomorskich oraz arabskich. Jest to cienko rozwałkowane ciasto filo, nadziane, zwinięte lub zrolowane i następnie upieczone. Coś
Rozpustne gotowanie
Grecka zupa enolocnico. 202Przepis na tę wyjątkową zupę mam od mojej koleżanki, która jakiś czas temu mieszkała w Grecji. Nawet sobie nie wyobrażacie jak ja jej
Rozpustne gotowanie
Bułki drożdżowe z mięsem i cebulą. 198Mięciutkie, pachnące bułki drożdżowe wypełnione po brzegi farszem z mięsa i cebuli, doprawione majerankiem i szczyptą papryki już od dawna goszczą w mojej
Rozpustne gotowanie
Klopsiki w warzywnym sosie. 237Kto ma warzywa w przydomowym ogródku, ten wie, że to co gotujemy w sezonie letnim jest uzależnione od tego, co tam akurat dzisiaj
Rozpustne gotowanie
Pstrąg pieczony z warzywami. 298Przyznam się szczerze, że inspiracją do powstania tego dania była potrawa Leny z bloga Rhubarb Baby, a mianowicie Roladki z karkówki z
Rozpustne gotowanie
Włoskie ciasto drożdżowe, idealne na pizzę, calzone lub bułki śniadaniowe. 199Jest to bardzo uniwersalne ciasto, o pysznym, ziołowym smaku (którego nadaje mu dodatek oregano). Z jednej porcji mogą powstać 2 średniej wielkości pizze
Rozpustne gotowanie