napracowałem się przy tym obiedzie, ale było warto. Mięso marynowało się w lodówce dwa dni, a ja nie mogłem się doczekać. Ale warto było czekać. Wołowinka była rewelacyjnie aromatyczna, miękka i smaczna, sos idealnie doprawiony, a do tego idealnie komponujące się kluski kładzione z ziemniaków. Polecam absolutnie każdemu. Do przygotowania dania użyłem: 1 kg wołowiny, 300 gram wędzonego surowego boczku
Wyprawy kulinarnerzeczywistości. Idzie mi to całkiem nieźle, dlatego pomyślałam, że najwyższy czas na nowy wpis. Z pewnością znacie to uczucie, gdy lodówka świeci pustkami, a Wy musicie wykombinować coś na obiad. Ostatnio często jestem w takiej sytuacji, więc w najbliższej przyszłości możecie spodziewać się szybkich dań ze składników, które z pewnością znajdują się w każdej lodówce czy spiżarni. Na pierwszy ogień
VegUlkamakaron z prostym sosem. Każdy czasem potrzebuje zjeść coś na szybko z małej ilości składników, ja też Pyszne, proste danie gotowe w mniej niż pół godziny, na kolację lub obiad dla rodziny i przyjaciół. Italian cuisine, I love it for taste and simplicity – few ingredients and the dish is ready! Today fast pasta served with simple sauce. Everybody, from
Martyna CooksProsta a zarazem bardzo smaczna sałatka która stanowi doskonały dodatek do obiadu. Składniki: 0,5 kilograma buraków czerwonych 1 cebula sól, pieprz cukier sok z cytryny oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Buraki nie obierając myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ostudzone obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko
Bajeczna Kuchniagłównej - z jarmużem. To warzywo doskonałe pod względem wartości odżywczych, dodatkowo jedzone na surowo zachowuje całe ich bogactwo. Na kromce chleba to najsmaczniesza kanapka, a z ulubionym makaronem błyskawiczny obiad. W połączniu orzechami włoskimi jarmuż sprawdził się w Naleśnikach z jarmużem i orzechami włoskimi oraz Cannelloni z jarmużem . Przepis na pyszne pesto, tym razem w połączeniu z orzechami nerkowca
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bloga JakSmakuje Wegańska tarta szpinakowa z tofu i adzuki autorka: nataliapaalac z bloga healthy dreams Ryż z pieczarkami w śmietanie autorka: gaita z bloga Katalog smaków Ziemniaki... szybki obiad z mikrofali autorka: gaita z bloga Katalog smaków Jesienne szaszłyki z borowikiem, maślakiem i aromatycznym kotlecikiem z dynią serwowane z pastą z bakłażana autorka: jednopalnikowa z bloga Jednopalnikowa Makaron penne
Weekendy w domu i ogrodzieZacznę od tego, że zupa jest pyszna, sycąca, szybka w przygotowaniu, pod warunkiem, że mamy już bulion warzywny, który można sobie ugotować np. poprzedniego wieczoru. Drugą
Kolorowy Przepisownikmetodą zachowują swoje walory smakowe i odżywcze. Najodpowiedniejszym naczyniem do przygotowania stir fry jest wok, ale jeśli go nie posiadacie, możecie wykorzystać głęboką patelnię. Jeśli więc chcecie przygotować obiad w 15 minut to danie typu stir fry jest idealne. Wystarczy wszystko posiekać i szybko usmażyć. Proponuję dziś Wam makaron smażony z wołowiną, do tego kilka warzyw, które zapewne znajdziecie
Smakowity Blog KulinarnySchab po cygańsku to bardzo prosta potrawa jednogarnkowa, jak dla mnie jest to przepyszne danie bez większego gotowania. Polecam wszystkim zabieganym osobą, które mają ochotę na tradycyjny obiad ze schabowym ziemniaczkami i marchewką. Czytaj więcej
PychotkaaaProsta, pyszna i zdrowa surówka z marchewki do obiadu. Składniki: 3 spore marchwie jabłko sok z połówki cytryny łyżka śmietany 18% ewentualnie sól i pieprz do smaku Przygotowanie Marchewki i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, śmietanę i mieszamy
e-PrzepisyKulinarneCarles Fronsac 2008 (49,99 zł) Nos jest bardzo intensywny wręcz gęsty. Znajdujemy tu aromaty śliwek, czerwonych owoców, ziół. Jest dobrze zrównoważone. Taniny są przyjemne nienachalne. Idealne na świąteczny obiad. Zdecydowanie dekantować przed podaniem. Châteauneuf-du-Pape Cuvée des Félibres 2011 (89,99 zł) W nosie dominują intensywne mocne aromaty owocowe. Smak intensywny ze sporą ilością garbników. Mocno skoncentrowane. „Duże
królestwo garówKurczak nie koniecznie tradycyjny, soczyste filety zapiekane w plastrach bekonu, duszone w świeżych i suszonych pomidorach, podawane na makaronowych tagliatellach spowodowały, że obiad znikł tak szybko, że z trudem jedną porcję pozwolono mi sfotografować dla Was :). Składniki dla 4 - 5 osób: 3 filety z kurczaka 9 plastrów bekonu lub boczku 150-200 ml słodkiej śmietanki 12% 10 pomidorów suszonych
Apetyczna babeczkaucieramy na krem blenderem i gotowe! Zupę na talerzu można udekorować świeżą lub suszoną pietruszką. Zupa ta, szczególnie z boczkiem, jest bardzo sycąca i spokojnie wystarczy sama za cały obiad. Zawiera także dość sporo węglowodanów, więc najlepiej nie łączyć jej z innymi bogatymi w węglowodany posiłki. Choć może zabrzmi to dziwnie, taka zupa nadaje się także na pożywne śniadanie
PaleoSMAKFasolka po bretońsku to pyszna i sycąca potrawa kuchni polskiej. Jest to pożywne danie jednogarnkowe znakomite na obiad, łatwe w przygotowaniu, które nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Podane z pieczywem smakuje wyśmienicie. składniki na 6 porcji 500 g fasoli typu Jaś 500 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 2 cebule 150 g koncentratu pomidorowego kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren
Smakowite DaniaDziś przedstawię Wam moją sprawdzoną recepturę na włoski sos pomidorowy. Przepis jest stary, przywieziony z Włoch lata temu, jest prosty w przygotowaniu, ale
Rozpustne gotowanie