obiad - 94612 przepisów (strona:3241/6308)

Barszcz czerwony czysty 271

wiem jak Wam, ale mi czerwony barszcz zawsze kojarzy się z Wigilią, chociaż świetnie sprawdza się podczas różnych imprez, obiadu czy kolacji. Podstawą barszczu czerwonego jest duża ilość buraków oraz odpowiednia ilość wody. Ja zawsze na litr wody daję kilogram buraków. Barszczyk wychodzi idealny. Barszczyk możemy podać z różnymi dodatkami: pierogami, pasztecikami, krokietami czy ziemniakami z patelni. Jednak w Wigilię

Passion of Cooking
Mus piernikowy z frużeliną wiśniową. 204

mnie zaskoczył. Jest bajecznie korzenny, nie za słodki, po prostu niebo w gębie :-). Frużelina wiśniowa z mielonym kardamonem doskonale uzupełnia ten mus. Taki deser będzie idealnym zwieńczeniem uroczystego świątecznego obiadu. Szczerze i gorąco polecam piernikowy mus z frużeliną wiśniową. Spróbujcie i Wy zrobić ten pyszny deser. Pozdrawiam.   MUS PIERNIKOWY Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ.           Składniki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
KOPYTKA Z MĄKI ŻYTNIEJ Z SIEMIENIEM LNIANYM I ŚWIEŻYM OREGANO 163

Muszę przyznać ,że wyszły w smaku wspaniałe tylko za długo rozmawiałam i mi się lekko rozgotowały.Jesli chcecie zrobić zdrowy  obiad to polecam wlaśnie to danie.Świeże oregano nadało im wspaniałego zapachu i posmaku .Pycha...   Ok.1 kg.ugotowanych i zmielonych ziemniaków 1 jajko 0.5 szkl.mąki pszennnej 0.5 szkl.mąki żytniej 1 łyżeczka soli duża łyżka siemienia lnianego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Babeczki czekoladowo-serowe 192

lubię najbardziej, robiąc rzeczy, które sprawiają mi przyjemność. Czytałam więc książkę, tworzyłam zabawkę pod choinkę dla Tosi i piekłam. Piekłam pół dnia, zaczęłam po śniadaniu, skończyłam przed obiadem, a moje wypieki skradły serca wszystkich domowników. Na pierwszy ogień poszły rożki orzechowe, na które przepis znajdziecie tutaj KLIK (zmieniłam jedynie to, że nie obtaczałam ich w cukrze pudrze, a do ciasta

Przepysznik - BLW i nie tylko
Glazurowane marchewki 109

która tworzy się podczas gotowania podkreśla naturalną słodycz marchwi i nadaje piękny połysk. Tak przygotowane marchewki wygląda i smakują wyjątkowo dobrze. Polecam do codziennych, jak i tych bardziej odświętnych obiadów :) Składniki: 1 kg marchwi 3 łyżki masła 4 gałązki majeranku (lub 1 łyżeczka suszonego) 3 łyżki miodu 2 łyżki oliwy/oleju 3/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy (ewentualnie z kartonu

MyCookBook.pl
Ryż z odżywką białkową, bananem i masłem orzechowym 219

Takie posiłki mogłabym jeść bez ustanie, ale niestety jest to z odżywką, więc trzeba mieć ograniczenia. Polecam taki szybki i smaczny zestaw na śniadanie, obiad lub kolację! Składniki: 40g suchego białego ryżu 1 szklanka wody 30g odżywki białkowej 1/2 banana 1 łyżeczka masła orzechowego Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy szklankę wody i czekamy, aż się zagotuję. Następnie wrzucamy wcześniej przepłukany

Truskawkowa Fiesta
GRILLOWANY ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM NA CHIPSACH Z TOPINAMBURU 139

Uwielbiam ryby :) I bardzo się cieszę, że moja rodzina też coraz chętniej po nie sięga. Mogę przygotowywać je na obiad i wiem, że nie będzie kręcenia nosem. Dodatkowo fajne jest to, że przygotowanie dania z ryb nie wymaga zbyt dużo czasu. Wystarczy pół godziny i gotowe. SKŁADNIKI: 1 filet z łososia sól morska ziołowa pieprz cytrynowy oliwa sok z cytryny

Kuchnia w opałach
CZEBUREKI – smażone pierogi z mięsem – kuchnia tatarska 301

kuchni. Są to duże pierogi z ciasta podobnego do naszego ciasta ptysiowego , nadziewane obficie mięsem mielonym i smażone w głębokim tłuszczu. Danie kaloryczne, ale niesamowicie smaczne! Idealne zarówno na obiad, kolację na ciepło, jak i imprezę! Tradycyjnie podaje się je z kefirem – Wy śmiało możecie popić np. czerwonym barszczem. Nadzienie mięsne również można zastąpić na swoje ulubione – świetnie

Ostra na Słodko
Miseczki na sałatkę 364

A co by było gdyby tak zjeść własne talerzyki? Talerzyki to nie wiem, ale miseczki wypełnione świeżą sałatką to jest coś na Mikołajkowy wieczór ;) Mikołaj był

Lawendowe Niebo
Pyszna wołowina rozpływająca się w ustach 197

Taki obiad zadowoli każdego, miękkie mięsko i pyszny sosik. Mięso wołowe pokroić na plastry i grubości 1-1,5 cm, włożyć do głębokiej miski. Wlać wino, dodać listki laurowe, ziele angielskie. Lekko zamieszać, żeby całe mięso było przykryte. Jeśli będzie za mało płynu wlać trochę wody. Zostawić tak przygotowane mięso do następnego dnia. Smaku wina nie czuć, wino powoduje

Kuchnia Pokoleń
Dorsz panierowany 157

Czasami te najprostsze przepisy są najsmaczniejsze. Ryba panierowana zawsze jest smaczna, a taka prosta do zrobienia. Ja przygotowałam ją na piątkowy obiad  i dopiero teraz mam czas, aby powstawiać troszkę zaległych przepisów. Ostatnio dużo u mnie się dzieje i brakuje czasu na wszystko. Gorączka porządków dopadła również i mnie. Sprzątam i próbuję przygotować świąteczne dekoracje. Lubicie taki udekorowany świąteczny

O kuchni z uczuciem
7 pomysłów na wegańskie pasty na kanapki 179

buraka. Piękny intensywny kolor zdecydowanie zachęca, a orzechy nerkowca doskonale komponują się z tym zdrowym warzywem. Szybkie i łatwe - sprawdzi się na kanapkach, a także jako dodatek do obiadu. Jeśli macie kilka minut i kilka buraków pod ręką to bierzcie się do roboty. Nie pożałujecie! :)  Przepis: Pesto z buraków i orzechów Smacznego! :) Maugo& Paszko

Bananowe Pole
Karkówka dla smakosza 233

Karkówka przygotowana tym sposobem to propozycja na niecodzienny obiad. Możemy również pokroić ją w cienkie plasterki i podawać do chleba. Składniki ok. 600 g karkówki bez kości 2 marchewki 2 cebule 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki płynnego miodu … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
LENIWE ( kluski serowe ) – zdrowsza wersja / najlepsze! 240

trzęsącymi się uszami! Dziś mam dla Was przepis na najlepsze l eniwe kluseczki , ale w dietetycznej wersji – co nie znaczy , że mniej smacznej! Są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło. Świetnie smakują prosto z wody, obsypane cukrem lub też odsmażane, prosto z patelni. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! A potem dajcie znać jak smakowały! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Schab w paście serowej 136

tygodnia będę Wam przesyłać dania świąteczne, ale do tego czasu też musimy coś jeść. U mnie jak zawsze propozycja dania mięsnego. Schab w paście serowej to świetna propozycja na obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne. Do tego podałam surówkę z pora   i frytki pieczone w piekarniku. Składniki 4 grubsze kotlety schabowe 2 duże cebule

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania