Pyszna sałatka jako dodatek do obiadu i nie tylko. Jako danie na lunch będzie też super. Rukolę umyć i osuszyć, pomidorki umyć i przekroić na pół. Ser pokroić na słupki o wymiarach 1 cm x 5 mm i długości 4-5 cm. Lekko skropić ser oliwą z oliwek. Patelnię grillową rozgrzać i położyć kawałki sera. Obsmażyć, tak żeby było widać
Kuchnia Pokoleńniestandardowym poza kurczakiem, wołowiną czy wieprzowiną, które tak często królują na naszych stołach. Staram się też mieć jakiś zapas krewetek w zamrażalniku jak już brakuje pomysłów na kolację lub obiad. Wystarczy do tego jakaś szybka sałatka lub makaron z cukinii ew. ryż i danie gotowe. Możemy przygotować pikantne krewetki wcześniej, a przed samym podaniem podgrzać je przez parę minut
PaleoLifestali czytelnicy wiedzą, że uwielbiam zupy kremy. Ostatnio tak się przyzwyczaiłam, że w tygodniu muszę mieć jakąś zupę na obiad, bo kiedyś bywało inaczej. Różne przeważnie gotuję, ale zwykle są to pożywne zupy. Taką zupę krem, to najlepiej jest zjeść przed pierwszym danem albo na kolację. W gazetce "Gotuj krok po kroku" znalazłam przepis na krem z pora
Zakątek rozkoszy kulinarnychnagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 55 minut, następnie na termoobiegu piec z 7-10 minut i wyjąć blaszkę z piekarnika - pieczeń jest smaczna i na obiad z sosem jaki się lubi i na zimno do pieczywa..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięAromatyczny pomysł na obiad Składniki 4 plastry schabu pasta z suszonych pomidorów czosnek w zalewie sól, pieprz listki bazylii do panierowania jajko bułka tarta Sposób przygotowania Kotlety rozbić, posypać solą … Czytaj dalej Roladki pomidorowe z czosnkiem
czarrna od kuchniOrientalny obiad :) Składniki papier ryżowy do sajgonek, ok. 15 szt 1 podwójny filet z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1 garść grzybów mun 3 łyżki sosu sojowego 1 … Czytaj dalej Sajgonki z kurczakiem i warzywami
czarrna od kuchniSmaczna i szybka surówka idealna do obiadu. Składniki: pół duzej białej rzodkwi 2 marchewki 1 jabłko szczypiorek sól, pzeiprz majonez Rzodkiew, marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek pokroić, dodać do reszty składników, przyprawić. Dodać majonez i wymieszać. Smacznego
talerz przyjemnościzapiekanka wywołuje u mnie zmożoną pracę kubków smakowych. Uwielbiam tego typu dania z piekarnika – zawsze przygotowuję dużą porcję w swoim ogromnym, największym jakie posiadam naczyniu do zapiekania tak, aby obiad wystarczył na kilka dni. I wbrew pozorom zapiekanki bez sera też potrafią być pyszne, rozgrzewające i treściwe. W momencie, kiedy przygotujesz sobie tę poniższą, szybko się o tym przekonasz
Roślinna - blog wegańskiłopatka w chrzanowym sosie O tej porze roku na obiad warto zaserwować solidny mięsny kawałek. A jeżeli kruchą łopatkę, podamy w aromatycznym chrzanowym sosie, to taki posiłek z pewnością będzie smakował każdemu. składniki dla czterech osób mięso i marynata 600 g ładnie wykrojonych kawałków z łopatki wieprzowej sól, pieprz 2 liście laurowe 1 łyżeczka gorczycy 1 szczypta majeranku
Miód i pieprzPrzepis na filet z ryby zapiekany z porem i śmietaną. Pyszne urozmaicenie bezmięsnego obiadu. Składniki: 2-3 filety ulubionej ryby biała część pora 180 ml śmietany 18% 100 g sera suszona lub świeża posiekana natka pietruszki 3 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie układamy
e-PrzepisyKulinarnejuż zrobimy, potem pójdzie z górki. Składniki użyte do przygotowania rybnej są dość wykwintne (krewetki, łosoś, dorsz), więc zupa może być idealną przystawką na świąteczny lub uroczysty obiad. Ja ją uwielbiam – od razu wpałaszowałam z dużą dokładką. Mogłabym ją jeść na okrągło. Polecam – nawet tym, którzy za rybami nie przepadają. Zupa rybna z pomidorami: wywar rybny (przepis niżej
Poezja smakuPrzepyszna, a jednocześnie bardzo prosta sałatka ziemniaczana, przygotowana z ziemniaków w mundurkach, gotowanych jajek, ogórków kiszonych i dużej ilości koperku. Świetnie nadaje się na obiad jako dodatek, albo samodzielnie do jedzenia z pajdą świeżego chleba. Nam bardzo posmakowała więc polecam bardzo ten przepis! 5 ziemniaków 3 ogórki kiszone/konserwowe 3 jajka 3 łyżki kukurydzy (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku koperek świeży sól
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniejagodami goji i orzechami nerkowca, które nadają mięsu nutkę słodyczy oraz aromatycznym szafranowym purée z kalafiora. Połączenie tych smaków okazało się strzałem w dziesiątkę Danie możecie przygotować na niedzielny obiad lub zbliżające się Święta. Polecam Składniki: Kieszonki z piersi kurczaka: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki jagód goji 2 łyżki orzechów nerkowca 1 łyżka wody 1 łyżka oleju rzepakowego
Oryginalny smakgrzyby z cebulą, a na grzybach – pociętą zgrabnie wieprzowinę. Posypujemy posiekaną pietruszką i szczypiorem. Podajemy od razu, gorące. Z tej ilości składników otrzymacie 4 średniej wielkości porcje obiadowe lub obiad dla głodnej trójki. SKŁADNIKI 180ml /niepełna szklanka/ drobnej kaszy kukurydzianej 650+100ml wody 1 większy ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 30g masła 2 łyżki natki pietruszki
Karo in the KitchenWielkanocne roladki-pomysł na to danie pojawił się, gdy zastanawiałam się co zrobić na obiad. Jako, że zbliżają się święta wielkanocne a są one bardzo krótkie- chciałam poczuć te święta już szybciej. W lodówce miałam karkówkę, jajka i chrzan. Wzięłam się więc do pracy i wymyśliłam to właśnie danie. Roladki są miękkie i kruche. Chrzan nadaje im ciekawego, wyraźnego
Pobite gary Barbary