bułka z pastą z awokado, potem było już tylko lepiej. Drugie śniadanie iście jajeczne – awokado z jajkiem i jajeczne muffiny. Obie potrawy banalnie proste w wykonaniu. Na obiad krem z białych warzyw i placki ziemniaczane z cukinią na mące kukurydzianej. Na podwieczorek mini serniczki z owocami o jogurt wiśniowy z płatkami owsianymi. Tortilla z łososiem i szynką prosciutto czeka
KucharzycaKlasyk – ryba i kiszona kapusta. Ten klasyk przedstawiam Wam w bardzo nie klasycznej formie. Danie przygotowuje się dosłownie w kilka minut. Można podawać na obiad lub ciepłą przekąskę/przystawkę. Na 4 porcje potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok. 400 g białej ryby, ok. 200 g kiszonej kapusty. Kapustę wyciskamy, żeby pozbyć się jak najwięcej soku. Rybę przyprawiamy solą
KucharzycaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wyśmienite burgery wołowe swojej roboty z domową bułką, karmelizowaną czerwoną cebulką i pysznym sosem. Przygotowując je w domu mamy
Marta Gotujeziemniaczany z nutą cebuli i boczku, czyli wszystkie elementy, które zdecydowanie lubię i cenię. Do tego bardzo fajna forma podania, pyszne dodatki i gotowe! Fantastyczny w smaku, niezbyt drogi obiad mamy gotowy :) Przepis pochodzi ze strony gotowaniecieszy.blox.pl Czas przygotowania: 20 minut plus czas pieczenia Ilość porcji: tortownica o średnicy 22 cm Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 4 jajka 500g pieczarek
Kolizje Smakówwypieku bezglutenowego pieczywa. Czekała cierpliwie aż zużyję inne, wcześniej zakupione mąki. O jej niezwykłych właściwościach odżywczych wiele czytałam i słyszałam. Miałam nawet zamiar ją ugotować zamiast ryżu na obiad, ale jakoś zawsze coś stawało na przeszkodzie. Kiedy jednak zmuszona byłam zrezygnować także z nabiału, który wręcz uwielbiam trzeba było wymyśleć jakąś alternatywę. Tak to przyszedł mi do głowy pomysł
Wiem co jemksiążkę brytyjskiej blogerki Elli Woodward i stwierdzałam, że to idealny moment na rozpoczęcie „Zdrowej Środy”. Ładnie wydana, dosyć spora książka, zawierająca ponad 100 pysznych, zdrowych i sprawdzonych przepisów na obiady, przekąski i desery. Przepisy są wegańskie, bez glutenu i cukru. Dzięki nim autorka książki wyszła z ciężkiej choroby i przeżyła największą przygodę swojego życia. Nowe menu nie tylko pozwoliło
Mała CukierenkaWitajcie kochani :) dzisiaj na obiad proponuję Wam pyszną zupkę alla krupnik ale z kaszą bulgur od Melvit . Zupę ugotowałam na pysznej kiełbasie bekonowej Hańderek . Na dworze niby wiosna ale jeszcze zimo, miska gorącej zupy po dniu spędzonym w szkole lub w pracy w sam raz :) Zapraszam do wypróbowania z kaszą bulgur :) Składniki : 3 pętka kiełbasy bekonowej 2 marchewki kawałek pora
Sama słodycz i szczypta chiliPomysł na dietetyczny i bardzo smaczny obiad. Z podanych składników wychodzą dwie naprawdę duże porcje, a jedna ma 411 kcal. Piersi z kurczaka Składniki: podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka duża marchew cebula jajko 150 ml jogurtu naturalnego (0% tłuszczu) płaska łyżka curry sól, pieprz łyżeczka oleju Przygotowanie Piersi przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka
e-PrzepisyKulinarneSzybki, pożywny i smaczny pomysł na nieskomplikowany obiad Zielono, zieloniutko, zielonkawo ! A wszystko to w ramach fejsbukowej akcji Zielono mi! organizowanej przez Trochę inna Cukiernia . W dniach 17-20 marca nastanie tam istna zielona inwazja ! Ja też się do niej dołączam z propozycją Makaronu ze szpinakiem w towarzystwie serka ricotta :) Składniki na 4 porcje: 1 paczka makaronu penne [250g
Grunt to przepis!Składniki (na 2-3 porcje): 1 średniej wielkości filet z kurczaka 1 papryka czerwona Pół puszki lub cała puszka kukurydzy konserwowej Ok. 200 g makaronu muszelki
Anioszek w kuchnizadaniem. Najbardziej skorzystałam z rad Olga Smile . Jestem bardzo zadowolona z efektu. Z całą pewnością jeszcze niejeden raz kasza jaglana zagości na naszym stole, nie tylko na obiad. Nada się do deserów na słodko. Jeśli i Wy nie gotowaliście jeszcze kaszy jaglanej, koniecznie przeczytajcie instrukcję poniżej i cieszcie się pysznym i zdrowym posiłkiem, który przełamie nudę w kuchni! Składniki: szklanka
Anioszek w kuchnikolejny :-) Tym razem z mięsem z rosołu, boczkiem i cebulą - mocno sycące danie, które świetnie komponuje się z miksem chrupiących, świeżych sałat. Dobre na kolacje lub na obiad ;-) Francuska plecionka z mięsem FRANCUSKA PLECIONKA Z MIĘSEM Na 4 porcje: 1/2 dużego opakowania ciasta francuskiego 200 g wędzonego boczku 150 g mięsa wołowego z rosołu
peggiwkuchnikolejny przepis na szybkie i smaczne danie. Makaron świetnie komponuje się z papryką i niedużą ilością boczku. Nasyci każdego głodomora więc śmiało możecie je podać na późny obiad. Faktem jest, iż z talerza znika bardzo szybko :-) Makaron z papryką i boczkiem MAKARON Z PAPRYKĄ I BOCZKIEM 400 g makaronu penne (lub innego) 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 papryka
peggiwkuchniŚwięta, święta i po świętach - powoli wracamy do kulinarnej rzeczywistości. Co prawda przed nami jeszcze Sylwester i Nowy Rok, ale już czas pomyśleć o normalnym obiedzie. Jeśli zabierzecie się za robienie jakiegoś pysznego mięsa do ziemniaków polecam jako dodatek surówkę z pora :-) Surówka z pora SURÓWKA Z PORA 1 biała część pora (średniego) 1 jabłko szara reneta (nieduże) 1 ogórek
peggiwkuchniwidząc curva (zakręt), a nad tetto (dach) sąsiedniej kamienicy wznosi się croce (krzyż) pobliskiego kościoła. Włączamy telewizor , rozgrywany jest partita (mecz), a my myślimy jakie carne (mięso) zjemy na obiad. Strach ściska nam gola (gardło), kiedy przełączamy kanał na film o odważnym, ale demenziale (obłąkanym) sbirro (gliniarzu). Jego nuda (naga) kochanka wybudza nas całkiem ze snu. Aby nabyć to wspaniałe
Bon Ton Italia