Lubicie cukinię? Co z niej najczęściej przygotowujecie? Przez długi czas cukinia kojarzyła mi się wyłącznie z leczo. Później zaczęłam z nią eksperymentować i… w ten
Słodkie okruszkiczytamy, makarony oglądamy, makarony jemy. Zawsze i w każdej ilości. My po prostu lubimy makarony. Zwykle są to dania naprawdę proste i wyjątkowo smaczne. Jak nie macie pomysłu na obiad, a potrzebujecie coś na szybko to makaron zawsze Was uratuje. My czasami robimy makaron sami, ale nie jesteśmy aż tak ortodoksyjni, dopuszczamy także możliwość kupienia go w sklepie. Tym bardziej
Marder&Marder ManufacturePotrawa idealna na rodzinny spotkanie, odpowiednia na niedzielny obiad lub nawet jako świąteczne danie. Całość jest bardzo aromatyczne, a smaki fajnie się przenikają. Polecam! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 10 g suszonych borowików 1/2 cebuli 3-4 plastry szynki parmeńskiej sól, pieprz papryka czerwona słodka czosnek granulowany olej Przygotowanie: Suszone grzyby zalewamy gorącą
Symfonia smakowaPulpety to wdzięczny obiad, zwłaszcza te gotowane a nie smażone. :-) Są zdrowe, lekkie, smaczne. Możemy dowolnie kombinować z sosami, ja wybrałam dziś klasyczny, koperkowo-miodowo-musztardowy. Najlepiej smakują podane z kaszą lub ziemniakami. Pulpety: 1 kg mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Sos: 1 pęczek koperku 3 łyżeczki ostrej musztardy
Szefowa kuchniDietetyczny obiadek! Pieczony pstrąg tęczowy z dodatkiem oliwy z oliwek i soku z pomarańczy, podany z duszonymi buraczkami z jabłkami i rozmarynem. Wszystkie smaki, które lubię
SMYKWKUCHNIminut). Dalej dodajemy marchewkę, zioła, kostkę rosołową, ryż, wodę. Gotujemy razem przez 30 minut. Jeżeli gotowaliście ryż osobno (albo chcecie w ten sposób wykorzystać resztki ryżu z poprzedniego obiadu), dodajecie go i podgrzewacie razem z ugotowanymi warzywami przynajmniej przez kilka minut. Całość podajemy na ciepło. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 453 total views, no views today Tweetnij The post Risotto
MODA NA BIOpory robiłam już nie raz i za każdym razem coś zmieniałam. Nie mniej zawsze mi smakowało. Po prostu to jedno z tych dań, które z radością planuję na obiad. nadzienie : 0,5 kg mięsa mielonego 200 g marchewki z groszkiem 0,5 puszki
Polska ZupaSchab po góralsku to mięso zapiekane z kapustą kiszoną, a wszystko pod pierzynką ze śmietany. Rewelacyjne w smaku. Można podać z ziemniakami, frytkami, kluskami. Jest to pomysł na szybki obiad i alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Nie, nie :) Tradycyjny schabowy też jest smaczny, uwielbiam go. Tutaj znajdziecie przepis na schab zapiekany z ajvarem . Składniki 1 kg kapusty kiszonej
O kuchni z uczuciemziołami. Pieczemy około 18 minut na środkowej półce piekarnika (do zrumienienia). Z tej porcji wyszło 6 calzone pikantnych wielkości kobiecej dłoni i 12 małych, z tuńczykiem i warzywami – obiad dla dwójki na dwa dni. Możecie poskładać calzone w takie porcje, jak tylko Wam się podoba i jak Wam wygodnie, albo wykorzystać nadzienie do zrobienia dwóch dużych pizzowych pierogów – wywałkujcie wtedy
Karo in the KitchenWitajcie kochani :) W moim domu do obiadu musi być zawsze jakiś sos, a że ostatnio dostałam pyszne musztardy od firmy Parczew postanowiłam jedną z nich wykorzystać do sosu musztardowego. Pewnie zdziwi Was takie połączenie smaków ale zapewniam Was że sos musztardowy wyśmienicie smakuje z różnymi rodzajami mięs. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na sos : 2 łyżki Musztardy kremskiej Parczew
Sama słodycz i szczypta chilitylko szybko minęło... Jak znajdę możliwość, to coś Wam napiszę w międzyczasie, póki co mam tu propozycję bardzo szybkiego dania, do przygotowania w kilka chwil :-) Możecie je zrobić na obiad lub na kolację, jest lekkie i niezwykle smaczne :-) SKŁADNIKI 1 nieduży seler naciowy 150 g sera mascarpone 3 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki oleju sól, pieprz ok. 300 g makaronu
Czary - gary w kuchniDziś światowy dzień pizzy :-) a ja pierwszy raz po długiej przerwie byłam w pracy :-) dzień minął mi błyskawicznie, a w domu czekał na mnie obiad zrobiony przez męża :-) hm, jakieś nowe obyczaje? ale podobają mi się :-) za tona kolację będzie pizza :-) właśnie się robi :-) A dla Was mam przepis na pizzę z patelni - nawet ci z Was, którzy nie mają
Czary - gary w kuchninadzieję, że jakoś to pójdzie... Wracając jednak do gotowania, to tak sobie myślę, że zbliża się weekend więc może jakaś małą podpowiedź z mojej strony na niedzielny obiad... Filet z kurczaka i pieczarki to zestawienie stare jak świat, ale zawsze można je trochę odmienić, by zaskoczyć domowników :-) SKŁADNIKI 1 duży podwójny filet z kurczaka 300 g pieczarek 1 duża cebula
Czary - gary w kuchnimnie tu i nie ma... powody różne, mniej i bardziej poważne... ale dziś jestem i to chyba najważniejsze :-) Macie jakieś pomysły na jutrzejszy obiad? Myślę, że ten Wam się spodoba, nawet jeśli nie jesteście zwolennikami wątróbki :-) w każdym razie moje dziecko w tej postaci po prostu ją uwielbia :-) To Wy poczytajcie sobie co i jak, a ja idę leczyć zaziębienie
Czary - gary w kuchniWakacyjne obiady zawsze stanowią wyzwanie, bo najlepiej gdyby dało się je zrobić szybko, żeby nie stać zbyt długo przy gorącej kuchni, no i jeszcze żeby wszystkim smakowało... ale ostatnio mam nieco ułatwione zadanie, bo na dworze się schłodziło, a liczba domowników - z racji wyjazdu szkoleniowego mojego męża - chwilowo zmniejszyła się do osób dwóch... Ułatwienie kolejne to to, że mamy
Czary - gary w kuchni