rada? Surówkę z zieleniną przyrządzić! Kilka rzodkiewek , trochę cebulki , kawałek papryki oraz świeżego ogórka , no i przede wszystkim duuużo sałaty . A wszystko to polane lekko sosem jogurtowo-czosnkowym . Do obiadu będzie jak znalazł! A może posłużyć nawet za lekką kolację czy dodatek do pożywnego śniadania :) Składniki na 1 średnią miskę surówki: 1/2 papryki czerwonej - dużej 1/2 papryki czerwonej - dużej
Grunt to przepis!tradycyjnymi daniami. A ja siedziałam cicho kilka dni, spędzając fantastyczny czas z rodziną. Ale dziś wracam do kuchni , nie mogłam się już dłużej powstrzymać . Dziś u mnie na rodzinny obiad wspaniała dziczyzna . ViolaPassion \ Składniki: 4 osoby 1 kg udźca z sarny bez kości 6 łyżek smalcu gęsiego 50 ml oliwy truflowej sól,pieprz grubo mielone S os: garść najlepiej
Viola cooks with passionpotrawa wigilijna w większości domów, czasami też obok zupy grzybowej. Podawany z uszkami, czy krokietami sprawdza się nie tylko w święta Bożego Narodzenia, ale i w ciągu roku na obiad, czy ot tak, do wypicia prosto z kubka Przepis nie jest trudny, bo jedyne co musimy zrobić to ugotować bulion warzywny i połączyć go z zakwasem, na który przepis znajdziecie
NiePieprz.plpanierce do kotletów kiszoną kapustę 50 dag połączyć z pokrojoną w kostkę małą cebulą, cukrem, pieprzem, olejem rzepakowym do smaku kotlety podawać z tłuczonymi ziemniakami i surówką - smaczny, sycący obiad...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny, świąteczny obiad Składniki 1 kurczak ok. 1,5 kg sól, pieprz przyprawa do kurczaka zioła prowansalskie słodka i ostra papryka 5 ząbków czosnku olej masło czosnkowe: 1/2 kostki masła 1/2 … Czytaj dalej Kurczak pieczony
czarrna od kuchniPolędwiczka to mięso, które ostatnio często przyrządzam na obiad. Szybko i smacznie w tym okresie przedświątecznym to podstawa. Smacznego! Składniki : * 2 polędwiczki około 800g * 2 cebule * czerwona papryka * sól, pieprz do smaku * łyżka mascarpone * łyżeczka mąki pszennej Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić. Obsmażyć z obu stron na łyżce tłuszczu. Odłożyć, na patelnię wrzucić piórka cebuli oraz paprykę
Magiczne Życie Martyzostanie zwycięzcą miesiąca. Po zaciętej walce jednym głosem na prowadzenie wysunęły się kluseczki z ricotty zapiekane w sosie pomidorowym, które poniżej Wam prezentuję. To dość delikatny w smaku obiad, który zadowoli amatorów włoskich smaków. Przepis pochodzi z gazetki Biedronki Włoskie Smaki z moimi małymi modyfikacjami. Składniki na 4 porcje: Na kluski: 450g mrożonego rozdrobnionego szpinaku (uprzednio rozmrozić do klusek) 500g
Fabryka pomysłównatłoku świątecznych zakupów nie zdążyłam zaplanować obiadu. W lodówce było jeszcze coś "od wczoraj", ale przydałaby się jeszcze jakaś zupa. Akurat byłam w Biedronce. W lodówce z warzywami znalazłam krem z buraka. Burak - super, będzie zdrowo. Biorę. Ale, ale... Sprawdzam skład: Woda, marchew 24%, soczewica czerwona 12%, ziemniaki, cebula, por, sól, olej rzepakowy, czosnek, przyprawy, ekstrakt z papryki
Mama z MotylemUżywam mieszanki do przyrządzenia bardzo smacznego i ekspresowego spaghetti a’la toscana -> gotowy obiad w mniej niż pół godziny. Zdecydowanie warto wypróbować. Spaghetti á la Toscana (składniki na 2 porcje): 200-250 g makaronu spaghetti 1 torebka ziół toskańskich Kotányi 1-2 łyżki oliwy Ugotuj makaron. Wylej na patelnię około 1 szklanki wody z gotowania makaronu i wymieszaj
Qlinarnie i QlinarnieCieciorella – czekoladowa pasta z ciecierzycy Jeśli strączki, to na wytrawny obiad i to najlepiej w formie fasolki po bretońsku? Po co się tak ograniczać, a strączki szufladkować! Dzisiaj chcę Wam pokazać jak w prosty sposób, używając ciecierzycy, można zrobić czekoladową pastę, która nosi nazwę cieciorella. Jaka jest geneza nazwy? Jak można się domyślić, jest to połączenie nazwy ciecierzycy
Blendmanwymieszać, wsypać przyprawy, wlać 1 szklankę wody i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty wsypać mąkę i mieszać szybko do zagęszczenia kapusty kapusta smakuje doskonale jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie np. z kluskami, kaszą, ziemniakami.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięszpinak i to w niewielkiej ilości. A no i jeszcze troszkę marchewki z rosołu. Dziś pomyślałam że jak sam coś ugotuje to chętniej spróbuje. A że marzyłam o obiedzie innym niż mięso z ziemniakami to wybór padł na leczo. Uwielbiam tą jesienną potrawę, która w zimie smakuje jeszcze lepiej. Składniki: cukinia dwie papryki 20 dkg pieczarek cebula mała puszka kukurydzy
Mama z miastaInspiracji na dania szukałam już w różnych miejscach, w kolorowych magazynach, gazetkach Biedronki, na blogach i grupach kulinarnych, u mamy. Ale nadszedł dzień kiedy Jasiu zapragnął
Mama z miastaTo danie powstało w wyniku przysłowiowego czyszczenia lodówki. Okazało się że mam do wykorzystania pół sporej główki kapusty, trochę mięsa z żeberek i makaron świderki. Jako
Mama z miastaTo danie to u mnie klasyka gatunku, wszyscy lubią włącznie z Jaśkiem dlatego robię je dość często. Robi się praktycznie samo i zawsze się udaje. Bez
Mama z miasta