Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} No i wiecie…pierogi zrobimy, w zasadzie wszystko mamy…ser, ziemniaki (zostały z poprzedniego obiadu), cebula, śmietana, słonina, masło i !!!! Po przyjeździe z zakupów patrzymy do szafek a tam NULL! Nie ma mąki, jest tylko gryczana, krupczatka i pszenna razowa. Plan był, więc losowanie padło
R'n'G Kitchenpostaci gofrownicy i się zaczęło! Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację! Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów od kilku lat i teraz nadrabiam ten stracony czas :) Gofry nieodłącznie kojarzą mi się z latem, morzem
Book of spellsPyszny pomysł na obiad. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają szpinak. Pieczeń jest rewelacyjna - dobrze doprawiona, z posmakiem czosnku! 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 2 cebule 3 łyżki bułki tartej 3 jajka 100 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku Sól Pieprz Czosnek granulowany Liść lubczyku W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy mrożone kulki szpinaku i dusimy
VioletoweKucharzenieSchab uwielbiam pod każdą niemal postacią. Najczęściej przygotowuję go na niedzielny obiad, jednak niejednokrotnie wieprzowina gości u mnie na stole także w środku tygodnia. Dzieje się tak tym bardziej wtedy, gdy przepis na przygotowanie schabowego w niecodzienny sposób jest proste i szybkie do wykonania. Schab zapiekany z selerem to coś innego, niespotykanego i niesamowicie smacznego. Połączenia mięsa i ananasa
Pobite gary BarbaryMakaron z bobem i pomidorami to moja propozycja na szybki letni obiad. Danie jest bardzo sycące, aromatyczne i łatwe do zrobienia. Czyli takie jak lubię najbardziej proste i smacznie, polecam. Składniki: 350 g makaronu 500 g bobu 3-4 pomidory 1 duża cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia suszona bazylia sol, pieprz Wykonanie: Bób wrzucamy do wrzątku
magiczna kuchnia Kasimożesz zagęścić dżem np. agarem, 10 g będzie wystarczającą ilością. Po prostu wsyp agar do dżemu i przez 3-5 minut gotuj wszystko razem. Ja w międzyczasie przygotowywałam obiad, więc mogłam sobie pozwolić na dłuższe gotowanie i mieszanie od czasu do czasu. Dżem będzie miał idealna konsystencję bez zagęszczaczy, gdy zredukuje się do 1/3, tak jak wspomniałam u mnie zajęło
greenscarfPomysł na szybki i smaczny obiad dzisiaj. Makaron z wędzonym łososiem, suszonym pomidorem, miała troszkę rukoli więc też dodałam. Wyszło pysznie, moje starsze dziecko zadowolone, młodsze zjadło się makaronem, a ja nie stałam długo przy garach ;-) Miłego dnia kochani :-) Składniki: 1/2 opakowania makaronu u mnie kokardki 1 opakowanie wędzonego łososia 10 suszonych pomidorów garść rukoli sól himalajska pieprz natka pietruszki
kruche babeczkitego bardzo aksamitny sos piernikowy, którego sekret tkwi w odpowiednich przyprawach. Przepis bierze udział w konkursie #przepisnakopernika – czy jest godzien publikacji w książce kucharskiej? Przygotuj danie na najbliższy obiad i oceń to // Składniki: 400 g piersi z indyka + sól, majeranek, curry, sos sojowy, olej 10 pierniczków (uszatki firmy Kopernik) 6 łyżek mleczka kokosowego (80%) 50 ml ciepłej wody
Via GustoDziś mam dla Was pomysł na obiad. Roladki schabowe z kabanosem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Wypróbujcie może Wam posmakują :) Składniki: Ładny kawałek schabu (ja miałam 800 g.) 1-2 cebule 2-3 kabanosy 2 ogórki kiszone musztarda trochę oleju do smażenia 1 ząbek czosnku Do zalania mięsa: 2 i 1/2 szklanki gorącej wody 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka
Agusiowe smakołykiWieprzowina na ostro to idealne mięso nie tylko na obiad ale i na przyjęcie. Mięso marynuję mieszanką aromatycznych przypraw. Kmin rzymski, wędzona papryka i pieprz kajeński to moje ulubione przyprawy do mięsa i nie zabrakło ich w tej marynacie. Wieprzowina na ostro tak zwany pulled pork to mięso, które poddaje się długiej i powolnej obróbce termicznej. Mięso jest wtedy bardzo
codojedzeniaodkrycie mojej mamy. W zeszłym roku świetnie sprawdził się jako dodatek do zup, sosów, makaronów, ryżu czy mięsa. Jest idealny w sytuacjach, gdy nie mamy czasu lub pomysłu na obiad. Może stać w piwnicy przez kilka miesięcy, a to naprawdę duża zaleta :) Do tego sosu nadają się pomidory, które mają dużo miąższu, a mało pestek, np. odmiana lima. Sos wychodzi
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSałatka z pora – po prostu mniam! Takie połączenie smaków smakuje rewelacyjnie jako sałatka sama w sobie lub np. jako dodatek do obiadu – mimo, że w swoim składzie ma jajko :) Poza tym myślę, że równie świetnie sprawdzi się na świątecznym, wielkanocnym stole, chociaż do Wielkanocy jeszcze daleko :D @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height
Kulinarne Przebojedodatkowo oprószam świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz mielonymi płatkami chilli. Ku mojemu zdziwieniu córcia zajada się zupką i potrafi zjeść cały, wielki talerz. Oczywiście nie mówię jej, że na obiad jest „zupa pomidorowa” (bo wtedy byłby wielki bunt), ale że będziemy jeść „zupkę z fasolki” :) The post Zupa pomidorowa z fasolką szparagową appeared first on Moja
Moja Delicjatylko 3 minuty. W tym czasie podgrzejecie tuńczyka na oliwie z czosnkiem i skórką z cytryny. Makaron pappardelle dostępny jest w lodówkach w wielu marketach. Polecam na szybki lunch, obiad lub kolację. The post Makaron pappardelle z tuńczykiem appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjawiem jak wy ale u mnie w domu bardzo lubimy zjeść po obiedzie deser. Często robię budynie lub kisiele do których latem wykorzystuję owoce z ogrodu. Nie trzeba kupować gotowych torebek w sklepie bo potrzebna nam tylko mąka ziemniaczana, cukier, woda no i owoce. Zimą korzystam z mrożonych owoców lub wykorzystuję owoce z kompotu. Składniki: 1 litr wody
Ala piecze i gotuje