obiad - 94612 przepisów (strona:2872/6308)

Czosnkowe zielone szparagi z krewetkami 181

osobiście uwielbiam prostotę. Nie trzeba wielu składników i godzin marynowania aby stworzyć coś smacznego. Ta przekąska jest banalnie prosta, ale za to jaka pyszna. Może posłużyć jako dodatek do obiadu zamiast surówki albo lekka kolacja. Ale uprzedzam, znika szybciej niż się przygotowuje ;) Składniki (na 2 porcje) -300g krewetek koktajlowych -300g zielonych szparagów (mogą być także mrożone) -pół dużej

Zielona Kuchnia
Healthy bowl czyli miska pełna zdrowego jedzenia 184

balsamicznego 2 lyżki syropu klonowego lub miodu 1 łyżka musztardy, grubo ziarnistej sól i czarny pieprz do smaku Bulgur ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Ja wykorzystałam resztki z wczorajszego obiadu. Bulgur można zastąpić inną kaszą. Upraż orzechy i grubo pokrój. Najlepiej zgnieść je szeroką częścią ostrza kuchennego noża. Składniki na dressing umieść w małym słoiczku, zakręć i porządnie wstrząśnij. Obierz

codojedzenia
Gulasz drobiowy z kluskami śląskimi 223

Gulasz drobiowy z kluskami śląskimi Dziś na obiad przygotowałam gulasz drobiowy z sosem uniwersalnym ciemnym Łowicz i boczkiem wędzonym. Gulasz podałam z kluskami śląskimi. Składniki : Gulasz : filet z kurczaka - 400 g boczek wędzony -100 g cebula - 1 szt tłuszcz sól i pieprz papryka ostra - szczypta natka pietruszki sos uniwersalny ciemny - Łowicz Kluski śląskie : ziemniaki ugotowane  -1 kg mąka ziemniaczana

Kuchnia Danusi
Zupa-krem z kukurydzy 151

Dookoła szaro, buro i ponuro, jak na razie darmo wyglądać złotej polskiej jesieni, ale zdradzę Wam mój sekret jak sprawić, żeby choć na chwilę w Waszej

Fitsweet.me
Buraczki marynowane 165

gdyż są słodsze a poza tym łatwiej je umieścić w słoiku.  Takie  buraczki nie tylko są świetne na barszcz, na poczekaniu można z nich przygotować sałatę do obiadu, dodać do barszczu ukraińskiego, czy zetrzeć do chrzanu.  Składniki na 4 litrowe słoiki : 2 kg podłużnych buraczków Marynata: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 2 łyżeczki soli

Gosia gotuje
Kisiel brzoskwiniowy 169

brzozy, który jest zdrowszy (między innymi nie powoduje próchnicy, jest przyjazny dla diabetyków). Kisiel był zdecydowanie jednym z moich ulubionych deserów w dzieciństwie! Pamiętam, jak w niedzielne popołudnia po obiedzie zasiadałam przed telewizorem i z kisielem w dłoni oglądałam Szansę na sukces Aż łezka się w oku kręci. Pamiętajcie, że jesienią brzoskwinie są najsmaczniejsze – słodkie i soczyste! Warto wykorzystać

Kuchnia Bazylii
ZUPA Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I CHILI 164

Jesień w pełni, na stole nie może więc zabraknąć potraw... Artykuł ZUPA Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I CHILI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Toskańska zupa pomidorowa z kiełbasą i tortellini 182

Toskańska zupa pomidorowa z kiełbasą i tortellini – idealna na chłodne jesienne i zimowe dni. Gęsta, rozgrzewająca, sycąca. Toskańska zupa pomidorowa z kiełbasą i tortellini wystarczy za cały obiad. Pełna smaku pomidorów (zwłaszcza jeśli skorzystacie z tych własnoręcznie „zasłoikowanych”), słodkawej fasolki, konkretnych tortellini i kiełbasy, z dodatkiem szpinaku i parmezanu, przepysznie doprawiona ziołami i – jeśli lubicie

Pociąg Do Kuchni
KLUSKI KŁADZIONE 132

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 2 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 Składniki: 1 jajko, 1/2 łyżeczki soli, około 3/4 szklanki mąki

JejKuchnia
Jesienna zupa krem z dyni, papryki i ziemniaków 184

Jesień zawitała już na dobre. Zaczął się też sezon na dynię i paprykę. I to one rządzą teraz u mnie w kuchni, dlatego też na dzisiejszy obiad zrobiłam pyszną zupę z dyni, papryki i ziemniaków, podaną z wędzonym łososiem i natką pietruszki. Jest pysznie i zdrowo. Zapraszam więc po przepis. SKŁADNIKI 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka

Passions hobbies life
Osmiorniczki baby w sosie pomidorowym 200

przyrządzić. Mój wybór padł na ośmiorniczki w winie i pomidorach od My fish day. I tak zrobiłam. Danie proste, łatwe, na tyle szybkie, że w ciągu godziny był pyszny obiad. I o dziwo tych kilka sztuk spokojne nasyciło 3 dorosłe osoby. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
DYNIOWE LATTE Z INKĄ, BEZĄ WŁOSKĄ I PIERNICZKOWĄ KRUSZONKĄ 134

Wielkimi krokami zbliża się jesień, a co za tym idzie zbliża się też sezon na pyszne dynie. Jak wiecie wykorzystuję je nie tylko do genialnych, rozgrzewających obiadów, ale też do deserów! Ciasta dyniowe , soki , kawy albo desery na zimno z jej dodatkiem smakują genialnie. Dziś ciasta dyniowego nie będzie, ale będzie coś, co wspaniale do ciasta dyniowego pasuje

Ostra na Słodko
Schabowe ruloniki z papryką i bazylią 224

Niebagatelna propozycja na obiad nie tylko na weekend.Prezentuje się i smakuje obłędnie. Oczywiście kto lubi bardziej ostre,  odpowiednio więcej dodaje papryczki chilli ;) Z tych proporcji co podam ....uffff gorąco było

Różne smaki w kuchni
Kasza gryczana po gospodarsku – kuchnia podkarpacka 224

okazji pieczenia chleba, wtedy w kuchni było dużo roboty, bo to wyrabianie chleba, wyrastanie, pieczenie, jeszcze dodatkowo buchty. A taką zapiekankę przygotowywało się wieczorem (zawsze kilka ziemniaków zostawało z obiadu) i następnego dnia wstawiało do pieca chlebowego. Czasem taką ciepłą blaszkę z tą zapiekanką nosiłam w pole, gdzie Dziadek pracował z najętymi sąsiadami np. przy wykopkach. Bardzo smaczna i sycąca

Trzeci talerz
Placuszki FIT z bananem i płatkami owsianymi – danie w 5 minut 147

banana mieszamy z jajem i płatkami owsianymi. Smażymy krótko na lekko natłuszczonej patelni. Podajemy z dowolnymi owocami (u mnie kawałki banana i fig). Placuszki możemy zrobić na śniadanie, na obiad, na podwieczorek lub nawet na deser. „ Placuszki FIT z bananem i płatkami owsianymi ” to świetna i zdrowa propozycja dla wszystkich dbających o swoje zdrowie oraz dla naszych dzieci

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania