Sałatki na zimę to super sprawa. Warzyw zimą nie ma tak jak teraz, a mając zapasy zawsze jest co podać do obiadu. Sałatka ogórkowa z keczupem i przyprawą włoską tym razem była moim eksperymentem. Natknęłam się wiele razy… Artykuł Sałatka ogórkowa z keczupem i przyprawą włoską pochodzi z serwisu
Kolorowy PrzepisownikTORT na deser? NIE! TORT na obiad lub kolację TAK! Kuskus pełnoziarnisty gorącym wywarem z bulionu drobiowego Winiary zalany, następnie z podsmażoną cebulką i cukinią zmieszany. Pieprzem, garam masala doprawiony i z mieszanką świeżych ziół (lubczyk, m ięta zwykła i pieprzowa, szczypiorek, zielona pietruszka, koperek) połączony. Jajka ze słodką śmietanką 30% roztrzepane, do kuskusu dodane, całość do okrągłej formy przełożone
Moniki Smakołykidziałamy z resztą. Bardzo lubię smaki słodko kwaśne. Teraz papryka jest najlepsza a fasolkę możemy kupić świeżą. Polędwica robi się w mig. Jak dla mnie może być na obiad i kolację. Uwielbiam przenosić się w azjatyckie klimaty. 2 woreczki ryżu białego z dzikim 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 25 dkg fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbek czosnku 1 polędwica
wesoła kuchniakostkę i dodać do kaszy ,warzyw i będzie sałatka na zimno, przed podaniem posypać koperkiem - pyszne danie z warzyw, kaszy jaglanej z piersią kurczaka lub bez i na obiad i na kolację ale również na zimno a`la sałatka np. do pracy...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMam w zwyczaju sprawdzać żłobkowe menu mojej córy i tak też zrobiłam tym razem i natknęłam się tam ku mojemu zaskoczeniu właśnie na curry z cukinii
Cynamonowe szczęścieOgórki po królewsku – czyli pyszne ogórki z miodem w zalewie słodko-kwaśnej. Są super dodatkiem do obiadu, a kto ich posmakuje, ten się im nie może oprzeć :) Znikają z talerzy w mgnieniu oka! Dlatego też polecamy wykonać ich większą ilość, by móc się cieszyć smakiem ogórków królewskich przez cały rok! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki po królewsku Ogórki
Kulinarne PrzebojeMakaron ze szpinakiem, to dobry pomysł na pyszny i błyskawiczny obiad po pracy. Sprawdzi się zawsze wtedy, gdy nie mamy czasu lub chęci na długie stanie w kuchni. W czasie, gdy gotuje się makaron, krótko podsmażamy czosnek i cebulkę. Dodajemy szpinak, a po chwili dolewamy śmietankę i dosypujemy gorgonzolę. Na koniec mieszamy z ugotowanym makaronem. Aby sos był lżejszy
cool and mintyWiszniówki i będziesz regularnie otrzymywać niepublikowane wcześniej przepisy. Jak odebrać bezpłatnego e-booka? Wypełnij poniższy formularz Potwierdź w mailu subskrypcję […] Artykuł Bezpłatny mini e-book: Szybkie i lekkie obiady na lato i wczesną jesień pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaPomidorki, kto z nas ich nie lubi? Często podawane na śniadanie, do obiadu, na kolację... Czemu by ich nie nadziać i podać np podczas imprezy? Albo jako dodatek do śniadania? :) Po pierwsze są pyszne, a po drugie bardzo ładnie się prezentują :) Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, to koniecznie spróbujcie :) Składniki: 8-10 pomidorków (im mniejsze tym będą się ładniej prezentować
ChilliJemySezon na kurki wystartował. To bardzo wdzięczny produkt, który wspaniale wzbogaca każde danie. Pęczotto z kurkami podałam jako dodatek do confitowanej kaczki . Jest fantastycznym uzupełnieniem obiadu lub jeśli dodacie do niego mięso może stanowić samodzielne danie. Pęczotto z kurkami Składniki: około 200 g kaszy pęczak 200 g kurek 100 g masła ząbek czosnku około 1 litr bulionu garść startego twardego
PatiGotujeDługo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tartą. Natomiast placek bez tej masy to tylko tarta. Przepis na quiche z młodą cukinią i pomidorem to pyszna lekka, letnia kompozycja, idealna jako przystawka czy też na obiad. Polecamy Wam również nasze przepisy kuchni francuskiej . Składniki na ciasto: 125 g masła 250 g mąki pszennej 1 jajko Szczypta soli Składniki na farsz: Pomidorki koktajlowe 2 cukinie 200 ml śmietany
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepełne smaku, zdrowe i soczyste w środku. Pulpety czy potocznie też zwane klopsikami uwielbia każdy. Zrobienie takich klopsików jest super łatwe, świetnie więc nadają się na codzienny, rodzinny obiad o każdej porze roku. Mięso z indyka dostarcza dużej ilości białka, niewielkiej ilości tłuszczu oraz wielu witamin i minerałów, w tym żelaza, cynku, potasu, fosforu, witaminy B6 i niacyny, które
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneLatem lubimy jeść sałatki, ale zimą ta też się sprawdzi jako dodatek lub samodzielne danie na obiad lub kolację. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Dla 2 osób: 2 szklanki ugotowanej kaszy quinoa ( komosy ryżowej) pomidor ( zimą suszone pomidory) ogórek awokado sok z połówki cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ( drobno) 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz
AZgotuj!PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Malaga – wiśniowe ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem