można podać same, bez dodatków, albo z ziemniakami, lub ryżem. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Wspaniałe danie typu left overs , czyli wykorzystujące resztki z wczorajszego obiadu, na który była kasza gryczana. Jeśli zostało Wam trochę niezjedzonej kaszy zróbcie gryczanki. Choć jest to tak dobre danie, że warto je zrobić od początku, nie czekając aż w lodówce
Niedzielny kucharzPyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Jak zrobić hamburgery z pęczaku? Burgery z pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać
Niedzielny kucharzszczęście niezbyt silną, ale dokuczliwą na tyle, że nie było mowy o siedzeniu w kuchni. Zresztą tylko samobójca włączałby piekarnik przy 36 stopniach C na zewnątrz. Zamiast ciężkiego obiadu, przygotowałam dla nas chłodnik, a na deser zrobiłam smoothie. Do kielicha blendera trafiły mocno schłodzone w lodówce owoce, mięta i kostki lodu. Wystarczyło kilka minut i chłodziliśmy się przepysznym koktajlem, który
W mojej kuchniKLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasto cielaczek ze śliwkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemTradycyjny obiad w pikantnym wydaniu, który podajemy z jajkiem. Składniki: 200 g fasoli szparagowej, 2 łyżki oleju, łyżka mąki tartej 1/2 łyżeczki papryczki chili łyżeczka soli jajko Przygotowanie: Z fasoli odcinamy końcówki. Wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę i gotujemy 15-20 minut. Na rozgrzanej patelni wraz z olejem mieszamy bułkę tartą oraz papryczkę chilii. Na talerz nakładamy fasolę, posypujemy bułką
Lena GotujeKasza gryczana to nie tylko dodatek do obiadu o wyjątkowym, intensywnym smaku, ale również kluczowy składnik wielu modnych potraw. Jak ugotować kaszę gryczaną aby była sypka a nie zbita?Zaraz Wam napiszę :). WSZYSTKIE PRODUKTY SYPKIE MUSIMY NAJPIERW PORZĄDNIE OPŁUKAĆ. Tak to prawda płukamy nie tylko kaszę jaglaną ale wszystkie inne kasze.Możemy to zrobić za pomocą
Mała w garnku mieszabrzuchach, rozpromieniając wydęte policzki łuną smakowitości i sokiem tryskającym z ciepłych ziaren kukurydzy zanurzonych w cieście. Delikatne, lekko słodkawe, trochę pikantne, pełne smaków i różnorodnej tekstury. Pyszne na obiad, kolację, idealne piknik lub na sierpniowe spotkanie z przyjaciółmi złote placuszki kukurydziane w kolorze letniego słońca! :P W sierpniowym sezonie na kukurydzę możecie wykorzystać świeże, ugotowane ziarna ale równie dobrze sprawdzą
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZiemniaki faszerowane pieczarkami Danie które dzisiaj dla Was przygotowałem, powinno być potrawą narodową. Dlaczego??? Już spieszę z odpowiedzią Główny składnik tego dania to
kuron.com.pldobrze przywarła, a potem na złoto brązowo po 4 min. Serwujemy na gorąco z czym kto lubi: ryż, ziemniaki, pieczywo lub z samą surówką. Prosty, smaczny, szybki w wykonaniu obiad lub dobra kolacja. Smacznego
chleba naszegomąki. To najpyszniejsze kluseczki serowe, jakie tylko można sobie wymarzyć. Sam przepis jest idealny a leniwe wychodzą cudownie miękkie. Polecam gorąco! - najlepszy przepis na leniwe - super pomysł na obiad dla dzieci - tylko kilka najważniejszych składników - rewelacyjny i prosty sos waniliowy do klusek
AniaGotuje.plDzień dobry :-) Moja dzisiejsza propozycja na obiad to kasza gryczana z warzywami. Jest bakłażan, cukinia, papryka, natka pietruszki, cebula i czosnek. Przez te upały to ani gotować się bardzo nie chce, ani jeść. Dlatego najlepiej zrobić coś szybkiego :-) Polecam i miłej środy Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: średni bakłażan średnia cukinia papryka czerwona cebula czerwona 2 ząbki czosnki
kruche babeczkiBuraczki na ciepło, jako dodatek do obiadu do jakiegoś mięska, u mnie były dodatkiem do gulaszu z żołądków drobiowych. 600 g wody 500 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki 15 g masła 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego 10 - 15 g cukru ¼ łyżeczki soli 50 g kwaśnej śmietany 5 - 10 g mąki pszennej Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć
Moje domowe kucharzenieSchab z wyszynkiem , czyli z serem szynkowym Schab z wyszynkiem z serem szynkowym i oczywiście szynką , to taka modyfikacja … Troszkę z cordon blue , a trochę
Ogrodnik w podróżylekko sceptycznie. Oczywiście wachlarz dostępych przypraw jest ogromny, a sól dodaję pod koniec gotowania w minimalnych ilościach, jednak mięso lub zupa bez soli nie brzmi jak dobry pomysł na obiad. Podjęłam próbę, chociaż dość bezpieczną, bo jako główne składniki dania bez soli wybrałam dojrzałe pomidory i indyka, czyli produkty, które świetnie się czują w wersji lekko słodkiej i kwaśnej. Duża
Eat me! Fit me!