szczególnie latem, w pełni sezonu na młode warzywa. A gotujesz je w jednym garnku.. polecam! - proste danie jednogarnkowe - zdrowe i kolorowe leczo z cukinią - świetny pomysł na letni obiad dla rodziny
AniaGotuje.plOpis Chłodnik z buraków z jajem: Chłodnik z buraków z jajem to idealna propozycja na obiad czy kolację w upalne letnie dni. Chłodnik jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Nie wymaga wielu skomplikowanych składników, więc przygotowanie nie jest drogie. Chłodnik jest to zupa podawana na zimno, najczęściej poniżej temperatury pokojowej. Najczęściej przygotowywany jest ze zmiksowanych lub poszatkowanych warzyw
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekokosowym z pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami. To danie świetnie nadaje się do przygotowania w tygodniu, kiedy nie mamy czasu, chęci albo po prostu siły na czasochłonne przygotowywanie wymyślnego obiadu. Czas jaki trzeba poświęcić na przygotowanie tego dania to nie więcej niż 15 minut. Pozostały czas podany w przepisie to czas oczekiwania, który można wykorzystać zgodnie z własną fantazją. :) Pyszny
Book of spellsdanie, które w zasadzie polega tylko na wrzucaniu do garnka wcześniej przygotowanych składników w odpowiedniej kolejności. W efekcie uzyskujemy bardzo pyszną potrawę z duszonych warzyw. Potrawkę można podawać na obiad w towarzystwie kaszy jaglanej lub bez dodatków. Gulasz warzywny świetnie sprawdzi się też w roli innych posiłków – ciepłego śniadania czy pożywnej kolacji. Wegański gulasz ze słodkich ziemniaków, bakłażana
Book of spellsSmaczna sałatka. Może zastąpić obiad, gdyż bardzo sycąca. Z pewnością przekonacie do niej swoją rodzinę Składniki: 400 g mięsa z indyka na gulasz 4 jajka 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka groszku zielonego 110 g makaronu 4-5 łyżek majonezu Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony Przyprawy do gotowania indyka: sól, pieprz cytrynowy, kurkuma, papryka słodka mielona, bazylia, ziele angielskie, liść
Przepisy BabciSzybka, pyszna i pożywna sałatka zamiast obiadu? czemu nie, ja uwielbiam. W sałatce same znakomitości czyli kapusta pac choi, papryka czerwona i ciecierzyca. Polecam do wypróbowania. Ciepła sałatka z pac choi i tortellini z mozzarellą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGłodni letniej świeżości? Podrzucam pomysł na ekspresową w przygotowaniu sałatkę, która może świetnie się sprawdzić jako dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek. W tym zestawieniu swoje miejsce na talerzu znajdzie również czerwona papryka, która skontrastuje słodycz dojrzałej nektarynki. Inspirujcie się! Składniki (proporcje dostosowujemy pod siebie): rukola nektarynka kasza bulgur * serek włoski nasiona słonecznika oliwa z oliwek syrop
Kuchnia Elliepierwsze skrzypce grają warzywa i owoce o niskim indeksie glikemicznym . Lekki dressing i bogactwo kolorów sprawia, że ta sałatka makaronowa idealnie się sprawdzi w letnie upalne dni w roli obiadu. Składniki na 2 porcje : 120g mięsa z piersi kurczaka sól, świeżo mielony pieprz łyżeczka oliwy ½ awokado 1 pomidor 1 czerwona cebula ogórek gruntowy ½ zielonej gruszki 30g makaronu pełnoziarnistego garść rukoli
Dietologdodatkiem sera pleśniowego jest bardzo smaczna i sycąca. Jest prosta i bardzo szybka do zrobienia. Wszystkie składniki świetnie się komponują, tworząc wyśmienitą kompozycję smakową. Zapiekanka jest idealna na letni obiad. Można ją podać z zimnym kefirem lub maślanką. [embed]https://youtu.be/s8Zq9HkArF4[/embed] Składniki na zapiekankę z ziemniakami i kalafiorem: 10-12 średniej wielkości młodych ziemniaków 2 młode marchewki kalafior
e-PrzepisyKulinarnekomponuję swój letni jadłospis. Dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na sałatkę, którą przygotowuję praktycznie codziennie na kolację. Sałatka ziemniaczana z jajkiem i bobem to idealne danie na obiad, czy też kolację. Tak naprawdę stworzyłam ją przez przypadek, czyszcząc lodówkę z pozostałości dnia poprzedniego. I tak to zwykle bywa, dania z resztek są najlepsze. Ta zasada sprawdziła się także
365 dni dookoła kuchniteraz są słodkie i świeże w smaku, dlatego świetnie będą nadawać się do sałatek. Ta z łososiem i fasolką szparagową będzie bardzo dobrym pomysłem na smaczny, zdrowy i sycący obiad. Wszystkie te smaki łączy przepyszny, aromatyczny dressing z pomidorów suszonych, kaparów, cytryny i świeżych ziół – świetny dodatek do ryby, warto go zapamiętać i używać także do ryby pieczonej
Smaczna Stronaobiadu bez surówki. Przynajmniej u nas. A najlepiej jak jest "z białym sosem", jak mawia mój Luby ;) Dziś proponuję prostą se świeżej białej kapusty. Chrupiąca i smaczna. Składniki -500 g białej kapusty -1/2 cebuli -1 duża marchew -1 kwaśne jabłko -pół pęczka szczypiorku -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu greckiego -sól, pieprz -suszony czosnek Przygotowanie Kapustę poszatkować, umieścić
Zielona KuchniaNiedzielny Kucharz kolejny raz miał przyjemność gościć w programie „NIedzielny obiad” w radiu TOK FM. Z redaktorem Przemysławem Iwańczykiem rozmawialiśmy tym razem o bobie. W studiu radiowym tym razem obecna była tylko połowa składu Niedzielnego Kucharza. Agnieszka musiała zostać w domu z Miloszem, poza tym nie jest wielką miłośniczką bobu. Ja przeciwnie – uwielbiam. Z bobem tak to już jest
Niedzielny kucharzJakie pyszne śniadanie miałam kilka dni temu na talerzu. Idealne śniadanie było u mnie, jednak pudding może królować na talerzu jako deser czy obiad. Przypomniało mi się jak babcia podawała nam na śniadanie chałkę na mleku, smak przypominający beztroskie dzieciństwo. Przepis z cyklu Zero Waste Cooking. Przepis od Amber , dzięki Ania. Pudding chlebowy z resztek pieczywa słodkiego. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniegłówki młodej kapusty, 5 rzodkiewek,marchewka, szczypiorek, sól,pieprz, 3-5 łyż. oleju Wykonanie: poszatkować, utrzeć, posiekać, doprawić, dodać olej, wymieszać całość. Schłodzić i serwować do każdego posiłku- śniadanie, obiad, kolacja... -- -- -- -- Smacznego
chleba naszego