Pyzy z sosem z kaczki – kuchenny recykling 261Łatwe Tanie Pomysł na wykorzystanie mięsa z kaczki, które od poprzedniego obiadu zalega w naszej lodówce. Mięso z kurczaka możemy wykorzystać w podobny sposób. Składniki mięso z kaczki 1 mała cebulka 2 łyżeczki smalcu 3 łyżki mąki pyzy 1 szklanka przegotowanej wody sól, pieprz, ziarenka smaku, majeranek Sposób przyrządzenia 1 Zalegające mięso […] Artykuł Pyzy z sosem z kaczki
PysiaGotuje.pl
Budyń marchewkowy 217Stało się! Mamy wiosnę:) Czuję ją już nawet w powietrzu, wyczuły ją już krokusy i przebiśniegi, a nawet żurawie i bociany. I choć wiosen mamy
Obiad gotowy
KREMOWE OBIADLOVE! 221KREMOWE OBIADLOVE! INDYK W GĘSTYM KREMOWYM SOSIE, Z BOCZNIAKAMI I RUKOLĄ, NA WŁOSKIM MAKARONIE! Ten przepis mam nadzieję, że zachęci wszystkich tych, którzy nie lubią przygotowywać obiadów, do robienia ich z uśmiechem na twarzy. Powodów jest kilka, to danie zrobisz w 20 minut, jest przepyszne, sycące, smakuje wszystkim, od najmniejszych do największych w rodzinie, nie da się go skonocić(...)dodatku, kiedy kończy Ci się Twoja porcja na talerzu, sprawdzasz czy czasem, coś nie zostało jeszcze na patelni! Pyszny pomysł na obiad, przepis koniecznie zapisz do swojego kajecika, wrócisz do niego nie raz. To sprawdźmy czego Nam potrzeba, do przygotowania tego dania ;-) PRZEPIS NA OBIAD INDYK W KREMOWYM SOSIE Z BOCZNIAKAMI I RUKOLĄ PODANY NA WŁOSKIM MAKARONIE SKŁADNIKI
SMYKWKUCHNI
Tortilla de patatas 293Jakie kulinarne skojarzenia macie z Hiszpanią? U mnie jest ich całe mnóstwo, choć jeszcze tyle niezwiedzonych regionów przede mną: paella, churros, gazpacho, crema catalana, jamon
Obiad gotowy
Babka cytrynowa 271Powoli zaczynam rozmyślać o przygotowaniach do Wielkanocy. Słońce dziś tak pięknie świeci, że zastanawiałam się nad umyciem okien. Jednak postanowiłam odłożyć wiosenne przedświąteczne porządki na
Obiad gotowy
Pęczotto z burakami i chorizo 291Pozostając w temacie buraczanym mam kolejną propozycję na danie z pieczonymi burakami. Tym razem dopełniły one smak pęczotto z chorizo. Pęczotto brzmi podobnie do risotto, prawda
Obiad gotowy
Sałatka z pieczonych buraków z jabłkiem i selerem 247Piekąc kilka dni temu chleb wrzuciłam do piekarnika parę buraków. Jeszcze nie wiedziałam, co z nimi zrobię, liczyłam bardziej, że jak już będą upieczone, to może
Obiad gotowy
Tort czekoladowo-miętowy 230Ktoś dziś świętuje, ktoś nie. Kiedyś nie lubiłam tego święta, kojarzyło mi się z komuną, z goździkiem lub tulipanem, kostką mydełka lub parą rajstop. Dziś bardziej
Obiad gotowy
Warsztaty motywacyjne w Akademii Smaku Sokołów 207W jeden w mroźnych i śnieżnych dni lutego z Martą i Edytą pojechałyśmy na warsztaty do Akademii Smaku . W bajkowej scenerii dworu przywitała nas dyrektor ds
Obiad gotowy
Magazyn Aromat - wiosna 2017 214Nasz nowy Aromat pachnie i smakuje wiosną. Tą utęsknioną, wyczekiwaną. Kuszącą lekkimi śniadaniami, pysznymi koktajlami i sałatkami. Wiosna w Aromacie wita czytelników ciekawymi pomysłami na szpinak
Obiad gotowy
Szarlotka z bezą i orzechami 225Osobiście uważam, że nasze polskie szarlotki są najlepsze na świecie! Może dlatego, że mamy najsmaczniejsze jabłka, a może dlatego, że to ciasto jest obowiązkową pozycją każdej
Obiad gotowy
Bakaliowe chrupacze 270Wpadam na chwilę, by podzielić się pomysłem na bardzo fajną przekąskę, która zadowoli miłośników słodkości. Do zrobienia tych chrupaczy z bakaliami potrzebujemy opakowania wafli ryżowych
Obiad gotowy
Spaghetti w pomidorowym pesto z serem korycińskim 279Dziś zapraszam Was na pyszny i naprawdę szybki obiad. Obiad, który podbił nasze serca Spaghetti w pomidorowym pesto z serem korycińskim , to obiad pełen smaku. Tradycyjny ser koryciński od Pani Krystyny Łukaszuk nadaje każdemu, nawet najprostszemu daniu charakteru i niebanalnego smaku. Sery Pani Krystyny są: wytwarzane z naturalnych i świeżych składników, według tradycyjnej receptury, bez konserwantów i wzbogacaczy smaków
Słodkie okruszki
Spaghetti z zielonym pesto 258Kuchnia włoska? Szybki obiad? Proszę bardzo… szybki przepis na spaghetti z zielonym pesto. Przygotowując ten obiad, bo naszym całym domu rozniesie się aromat świeżej bazylii i czosnku :) Możecie przygotować większą ilość pesto z bazylii i wstawić do lodówki. Pesto może tam stać kilka dni i z całą pewnością się nie popsuje, a wtedy przygotowanie Waszego obiadu, kolejnym razem będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie z porem i jabłkiem w śmietanie 248Dziś rządzą śledzie. Tradycyjne z cebulką w oleju, z cytryną i olejem lnianym, z buraczkami, w sosie curry lub musztardowym... Absolutnym zaskoczeniem smakowym u nas okazały
Obiad gotowy