chyba najprostsza wersja tej pysznej sałatki z paluszkami krabowymi . Przygotowałam ją dziś na śniadanie i udało mi się to zrobić naprawdę błyskawicznie. Z obiadu został mi ugotowany ryż, tak więc od pomysłu do gotowej sałatki na talerzu nie minęło więcej niż 10 minut. Polecam Wam prosty przepis na pyszną i uniwersalną sałatkę. składniki: 100 g suchego ryżu (około
babka w formieosób starszych. Bardzo wygodnym rozwiązaniem jest bez smakowy proszek, który można dosypać do przygotowanego posiłku wzbogacając go o niezbędne kalorie, witaminy i minerały. Można go aplikować zarówno do obiadu, deseru, śniadania, sałatki, czy koktajlu. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to aby posiłek był ciepły, a nie gorący, bo proszek straci swoje właściwości. Takie proszki np Trophic Basic
Cynamonowe szczęścieSzybkie i łatwe naleśniki bezglutenowe z mąki owsianej. Całość to 344 kcal, B 14,9g T 4,8g W 62,2g PRZEPIS: - 50 g białka
SMYKWKUCHNIDzisiaj przychodzę do Was z szybkim przepisem na gofry. Pierwsze to pyszne gofry bananowe bez cukru, chrupiące i bardzo aromatyczne. A drugie to fit alternatywa
SMYKWKUCHNIKolejny mój fit obiadek, w gruncie rzeczy zastanawiałam się ostatnio czemu wcześniej na bloga nie wrzucałam moich dietetycznych przepisów, ale już wiem hahha. Czas! Serio
SMYKWKUCHNIRewelacyjna w smaku zapiekanka z ciasta francuskiego mięsa mielonego i pieczarek. Świetnie się sprawdzi na obiad, kolację czy na imprezę. Bardzo łatwa do zrobienia z prostych składników a efekt przepyszny. 1 opakowanie ciasta francuskiego 300 gramów mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego 300-350 gramów pieczarek 1 większa cebula 150 gramów żółtego sera typu gouda lub mozzarella sól pieprz ząbek czosnku
Andzia PichciSzybkie kluseczki z ricotty to doskonały dodatek do obiadu, można je również podać jako podwieczorek na słodko polane, np masłem i posypane cukrem lub cynamonem lub polane sosem owocowym. Kluski te wykonane są dosłownie w 15 minut . Moja córka je uwielbia i przygotowujemy je bardzo często, zabiera je również ze sobą w pojemniku na 2 śniadanie do szkoły. Składniki
Zrób to smacznieZnowu surówka i znowu ananas? A tak. Przy okazji ostatniego weekendowego obiadu miałam w planie zrobić surówkę z marchewki. Bo My może. Marchewek w formie surówek na blogu jest sporo, postanowiłam zrobić coś nowego. Nie wiem czy każdy bloger tak ma, ale ja mam tak, że większość potraw staram się „upchnąć” na bloga. Nie odbierzcie tego negatywnie
Kardamonovygłębszego smaku, to bez niej rosół ma nieco płytszy aromat i to ona w swojej prostej, białej istotce zawiera najwięcej umami :) Dobrze przyrządzona może stać się przepysznym dodatkiem do obiadu, ciekawą przystawką, a nawet elementem deseru! Tym razem jednak postanowiłam spróbować pietruszki pod postacią pasty do chleba, jako ich zdecydowana wielbicielka! :) Opierajac się na pomyśle Michała z rozkoszny.pl
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSałatka z kaszą sorgo, burakiem i kozim serem to bardzo smaczne, zdrowe i leki danie, które możemy podać zarówno na obiad, jak i przekąskę na imprezie. Świetnie sprawdzi się też jako lunch z pudełka do pracy. Jeśli całość podzielimy na 3 porcje, to jedna będzie miała około 450 kcal i będzie dobrym źródłem witamin E, B12 i kwasu foliowego
e-PrzepisyKulinarneSprawdź, jak nasza TARTA ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ zwiastuje wiosnę i rozpoczyna sezon na świeżość! Pyszna i prosta w przygotowaniu! Artykuł TARTA ZE SZPARAGAMI I
COOKMAGAZINEchleba prosto z piekarnika, prawda? Domowy chleb pszenny stanie się naszym ulubionym pieczywem , do którego będziemy wracać często. Chlebek idealnie komponuje się z dżemem , pastą jest znakomitym dodatkiem do obiadu a kanapka z nim to czysta przyjemność jedzenia. Ten chleb jest naprawdę pyszny! Kefir jest to fermentowany napój mleczny, o kremowej i gęstej konsystencji, który posiada wiele właściwości prozdrowotnych. Korzystnie
Zdrowy Styl Joannyprzy tym niesłychanie pyszne. A składa się z kilku składników na krzyż. To wystarczy, żeby zrobić super danie. Nasz wegetariański gulasz powstał sposób dodatkowo ułatwiający życie. Mianowicie robiliśmy na obiad wegetariańską mussakę, której farsz powstał na bazie soczewicy i grzybów. Zrobiliśmy więcej tego zawiesistego sosu niż było potrzeba. Połowa poszła do mussaki, która trafiła do piekarnika. Razem z nią upiekliśmy
Niedzielny kucharzSchab rozpływa się w ustach, jest krucha i jednocześnie soczysty. Idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad ale również na większą imprezę. Świetnie smakuje również na zimno. Będziesz potrzebować schab w plastrach – 600 g cebula – 1 średnia czosnek – 2 ząbki białe wytrawne wino – 150 ml ciemny sos sojowy – 4 łyżki woda – 200 ml suszone pomidory w oliwie/oleju -ok 10 kawałków sól
Wylizany RondelSchab rozpływa się w ustach, jest krucha i jednocześnie soczysty. Idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad ale również na większą imprezę. Świetnie smakuje również na zimno. Będziesz potrzebować schab w plastrach – 600 g cebula – 1 średnia czosnek – 2 ząbki białe wytrawne wino – 150 ml ciemny sos sojowy – 4 łyżki woda – 200 ml suszone pomidory w oliwie/oleju -ok 10 kawałków sól
Wylizany Rondel