obiad - 94612 przepisów (strona:2306/6308)

Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 104

Kotlety folwarczne czyli pyszne zrazy z mięsa mielonego faszerowane serem żółtym z sosem śmietanowym z pieczarkami i porem świetnie sprawdzą się na domowy obiad dla całej rodziny. W towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki tworzą bardzo smaczny posiłek, który zadowoli nawet wybredne podniebienia. Danie, choć proste i z niewyszukanych składników, jest zaskakująco pyszne.   Składniki na kotlety folwarczne (7-8 sztuk

e-PrzepisyKulinarne
Wegańskie kulki 139

Idealne na przekąskę po smacznym obiedzie! Proponuje wegańskie kulki z wykorzystaniem krówek od Super Krówka ! Składniki: 150g ekologicznych krówek wegańskich proteinowych 65g wegańskiej margaryny 30g ryżu preparowanego Sposób przygotowania: Do garnka wrzucić krówki wegańskie i wegańską margarynę. Podgrzać do rozpuszczenia. Następnie dodać ryż preparowany. Całość dokładnie wymieszać. Za pomocą wilgotnych dłoni formować szyszki lub kulki. Odstawić na kilka minut

Truskawkowa Fiesta
Surówka z kalarepy marchewki i jabłka 112

związki bakteriobójcze, grzybobójcze, które chronią nas przed rozwojem nowotworów. Trzeba ją jeść obowiązkowo. Surówka z kalarepy to bardzo pyszna i super prosta propozycja na szybki i zdrowy dodatek do obiadu. Ten przepis jest nie tylko prosty, ale i bardzo uniwersalny, potrzeba tylko kilka łatwo dostępnych składników: kalarepy, marchewki i jabłka a przyprawy i dodatki wymieniać w zależności od ochoty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
"W przedszkolu fajnie jest" Anna Korycińska 106

się do wyjścia. gdy przyjedziemy już do przedszkola, to poznajemy szatnię, potem są przygotowania do śniadania, potem jest czas na zajęcia z rytmiki i plastyczne. Następnie jest czas na obiad i leżakowanie, potem jest podwieczorek, zabawy i powrót do domu. Są też pokazane ważne wydarzenia jakie mają miejsce w przedszkolu. Jest wizyta Świętego Mikołaja, Dzień Babci i Dzień Dziadka, jest

kruche babeczki
Sałatka z kaszą bulgur i fetą 124

lubimy je w postaci sałatek, dodaję też do nich świeże warzywa, rośliny strączkowe i dużo ziarenek. Takie danie będzie idealnym lunchem, który możemy też zabrać do pracy, zdrowym  obiadem, dla tych, którzy nie jadają mięsa lub lekką kolacją. Równie wspaniale będzie pasować do dań z grilla. Dziś mam dla Ciebie przepis na takie właśnie proste i szybie danie

Kulinarne przygody Gatity
Ogórki w curry 142

Jeśli uwielbiacie przyprawę curry, to ten przepis jest właśnie dla Was. Pyszne, chrupiące, lekko pikantne ogórki w zalewie curry.  Świetnie się sprawdzą jako  dodatek do obiadu lub na kanapkę. Polecam również  ogórki w kurkumie  oraz  ogórki w musztardzie Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 duże cebule gorczyca zalewa 1 L wody 250 ml octu

magiczna kuchnia Kasi
PIECZARKI MARYNOWANE 98

Pieczarki marynowane to doskonała przekąska , dodatek do sałatek lub obiadu . Bardzo lubię pieczarki, więc postanowiłam zrobić sobie sama kilka słoiczków, aby mieć zapasy. Wyszły przepyszne, małe grzybki zanurzone w octowej zalewie . Obowiązkowo w każdym słoiczku musi być kilka plasterków marchewki, a pieczarki muszą być naprawdę maleńkie, takie na jeden kęs ;) Są tak smaczne, że jak tylko znajdę w sklepie małe

Zrób to smacznie
Leczo z grzybami shitake 113

Pyszne sycące leczo które możecie zrobić na obiad, kolację. Dodałam do niego grzyby shittake dzięki czemu leczo ma fajny smak. Tak naprawdę to można dodać do niego te warzywa które macie i lubicie. Zamiast passaty świetne będą też pomidory świeże.     1 bakłażan 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 100 g grzybów shiitake

wesoła kuchnia
Tokio. Kultowe przepisy. Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską 97

rozdział ów 1. Asa Teishoku – śniadanie. Tradycyjne japońskie śniadanie składa się z ryżu, zupy miso, ryb i jajek. Ten sposiłek to podstawa kuchni japońskiej. 2. Ohiru – obiad. Japońskie dania obiadowe są proste w przygotowaniu i szybkie do spożycia. Makaron, ryż, ryby i mięso to podstawowe składniki potraw noszonych w bento i serwowanych w restauracjach. 3. Bento – posiłek

Tajemnice Smaku
Sałatka z bobu i karmelizowanej gruszki 97

Taką pyszną sałatkę zrobiliśmy sobie na śniadanie. Polecam ogromnie bo jest pożywna, odżywcza i pachnąca latem. Zróbcie sobie na śniadanie, czy na obiad, czy na obiadokolację, kiedy poczujecie głód i spadek energii. Jest znakomita. Sałatka z bobu i gruszki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z makreli z wędzonym twarogiem 109

pyszny dodatek do świeżego chleba, by dobrze rozpocząć dzień. Polecam te pastę na śniadanie, ale także świetnie sprawdzi się jako dodatek, przekąska na imprezie do krakersów czy na obiad do placków ziemniaczanych. ps. Chleb jest z katowickiej piekarni Local Bakery. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pomidory marynowane z cebulą 123

marynowałam pomidorki koktajlowe. Dziś kolejny skarb tym razem pomidory marynowane z cebulą – moje tegoroczne odkrycie. Pracy przy nich niewiele a zimą miło będzie wyciągnąć słoiczek do kanapek czy obiadu. Jedyne co zmienię kolejnym razem to wybiorę te mniej dojrzałe aby po zawekowaniu bardziej trzymały swoją strukturę. Składniki: (6 słoików 500ml) 1 kg pomidorów malinowych (polecam te bardziej twarde

Fascynacje Ani
Łaciate naleśniki – idealne dla dzieci 135

Łaciate naleśniki – idealne dla dzieci Moje dzieci uwielbiają naleśniki. Tradycyjne, naleśniki budyniowe, naleśniki bez jajek. Każde są pyszne. Dziś polecam wam łaciate naleśniki. Kilka podstawowych

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania