Szybka i prosta wytrawna tarta na kruchym cieście. Idealna na letni obiad, lekką ciepłą kolację, na spotkanie z przyjaciółmi przy kieliszku wina. Aromatyczna, chrupiąca i kremowa jednocześnie. Cukinie myjemy i kroimy w bardzo cienkie plasterki – najwygodniej zrobić to na mandolinie. Twaróg wkładamy do miski, rozcieramy go dokładnie widelcem razem z jogurtem lub śmietaną. Cebule i czosnek kroimy w cienkie półplasterki
Karo in the KitchenGęsta zupa-krem z pieczonego selera jest bardzo sycąca, łatwa w przygotowaniu i mega smaczna. Ma więc wszystkie cechy dobrego obiadu. Co więcej jak większość zup możecie ugotować ją na kilka dni i odgrzewać nie angażując się w pracę w kuchni. Dodatek posiekanych migdałów pozwala uzyskać ciekawy kontrast konsystencji - kremowa zupa i chrupiące orzechy to zawsze dobre połączanie :) Pieczenie
Pyry na Gazzapracowanych ten obiad będzie jak znalazł. Bardzo lubię tuńczyka w sałatkach i w daniach obiadowych, dlatego kolejna jego odsłona. SKŁADNIKI: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki masła klarowanego 1 mała cebulka 100 ml śmietanki 18% 1 łyżka mąki kilka kropel cytryny, sól, pieprz do smaku natka pietruszki ulubiony makaron WYKONANIE: tuńczyka odsączyć, podsmażyć
Kuchnia Beatyłyżeczce słodkiego twarożku i parę jeżyn. Sklejać pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie, 3min od wypłynięcia. Gorące podawać np ze śmietaną. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Obiad , Pierogi, knedle , Wykorzystanie żółtek Tagged: jeżyny , twaróg
https:KKuchniaMniamlubię zrobić więcej sosu,bo jak mi trochę zostanie to na drugi dzień gotuję makaron penne i brokuły,2-3 pulpeciki kroję na kawałki i mam drugi równie pyszny obiad SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego-wieprzowe lub z indyka jajko cebulka ząbek czosnku przyprawy duża marchewka 2 serki topione w kostce śmietanka 30% rosołek warzywny 1-2 łyżki mąki
Swojskie jedzonkoSCHAB POD PIERZYNKĄ ZE SZPINAKU I SERA OSTATNIO CHCIAŁAM ZROBIĆ COŚ INNEGO NA OBIAD ,ŻEBY BYŁO SZYBKO I SMACZNIE I WYMYŚLIŁAM TO DANIE-WYSZŁO SUPER I NA PEWNO ZROBIĘ JE JESZCZE NIE RAZ, BO SCHAB WYSZEDŁ SOCZYSTY A SER ZE SZPINAKOWĄ MASĄ-BAJKA.... SKŁADNIKI: -SCHAB BEZ KOŚCI W PLASTRACH -SZPINAK MROŻONY ROZDROBNIONY -2-3 ZĄBKI CZOSNKU -SER ŻÓŁTY STARKOWANY
Swojskie jedzonkoŻEBERKA W KECZUPIE WITAM SERDECZNIE I MAM DLA WAS ZUPEŁNIE INNY SPOSÓB NA ŻEBERKA, BARDZO CZĘSTO GOSZCZĄ NA MOIM STOLE NIE TYLKO DO OBIADU ALE I NA RÓŻNYCH IMPREZACH I ŚWIĘTACH,PONIEWAŻ MOŻNA PRZYGOTOWAĆ JE WCZEŚNIEJ I POTEM TYLKO WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA SĄ NAPRAWDĘ REWELACYJNE!! SKŁADNIKI: 1,5 KG ŻEBEREK WIEPRZOWYCH 0,5 SZKL.KETCHUPU ŁAGODNEGO 0,5 SZKL.OLEJU
Swojskie jedzonkopyszny pomysł na obiad ,na co dzień i od święta-biała kiełbasa w pięknie zrumienionym boczku,na mięciutkiej kapustce-bajka!!! SKŁADNIKI: 8 BIAŁYCH KIEŁBASEK SUROWYCH 8 PLASTRÓW BOCZKU SUROWEGO WĘDZONEGO 1 KG KISZONEJ KAPUSTY 1 MARCHEWKA 1 CEBULA PRZYPRAWY PRZYGOTOWANIE: KAPUSTĘ ODCISKAMY,DAJEMY DO GARNKA,DODAJEMY STARKOWANĄ MARCHEWKĘ, DODAJEMY PRZYPRAWĘ DO KAPUSTY I TROCHĘ VEGETY,LIŚĆ LAUROWY
Swojskie jedzonkoKiedy pogoda za oknem jest ponura i siąpi deszcz najlepsze co można zrobić to szybko połączyć w jednym naczyniu obiad, wstawić go do piekarnika a samemu zaszyć się pod kocem. Dziś proponujemy Wam pyszne danie obiadowe - kurczak pieczony w bulionie z białą fasolą i pomidorkami koktajlowymi. Pyszne i aromatyczne danie. Idealnie pasuje do niego pajda chleba czy ziemniaczki. Koniecznie spróbujcie
Plate of JoyIdealna sycąca propozycja na obiad, czy kolację. Uwielbiam faszerowaną paprykę. Mięso w środku wilgotne i soczyste dzięki papryce, która zatrzymuje w sobie wszystkie soki Składniki: 1 woreczek ryżu 1 cebula majeranek łyżka czosnek 3-4 ząbki olej do smażenia 4 papryki 4 plastry sera żółtego 500g mięsa mielonego 1 jajko sól. pieprz 3 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5l bulionu Przygotowanie
Garnkowe fanaberiepołówkę podczas romantycznej kolacji we dwoje. Ekspresowe danie, świetnie smakujące z genialnym zapachem. Gdy je przygotowywałam nagle w pustym domu pojawił się cały, wygłodniały tłum pytający co dziś na obiad. Jestem zdania, że gotowanie ma sprawiać przyjemność kucharzowi i jego gościom. Powinno być więc łatwe, szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne- to danie spełnia te kryteria,więc nie zastanawiaj się
Wielki apetytWspaniałe danie na ciepło, propozycja na obiad, kolację, sezon paprykowy trwa więc warto się pokusić o jej przyrządzenie w tej wersji, posypana jeszcze żółtym serem z wierzchu pięknie się zapiecze, jak zresztą widać na załączonym foto, ale by posmakować, nie pozostaje nic innego tylko przyrządzić! Składniki: 10 sztuk papryki białej 1/2 kg mięsa mielonego 1 torebka kaszy jęczmiennej perłowej
kgwjanczewoFlądry na obiad u mnie ponownie. Teraz nie co w innej formie. Wspomnienie wakacji od razu odżywa ;-). Zrobiłam pieczone flądry tylko z dodatkiem oliwy z oliwek i soli. Dzięki temu udało mi się wydobyć świeży i aromatyczny smak morskiej flądry. Podałam je z placuszkami z cukinii i marchwi, pieczonymi w piekarniku. Całość potrawy dopełniły nadziewane risottem papryki czerwone. Myślę
SMYKWKUCHNImieszając. Gdy sprawdzimy już twardość fasolki, zdejmujemy pokrywę i redukujemy sos do konsystencji jaką lubimy. U mnie było to ok. 15 minut. Podajemy w dużej misce jako dodatek do obiadu, bądź np. na kaszy gryczanej jako danie główne. Smacznego
Be Fit Be StrongKalarepka zagościła w moim warzywniaku więc i częściej gości na naszym stole. Tak przyrządzona kalarepka to świetny dodatek do obiadu choć sama też dobrze smakuje. składniki: ok 5 kalarepek masło klarowane sól,pieprz mały pęczek koperku 100 ml śmietanki 30 % Kalarepki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Moje były duże po obarniu ważyły 900 g. Na patelni rozgrzać
Monia miesza i gotuje